Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Server na Ruterze NetiaSpot?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem postawić swój server TeamSpeak3, lecz gdy postawie na komputerze za każdym wyłączeniem komputera wyłącza sie server.

I mam takie pytanie ... szło by postawić server na ruterze netiaspot? Jeśli tak to w jaki sposób? I server by stał dopóki ktoś nie wyłączy mi neta? Istniejje taka opcja? ;)

bez reflików

Opublikowano

Na routerze nie postawisz, to jest urządzenie do rozprowadzania internetu a nie stawiania serwerów. Jedyna opcja postawienia serwera 24/7 to albo kupić dedyka/vpsa albo zainwestować gruby hajs na hostingu.

• 2 lata później...
Opublikowano

Kilka funkcji oraz informacji.

ad1.Na routerze nie postawisz serwera takiego jak myślisz, możesz postawić ale na IP który przyznaje ci router.

ad2. Możesz mieć na komputerze na trybie ,, hibernacji ", gdy nie używasz komputera np przez 30 min on się wyłączą a raczej ,, optymilizuje ". Da się tak postawić serwer ale strasznie by to lagowało, na dłuższą skale ,, niewygodne ".

ad3. Propo serwera na płatnych hostingach < tylko takie są > doradzam od 30 słotów gdzie to nabiera sensu.

Informacja:

Router NETIA-SPOT ma wbudowany blokadę na oddanie więcej niż 10 adresów ip z jednego routera.

Mogę się mylić - nie jestem Bogiem.

Wesołych Świąt.

Przepraszam administrację za moją nazwę.

Opublikowano

Kilka funkcji oraz informacji.

ad1.Na routerze nie postawisz serwera takiego jak myślisz, możesz postawić ale na IP który przyznaje ci router.

ad2. Możesz mieć na komputerze na trybie ,, hibernacji ", gdy nie używasz komputera np przez 30 min on się wyłączą a raczej ,, optymilizuje ". Da się tak postawić serwer ale strasznie by to lagowało, na dłuższą skale ,, niewygodne ".

ad3. Propo serwera na płatnych hostingach < tylko takie są > doradzam od 30 słotów gdzie to nabiera sensu.

Informacja:

Router NETIA-SPOT ma wbudowany blokadę na oddanie więcej niż 10 adresów ip z jednego routera.

Mogę się mylić - nie jestem Bogiem.

Wesołych Świąt.

Przepraszam administrację za moją nazwę.

Myślę, że autor jakoś dał sobie radę przez ostatnie 2 lata. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...