Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy. kupno płyty i procka

WhiteNinjaEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów. :)

Mam serię próźb a mianowicie;

-Czy bardziej opłaca się Kupić tzw. "Zestaw" czyli Procek razem z Płytą Główną czy

Osobno płytę i osobno Procesor.

-Mam w zamiarze odrestaurować swój "Kombajn" :) (nie mam kasy a irytuje mnie mój badziewny sprzęt a mianowicie pentium 4...) a mianowicie chcę kupić procesor Core2Duo (conajmniej 2.00ghz) Lecz nie znam się na płytach jak i zarówno na procesorach i Proszę "jeżeli w zestawie lepiej" o podanie takowego linku na np. allegro w cenie do 170zł a jeżeli lepiej osobno to Proszę o wypisanie dokładnej nazwy Procesora Oraz Głównej.

Z góry dziękuje :) Pozdro WhiteNinjaEX

Opublikowano

Zależy czy będziesz procka podkręcać , ale może mi się zdawać ale pentium 4 jest na socket 775 , a na ten socket jest Core2Duo

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Zależy czy będziesz procka podkręcać , ale może mi się zdawać ale pentium 4 jest na socket 775 , a na ten socket jest Core2Duo

Ja Mam dosyć stary sprzęt a wiem że z latami sockety pentium 4 zmieniały się . nwm z którego roku mam dokładnie procka oraz płytę główną i nie dam rady tego sprawdzić bo nie jestem aktualnie na kompie lecz na telefonie. Temat podkręcania zostawie sobie na później ponieważ jak już mówiłem nie znam się . jeszcze bym coś zepsuł a mam 15 lat i roboty nie mam..

Dziękuję za pomoc lecz zastanawiam się nad tym czy ta płytka jest że tak powiem trochę słabej jakości ze względu na to że (nie znam się) jest to chyba płyta pod DDR1 co jest troszkę słabe moim zdaniem, i nwm czy jest ona wgl dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...