Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Askadia – niezależna gra strategiczna

askadia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witam, napisaliśmy ten temat aby przedstawić Wam nową niezależną grę.

Askadia to rozbudowana gra strategiczna w klimatach fantasy. Powinna przypaść do gustu w szczególności osobom które lubią klasyczne strategie przez przeglądarkę.

Gracz ma za zadanie rozwijać swoje imperium, budować nowe zamki, szkolić armie, zawierać przymierza. Celem gry jest zostanie potężnym władcą i sprawienie aby nasze imię w grze Askadia zostało na długo zapamiętane.

Serdecznie zapraszamy wszystkich do gry!

Otwarcie gry jutro(13.07.2013) o godzinie 18:00!

Adres gry:

http://askadia.pl

Fabuła:

Askadia była lądem żyznym i przyjaznym w którym od wieków ludzie żyli szczęśliwie mając wszystko pod dostatkiem, jednak gdy człowiek ma to czegopotrzebuje zaczyna pragnąć czegoś więcej, ciągle jest mu mało, szuka władzy.Potężni władcy zaczęli napadać na siebie by zdobyć tereny, niewolników, bogactwa i walczyć o pozycję. Wiele ras zniewolono i zmuszono do walki. Szalejące wojny szybko zniszczyły Askadię. Wody zostały zatrute, gleby przestały być żyzne, a wysoka technologia wydobywania surowców została zapomniana. Teraz każdy kolejny dzień to nowe wyzwanie, walka o przetrwanie. Władcy tych krain nie porzucili jednak swoich egoistycznych pragnień, mimo iż Askadię ogarnęły ciężkie czasy wojny nadal trwają. Są to okrutne i krwawe starcia, ginie w nich wielu wojowników co sprawia, że armie nie są już tak imponujące jak na początku wielkiej wojny.

Intro:

http://www.youtube.com/watch?v=0QAKsKgMFVE

Screeny:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Opublikowano

gra po wizualnie może i zbyt dobrze nie wygląda

ale myślę że jutro na starcie będzie okk i zobaczymy

ale się nie dziwiłbym się jeszcze błędów

gdyż gra nowiutka itd ale powodzenia przy projekcie

Fabuła po przeczytaniu czuję się obojętnie do gry ale jak mówiłem zobaczy się gierke a potem się oceni

xih3gEBG.png

Opublikowano

Chwilowo w tym temacie nie wyświetlały się poprawnie screeny i było widać fragmenty bbcode.

Przepraszam za to, ale miałem jakieś dziwne błędy na mpcforum po edycji posta.

Opublikowano

Super to po screenach wygląda. Zacznę grać o 18:00 i na pewno napisze czy fajnie się gra.

Może zrobimy jakiś sojusz forumowy :P

Opublikowano

Fajne się to prezentuje, trailer na yt tez dość dobry.Mam nadzieje ze nie wypuścicie gry z błędami i będzie można pograc.

Zawitam na starcie;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tak mi się dzisiaj przypomniało, gra była fajna tylko szkoda że pograliśmy sobie chyba tylko 3 albo 2 tygodnie a potem klapa niema gry. była i się zmyła. A szkoda :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...