Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIA]Lee Sin

FastFlash

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, kupiłem se Lee Sina już z tydzien temu, podoba mi się bardzo, srednio go ogarniam ale ogarniam ;> - pytanko, na co kupować ity ? ( hp/ad itd ) -

drugie pytanko, lee sin jest na jakie linie ? - wiem że można też isć pod jungle, i tu wchodzi 3 pytanie.. xD - jakie ity kupować na jungle ?

Opublikowano

Lee Sin jest na topa i jungle ale jak na midzie jest taka akali to można nim pójść na mida :D (jako support też ujdzie ale trzymajmy się zasady jungle i top). W early kupujesz dmg a w late robisz się pod tanka więc bt, bc i warmog byłby na odpowiednim miejscu w buildzie.

Opublikowano

Na jungle powiem bo tutaj mam około 100 gier Lee :F

Lecisz Maczeta +5 potów

>Madredy (NIGDY NIE ULEPSZAJ MADREDÓW DO LATARNI)

>Sight Stone > ulepszasz je do tych czerwonych z 3 wardami dla dodatkowego HP

>Locket of Iron Solari

>gdzieś pomiędzy tymi 3 itemami kupujesz Merkury

>Sytuacyjne (jakieś omeny czy Maw of Malmortius) zależy od teamu.

A na mida sprawdz mój tut:

http://www.mpcforum.pl/topic/886076-tut-lee-sin-mid-destroyer/

Opublikowano

ja toleruję go jedynie w jungli i na midzie, ale ludzie też go biorą na topa (można).

Lee budujesz pod ad tanka. itemki pod ad, hp, jakiś tam armor/mres, np. frozen mallet (lodowy młot), warmog.

do jungli kupujesz wriggle'a, frozen malleta na pewno - dobre itemki, bulwark, przydaje się sightstone, może być maw of malmortius, jak mają dobrego/dobrych AP, a buty to na armor/mres lub boots of mobility, zależy co potrzeba

1389638202-U295319.png

Opublikowano

Juz nie bede sie powtarzal. Dodam tylko cos od siebie co ci sie przyda.

Jezeli masz myszke ktora ma jakies dodatkowe przyciski to ustaw sobie inteligentne uzycie przedmiotu (ward) inteligentne uzycie czaru na ("w" skill) dzieki temu bedziesz bardzo szybko smigal

u1lc.png
Opublikowano

ja toleruję go jedynie w jungli i na midzie, ale ludzie też go biorą na topa (można).

Lee budujesz pod ad tanka. itemki pod ad, hp, jakiś tam armor/mres, np. frozen mallet (lodowy młot), warmog.

do jungli kupujesz wriggle'a, frozen malleta na pewno - dobre itemki, bulwark, przydaje się sightstone, może być maw of malmortius, jak mają dobrego/dobrych AP, a buty to na armor/mres lub boots of mobility, zależy co potrzeba

Podstawa każdego junglera:

Nigdy nie ulepszaj madredów do Latarni - jest useless i ulepszony Sight Stone jest o wiele lepszy.

Opublikowano

Ja ci polecam iść im na topa i jungle jak już napisali inni , na topa ja sie najczęściej w early robie pod samo ad a później offtanka i idzie luzikiem, minusem jest to ze w late jest troche słaby , przynajmniej dla mnie. :)

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

jungla:

buty i 4 poty (po co co innego, robisz większą presję + nie potrzebujesz więcej)

ruby sighstone - mobilność i tankowatość

taka łapa spirit of the...... dodaje tankowości

solari/bulwark

i teraz sytuacyjnie (polecam ostatni item pod dmg)

jungla v.2

maczeta i 5 potów

po 1 powrocie od razu mobility

potem madredy

ruby sighstone

jeżeli dobrze ganki poszły to tłuczek, jak nie to solari/bulwark

na mida, kupuje:

hydra, last whisper, buty sytuacyjne, warmog, bloodthrister, guardian angel

<>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...