Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gpu wysoka temp

natan1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie i ew problem wiec tak gdy składałem kartę po czyszczeniu mianowicie wyjąłem kabel czarny od zasilania do wiatraka z molexa no i w nic nie mogłem grac bo temp sięgała do 75c przy grze a potem już był dziwny ekran wiec posłem do sklepu kupiłem nowy molex pin i naprawiłem wiatrak no ale nadal gdy gram w gre sniper ghost warrior 2 do temp sięga do 70c zamknięta obudowa a z otwarta do 64-65 i tu jest pytanie czy to nie jest czasami za dużo? w pokoju jest nawet ciepło bo jest gorący dien wiec nie wiem czy to norma czy nie a jeżeli nie to jak obniżyć temp? pastę zmieniałem wtedy karta czysta itp wiec nie mam pomysłu.

Opublikowano

wyjąłem kabel czarny od zasilania do wiatraka z molexa no i w nic nie mogłem grac bo temp sięgała do 75c przy grze a potem już był dziwny ekran wiec posłem do sklepu kupiłem nowy molex pin

Jak ty te wentylatory asusa podłączasz ? Przecież masz wtyczkę bodajże 4 pin na PCB karty graficznej, po co Ci tu molex ?

Na ilu % chodzą te wentyle ?

Opublikowano

na 100% nazwałem to tka po tym ze zobaczyłem gościa jak wymienia te piny ale on miał normalny wentylator wiec nie wiedziałem jak nazwać to samo tylko ze od gpu

Opublikowano

CPU ? Zdecyduj się o czym piszesz, o grafice czy procesorze. Opisz dokładnie zdarzenie bo nadal nie rozumiem o co ci chodzi szczególnie po edycji tamtego posta.

Opublikowano

ehh "pasta od cpu" nie wiedziałem czy jest jakaś specjalna pasta do GPU wiec przeczytałem ze pasta która używam na cpu może być tez do gpu... i sie pytam czy to może być dlatego

Opublikowano

Nie, pasta termoprzewodząca jest jedna. Nie dałeś jej za dużo przypadkiem ? Na procesor graficzny wystarczy mała kropeczka na środku, przed tym wiadomo idealne zmycie starej pasty.

Ustaw normalnie wentylatory a nie na 100% bo tylko się zużywają, spróbuj np. Sapphire Trixx i ustawienie 30-40%

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...