Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bad video card drivers!

mędrzec2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomocy zainstalowałem windows8 i ściągnąłem minecraft i mi wyskakuje to

Bad video card drivers!
-----------------------

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 14.07.13 18:30

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.2
Operating System: Windows 8 (x86) version 6.2
Java Version: 1.7.0_25, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 459099464 bytes (437 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: No suspicious classes found.
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:235)
at avv.a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:507)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 384ed4fb ----------

POMOCY JAK POMOŻECIE MI OBLAJKUJE WAS

Opublikowano

Na pewno masz dobre stery?

Trud innych powinno wynagradzać się "Lubię to". Nie boli, nie kosztuje a daje satysfakcje.

Znawca
Opublikowano

A 1.6.2 ci działa?

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

Mogłeś przed założeniem tematu poczytać na necie -,- Tyle razy to było!

Pixel format not accelerated

Podaj specyfikację swojego komputera, czyli procesor, ram, karta graficzna np. poprzez Everest.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Podaj specyfikacje swojego komputera najpierw! Na tej podstawie można ustalić, co jest przyczyną.. Sprawdzi się model karty graf i będzie wiadomo. Bo stawiam na to, że masz zintegrowaną kartę graficzną.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Mogłeś przed założeniem tematu poczytać na necie -,- Tyle razy to było!

Podaj specyfikację swojego komputera, czyli procesor, ram, karta graficzna np. poprzez Everest.

Procesor: Intel® Core i5 CPU M 480 @ 2.67Hz 2.67GHz

Ram:4,00GB

Typ systemu 64-biowy system operacyjny,procesor x64

Znawca
Opublikowano

Powiedz czy wcześniej ci działało, jeśli tak to napisz co się takiego stało, że ci przestało działać, jeśli nie - masz za słabą kartę graficzną lub złe sterowniki.

-----------------------

Opublikowano

Powiedz czy wcześniej ci działało, jeśli tak to napisz co się takiego stało, że ci przestało działać, jeśli nie - masz za słabą kartę graficzną lub złe sterowniki.

Miałem najpierw windows 7 i mi chodził minecraft nie miałem z nim problemów gdy zainstalowałem windows 8 nie chodzi

Znawca
Opublikowano

Miałem najpierw windows 7 i mi chodził minecraft nie miałem z nim problemów gdy zainstalowałem windows 8 nie chodzi

Nie chodzi ponieważ na Win7 miałeś sterowniki, a na ósemce ich nie masz, zaktualizuj system na maxa lub poszukaj sterowników.

-----------------------

Opublikowano

masz wersję x86 więc dlatego Ci nie działa, nic z ty mnie poradzisz, one działają tylko na x32 i x64

Co ty w ogóle pierdzielisz, system x86 to jest to samo co x32, więc jak się nie znasz to przynajmniej postów nie nabijaj.

@mędrzec2: Podaj jeszcze model swojej karty graficznej, bo zabrakło. Skoro na Win 7 chodziło, a na Win 8 nie chodzi, to:

- Nie zainstalowałeś sterowników

- Sterowniki nie obsługują tego systemu

Stawiam na brak odpowiednich sterowników, ale i tak podaj model karty graficznej, aby Ci wskazać dobre sterowniki itp.

Opublikowano

Co ty w ogóle pierdzielisz, system x86 to jest to samo co x32, więc jak się nie znasz to przynajmniej postów nie nabijaj.

@mędrzec2: Podaj jeszcze model swojej karty graficznej, bo zabrakło. Skoro na Win 7 chodziło, a na Win 8 nie chodzi, to:

- Nie zainstalowałeś sterowników

- Sterowniki nie obsługują tego systemu

Stawiam na brak odpowiednich sterowników, ale i tak podaj model karty graficznej, aby Ci wskazać dobre sterowniki itp.

Model karty graficznej to : ATI Mobility Radeon HD 5000 Series (Microsoft Corporation - WDDM v1.20)

Opublikowano

Spróbuj to:

System x32 bit (x86): http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-32.aspx

System x64 bit: http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonmob_win7-64.aspx

Zainstaluj, narzędzie zweryfikuje Ci kartę graficzną i dobierze sterowniki (download ze strony producenta, więc bez skanu..)

Opublikowano

musisz zaaktualizować OpenGL miałem ten sam problem , zwykle aktualizacja sterów pomaga ale czasami lepiej samemu oddzielnie OpenGL zaaktualizować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...