Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ja i silver 4

Abudah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo. Siedze w silver 4 już prawie 2 miechy i od jakiś 2 tygodni zaczałem patrzeć na swoje błędy (last hity, wardy itp). Zobaczyłem poprawę (łatwiej dominuje na lini) lecz dalej nie moge dobić do BO3 (60-90lp). Zazwyczaj w przegrywaniu przeszkadza mi jedna osoba. Flejmer demotywujący drużynę, afk, gracz który dopiero zaczyna swoją przygodę (10-30 gier zagranych, normali też stosunkowo mało) lub po prostu troll. Grałem z kolegą, który już prawie dobija do golda i prawie zawsze ma duży win streak (10 rankedów pod rząd wygranych i 1 przegrany), a jak zagra ze mną od razu przegrywamy własnie przez tą jedną osobę (lub dwie). Jestem prawie pewien, że zasługuję na więcej. Czy według was też zasługuje na więcej?

Mój lol king:

http://www.lolking.net/summoner/eune/32994672#history

Opublikowano

Nie martw się też tak miałem ale staraj się bardzo gankować inne linie nie tylko jungler on ich przecież sam nie ogarnie jak na 2 trzeba pomóc . Jak widzisz za np taki mid feedeuje to zejdź z lini i mu pomóż jak ty ją cały czasy dominujesz mam podobnie ale to jest raz przegrywasz kilka razy wygrywasz. Staraj się motywuj nie flejmuj jeżeli ktoś feeduje pomóż mu zamiast go obrażać. To na tyle ;p .

Opublikowano

To typowy silver ja wybilem sie do golda na solo q bez problemu b zasluguje i takich ludzi.tez mialem tyle ze ja wyszedlem w dwa tyg nie dwa miechy poprostu jk zaslugujesz kiedys wyjdziesz

Up a gdzie 3 opcja

Opublikowano

Ok czyli zasługuje na tą dywizje. Spróbuje spiąć dupsko i coś wygrać.

@Wokoren Też myślę że coś z nimi nie tak, lecz nie wiem co xD Ogólnie już nie kupuje postaci więc możesz napisać co w nich zmienić. :)

Opublikowano

Twój błąd to pytanie ludzi na mpc. Jak będziesz zasługiwał to wyjdziesz, poza tym bierz picki które potrafią wycarrować grę ( jarek, hecarim, Zac )

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

W tej grze jest tak, że musisz nie raz robić wszystko za drużynę. Tylko trudno jak Ci się trafi jak mi wczoraj "pro support" wejdzie Ci do gry padnie 15 razy i wyjdzie przy tym 0 killi i nic. Jak będziesz zasługiwał to awansujesz to wszystko zależy od tego też jaką będziesz mieć drużynę.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Runy częściowo do zmiany, masterki poniekąd też. Natomiast jeśli chodzi o to czy zasługujesz, to niestety mam za mało informacji na temat twojego stylu gry, z samego lolkinga dużo nie wyczytam ale patrząc na match history to gierki wyglądają na nawet przyzwoite, więc patrząc wstępnie myślę że zasługujesz. Lecz jak potrzebujesz pewnej odpowiedzi na to pytanie to podaj przykładowy filmik z twoją grą, żebym zobaczył i ocenił.

Jeśli przeszkadza ci pojedyncza osoba która gra słabo, to wybieraj postacie którymi łatwo grę wycarrować, wtedy taki useless typek boli mniej i czasem jak ktoś jeszcze z team'u ogarnia to możesz nawet wygrać bez niego.

Opublikowano

I takie ostatnie pytanie kiedy kończą sie afk w co drugiej grze? kolejna serie straciłem bo koleś musiał iść...

Opublikowano

Jeśli nei możesz wygrać to znaczy że siedzisz tam gdzie jestes. Rozumiem, ze mozna przegrac mecz, ale przeciez powinieneś caly czas rosnac z ELO, chociaz te 60% winratio w match history.

Jeśli uważasz że zasługujesz na więcej (niby gold) to w takim razie twój team ma 4 graczy silver (+ ty gold) a przeciwny team 5 silverów. Dlaczego by nie wygrać?

1377774857-U369478.png

Opublikowano

jak to jest ze masz razem wszystkich meczy razm z normalami ponad 1200 . i nie potrafisz wybic sie z golda . ja mam tylko 200 normali i 200 rankedow i juz siedze w goldzie . 3 strona na runy nawet sie nadaje na topa , albo do jungli , to wszystko zależy od postaci . 3 strona na runy jest dobra . Reszta jest za slaba zwlaszcza ta 1 co ma ad i ap , 2 taka srednia . Wiem ze dyrus ciagle wybiera runy pod ms na topa

Opublikowano

Graj z kolegą :) Ja często pykam orianną lub ryzem na midzie i kolega rammusem na jungli , taki rammus wpada na piździe i rzuca tauta na 3 sec + jeszcze ja zestunuje czy coś . I tak co 3 min gank i ziomek na midzie sie demotywuje ;D Ja teraz grałem 3 gry solo i pierwszą przegralem więc musiałem wygrać kolejne dwie żeby awansować do silver 3 i udało się ryzem. Graj postaciami które carrują lub tak jak mówie z kolegą. Z tego co widze dobre masz staty więc nie wiem w czym tkwi problem . Skoro ty nie feedujesz to jakaś inna linia dostaje po dupie więc schodź z lini i im pomagaj. Np. jak bot dostaje to bierz nasusem czy kim tam grasz teleporta , teleporcik do warda i klepiecie ich. Sądze że zasługujesz na awans i powodzenia ;D

Opublikowano

No sory ale 7:10 i 160 farmy w 35 minucie jako adc to sory wielkie. Nie zaslugujesz widocznie. Pocwicz normale/drafty i pokombinuj roznych taktyk

Opublikowano

To chyba dobrze bo support powinien oddawac kile.

chodziło mu że drużyna nie zdobyła killa (chyba) xD

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...