Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć fps w grze

MaxiTris

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , dzisiaj chce wam przedstawić pare tricków które pozwolą nam na uzyskanie więcej fps w grach . Ten tutorial jest uniwersalny działa praktycznie wszędzie . Więc tak klikamy ppm (prawy przycisk myszy) na pulpicie , wchodzimy w właściwości . Wyskoczy nam okno "kompozycja" rozwijamy zakładke i ustawiamy "klasyczny windows" . Gdy już to zrobimy pobieramy program "Game Booster 3" jest to program który przyspieszy nam działanie programów oraz gier . Instalacji nie będę opisywał , instalacja wygląda tak samo jak w innych programach .Jak go użyć ? Po zainstalowaniu otwieramy program wyskoczy nam okno z "gameboxem" i wrzucamy tam plik startowy gry .Teraz przedziemy do Ostatniej rzeczy która dużo pomaga . Wciskamy alt+ctrl+del , wchodzimy w "procesy" szukamy explorer.exe . Jest to proces który odpowiada za pulpit , klikamy "zatrzymaj proces". Możemy spokojnie teraz grać .Gdy skończymy grać i chcemy przywrócić pulpit wchodzimy ponownie do menadżera zadań alt+ctrl+del "aplikacje" teraz otwieramy nowe zadanie i wpisujemy "explorer.exe" . To było by na tyle . Myślę że licznej grupie osób to pomoże . Ps. Proponuje jeszcze wyłączyć zbędne programy których przez ten czas nie używamy . Liczę na like .Ten tutorial będę aktualizował , gdy tylko znajdę nowe sposoby ; ].

Opublikowano

Nie warto gameboosterów instalować wyłączą skype czy tam gg i tyle, mulą kompa a to wszystko można zrobic samemu.

Gameboster wyłącza niepotrzebne procesy i potem je przywraca , nie wylacza gg czy skype ... Testowalem ten sposob duzo razy , oraz duzo razy mnie nie zawiódł i pomógł.

Edit@ gameboster wiecej pomaga niz zamula komputer .

Opublikowano

Pszepraszam to zamula komputer a przyspiesza gry Wyrazna nazwa jest GAMEBOOSTER a nie COMPUTERBOOSTER czy COMPBOOST czy cos w ten desen.

po pierwsze to ort , po drugie to zwieksza fps i nie zamula kompa , nie udzielajcie sie prosze jezeli tego nie testowaliscie .

Opublikowano

Lepiej jak byś podzielił to na Pkt. było by estetyczniej i od razu by się chciało czytać ;D

1373890344-U855461.png

By Katahin (Acolytes.pl)

Opublikowano

;

Przeczyść kompa odpowiednim programem

Można też tak zrobć , ale ja podałem takie sposoby jakie znam i nie ma ich na mpcforum (tzn. nie znalazlem)
Opublikowano

Najlepszy jest Game Booster 3 ... z 50 fps zrobił mi 160fps, nie wiem jakim cudem xD

Game booster czasami czyni cuda. Nie kontrolowalem jego pracy i zabardzo nie wiem jakie on procesy konczy , no ale dziala i pomaga ;]

Opublikowano

MaxiTrist

On raz działa raz nie. Jakby miał jakieś olśnienia. Bo przed chwilą grałem i już tylko 60fps miałem.

Opublikowano

To zalezy , bo na intelowskiej karcie graficznej to zbytnio nie pomoze , no ale mi to pomaga i tego uzywam . Krotko mowiac jestem zadowolony ; ].

Opublikowano

Mi GMB,zle działał. Ja tam mam optifine i jestem heeppy ;)

Robię fajne prezentacje / reklamy serwerów minecraft, pisz na pw.

Opublikowano

Można też zmienić język z polskiego na angielski. Doda na pewno kilkanaście fpsów ;)

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

To byl Tut uniwersalny jak juz wspominalem , ale mysle zeby bardziej go rozszerzyc (minecraft,metin2 itp.)i jak juz mowilem w wolnej chwili ,usiade i postaram sie estetycznie to zrobic ;] .

Opublikowano

To nie zamula kompa ani nic. Jak nie umiecie zainstalować ani posługiwać się poradnikiem to tak niestety jest. Dobry poradnik...

mca.png
Opublikowano

Dzieki za opinie , nie bylo mnie troche mysle ze nie dlugo rozszerze ten temat ;] . Dodam jeszcze ze na slabych kompach to duzo pomaga na tych lepszych juz mniej .Ten poradnik jest w sam raz dla slabych komputerow ; D.

Opublikowano

Tyle to każdy wie na necie znalazłeś wiec wiesz...

To daj linki , moze ktos juz podal takie cos , ja to dodalem sam od siebie . Wiadomo program znalazlem w internecie ale takich programow sa setki a ten akurat na moj komputer pomogl .

Edit@ z tego co widze ludzie sa zadowoleni , nie kazdy zna te sposoby .

Up@ bede robil bardziej rozbudowana wersje tego tematu , jak tylko znajde czas . Aktualnie buduje serwer z modami , nie mam czasu ,aby nad tym usiasc .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...