Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Nerf Vayne?

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PRZECZYTAŁEM TYLKO I WYŁĄCZNIE 2 PIERWSZE WYPOWIEDZI <------ MAŁE INFO

nie zgadzam się, vayne+ leona/tresh + premade. conajmniej w 11 minucie80 farmy + 6/7 kili max 1/2 deady ... bynajmniej jak gram z kumplem

bb68.png

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Żal mi ludzi którzy piszą że vayne jest słaba . Jest dobra w każdej fazie gry a szczególnie w Late . L2P potem wyrażajcie opinie

Nara Brązy !1

Każdy wyraża swoją opinie. Jak nie umiesz grać przeciwko niej to powodzenia.

a11176.jpg

Gość koxxxik12
Opublikowano

Wszyscy którzy piszą Vayne słaba to idioci ,albo nie umieją nią grać. To jest HYPERCARRY więc jak może być słaba? Ona na 6lvl zamiata enemy adc na 6hitów. Większość co się tutaj wypowiada to nawet nie widziała jak ona włącza ulta

Opublikowano

Hypercarry to postać która jest słaba w early i odstaje od innych adc. Zagrasz dobrze w early, nie dasz jej farmic i już nie jest taka hyper.

a11176.jpg

Opublikowano

Słabe early ale wyjebany late. Potrafiąc grać vayne można rozkurwiać gry a jak jesteś do dupy to nic nie zrobisz.

Szkoda, że wprowadzane są zmiany utrudniające życie tym naprawdę dobrym graczom...

1374788544-U921656.png

Gość koxxxik12
Opublikowano

Hypercarry to postać która jest słaba w early i odstaje od innych adc. Zagrasz dobrze w early, nie dasz jej farmic i już nie jest taka hyper.

Następny idiota. Żeby robiła duży dmg w early ult i pozamiatane robi duo killa na bocie

Opublikowano

Czemu mam wrażenie że wszyscy mnie hejtują? Napisałem tylko że sie troche przeliczyłem z jej dmg w tanków i ma mały range, ale nie napisałem że jest do dupy. Po prostu trudno coś nią ugrać kiedy twój team w tfach stapia sie w pół sec.

xxx

Opublikowano

Następny idiota. Żeby robiła duży dmg w early ult i pozamiatane robi duo killa na bocie

Czyli Vayne dostaje ulta i odrazu SAMA (idąć twoim tokiem myslenia) robi dauble? W EARLY jest ZEREM w porównianiu z innymi adc

a11176.jpg

Opublikowano

vayne to najlepszy adc zaraz po caitlyn. W early wystarczy agresywny support jak leona albo thresh i koniec bota, dmg z dupy. A po 6tym to juz tragdia dla przeciwnikow, q daje jej taki escape, chase ze jest wkuriwajace. E jest bardzo op, nawet w early, o late juz szkoda mowic, jest praktycznie niezniszczalna dzieki ult + Q lata w tfie jak szalona. Imo to nie jest zaden ryzykowny pick, ba.. nawet bym powiedzial ze to safe pick

Opublikowano

Vayne trzeba dużo farmić jak ma się Sonę bądź Nami. Jak leone to napierdalać ludzi

Na nią BOTRK i PD i tu się dla niej zaczyna gra, na ulcie lata jak popierdolona w tfie i zabija po kolei.

Według mnie nie potrzebny jest jej nerf, to że mocna jest w late rekompensuje słabe early.

Tyle, wyjebać Morello :D

Opublikowano

Czyli Vayne dostaje ulta i odrazu SAMA (idąć twoim tokiem myslenia) robi dauble? W EARLY jest ZEREM w porównianiu z innymi adc

BO TO JEST LATEGAME CHAMP a nie early, zrozumcie to brązy

i tak, dostaje ulta i może sama robić double :*

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Vayne w early jest słaba? Może do was ja w 5minucie juz mam 3/0 2/0 a w late to cud miód i orzeszki. To moja ulubiona postać. Tylko trzeba mieć dobrego supporta.

Opublikowano

Ostateczny argument kończący dyskusję czy vayne jest słabym chempem, ze słabym early:

Gościu owni każdego vayne, 1vs3, 2vs5 itp, nie ważne czy late czy early. Druga akcja: vayne 10% hp vs Lee full hp i double buff. Vayne go zabija tylko z doranem.

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Ona potrzebuje buffa , a nie nerfa ;_;

Dostaje w dupę od Ashe , Caitlyn czy Dravena .

A na dodatek jest słabą pusherką . RZAL !

giphy.gif ­

Opublikowano

@up Ty dostajesz, nie vayne

@2up hah, koleś nieźle wymiata. Szkoda, że to czelendżer, a nie bronze który zawsze dostaje takie nobskje timy, ciekawe czy ci ze słabym teamem tak potrafią :D

Vayne to op shit w late śsie ale w early potrafi do 15 min wygrać gre

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Zauważyłem, że Riot próbuje "wyśrodkować" adc, by były podobne w swojej sile, lecz rozłożone na różne taktyki umiejętności.

Nie tak dawno Ashe dostała buffa(by była wytrzymalsza w late), Draven stracił pasywa(który "nakręcał" dmg w early, poczym dostał nowy dość rozsądny), teraz Vayne zapewne, by gra w late była dość trudniejsza.

Osobiście uważam, że takie zmiany są dobre, gdyż wygrana linia będzie zależeć od umiejętności adc(niekoniecznie od ceny championa).

Opublikowano

Może early game vayne nie jest jakiś dobry ale nie przesadzajcie że od razu tragiczny.

Zauważyłem że ludzie najczęściej płaczą na bohaterów, którzy po zgarnięciu early killa czy dwóch robią "ope demejdż"

Vayne jest bardzo dobra ale .. zbalansowana . W rękach słabego gracza będzie niczym i tyle.

WhatShouldIDo.png

Opublikowano

zrobili z jayce dno .. to samo chcą zrobić z moją vayne ...

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

To jest dopiero zapowiedź. Ale skoro już mają robić, to stawiam że nerfy dotkną głównie jej late game (przypuszczam że ulta) i moim zdaniem to byłoby dobre wyjście, gdyby w rekompensacie zbuffowali jej early game chociaż o trochę. Trochę balansu zawsze się przyda, ale jeśli ma to być sam nerf (bez buffa early) to jest on moim zdaniem niepotrzebny.

Opublikowano

Co wy kurwa piszecie? Vayne to jeden z najbardziej op champow jaki jst obecnie dostepny. Wystarczy ze masz 6 lvl, i supporta z eq wiekszym niz taboret i wygrana, poprostu mowisz mu, ze ma sie wbijac jako 1, support sie wbija a ty zdejpujesz przeciwnego carry na 4-5 hitow, przegrywa jedynie z tymi, co mogą ją harrasowac z daleka i odskakiwac (tristana, ezreal, caitlyn), ale nie będąc kompletnym debilem i z nimi można sobie poradzić. Jest mocno przesadzona. Powinni znarfic jej ulti, to co ono daje to przegiecie bambusa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...