Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Ocena zestawu za 3500

Muner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie,

ostatecznie złożyłem już zestaw i chciałbym również ostatecznie upewnić się czy z Waszego punktu widzenia wszystko gra.

Mam jeszcze pytanie : czy ram podany w zestawie (1600) płyta Z68A na pewno obsłuży, bo na stronie producenta jest to podane jako 1600* (OC)- typ pamięci ?

Z góry dzięki za pomoc wszystkim forumowiczom! ;)

Wiem, że pytałem ale muszę się w 100% upewnić, bo to poważny zakup. ^_^

Na serwerach i forach pod nickiem Vater.

Opublikowano

Ale, płyta bd. kompatybilna z procesorem ?

Tzn. widzę Chipsety są różne, ale podstawka ta sama...

Opublikowano

Na co mu D3V ? Nawet turbo nie właczy. Bierz tą, albo dopłać do Z77A-G43.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

3470 można wykręcić do około 3,9 - 4 Ghz więc żadnej przesady tutaj nie ma. Za tą cene to bardzo dobra płyta. Na tym twoim D3V nie włączy turbo nawet, więc już lepsza jest ta co on podał.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

24dnacg.png

Opublikowano

Na innych forach podali właśnie tę, którą Wam podałem.

Ale mam pytanie (z 1 posta)

czy ram podany w zestawie (1600) płyta Z68A na pewno obsłuży, bo na stronie producenta jest to podane jako 1600* (OC)- typ pamięci ?

Opublikowano

Te pamięci nie są dostępne, ale dużej różnicy nie ma więc czemu polecasz aby je wymienić? ^_^

Kody znam, ale dzięki !

Opublikowano

3470 można wykręcić do około 3,9 - 4 Ghz więc żadnej przesady tutaj nie ma. Za tą cene to bardzo dobra płyta. Na tym twoim D3V nie włączy turbo nawet, więc już lepsza jest ta co on podał.

Z literką K to może i tak ale nie sądzę że bez tej magicznej literki.

Opublikowano

Z literką K to może i tak ale nie sądzę że bez tej magicznej literki.

Niekoniecznie, z tego co wiem lekkie podkręcenie jest możliwe i płyta to obsługuje, ale nie będę kombinować.

Opublikowano

3470 można podkręcić jak nie wiesz to nie wprowadzaj w błąd.

24dnacg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...