Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Towar zwrócony a sprzedający nie chce oddać pieniędzy Znowu Allegro....

dandzio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może dam tu cały spór bo krótki jest:

Ja:

Piłka okazała się nie być podróbą (słyszalny dźwięk balonu przy odbijaniu to samo słychać gdy odbijam piłkę mojej 7 letniej siostry do zabawy, chropowate sześciany który w orginale służą do zapobiegania poślizgu w tej piłce są tylko naklejką). Dodatkowo po napompowaniu piłki sprawdziłem jej szczelność wkładając ją do wody i były widoczne bąbelki więc piłka była dziurawa co dodatkowo potwierdził jej test na treningu ponieważ nie nadawała się do dalszej gry po 30 minutach. Dodam iż posiadam orginalną piłkę firmy MIKASA i pompowałem ją tylko raz przez cały jej żywot czyli 2 lata. Piłkę odesłałem 24 czerwca sprzedający potwierdził iż piłka została do niego dostarczona lecz do dnia dzisiejszego nie otrzymałem zwrotu na konto bankowe.

Kontrahent:

Witam, Niestety nie będę mógł zwrócić pieniędzy. Piłka została odesłana dnia 25.06.13 r. aukcja zakończyła się 01.06.13 r. co prawda pierwsza przesyłka utknęła na poczcie to mimo wszystko myślę że około 10 czerwca była u Ciebie. Co więcej piłka jest używana widać wyraźne ślady użytkowania można zobaczyć wszystko w załączniku. Jednak co najważniejsze mniej więcej 5 dni temu piłkę napompowałem i nie zauważam żeby chociaż troszeczkę powietrze zeszło z niej. Również po włożeniu piłki do wody nie zauważam żadnych bąbelków, a to jest główny powód reklamacji. Jeśli będzie trzeba mogę zrobić film. W mojej opinii piłka została kupiona jednak po półtora tygodnia grania kupujący zdecydował że mu się ona nie podoba i teraz odsyła ją z nadzieją, że pieniądze zostaną zwrócone. Tak jak pisałem w e-mailu do Ciebie czekam pod podanym numerem konta na pieniądze na przesyłkę i piłkę odeślę. Pozdrawiam

Ja:

Zagrałem nią raz potem powróciłem do starej stąd ślady używania. Jeśli twierdzi pan że nie ucieka powietrze to zapewne napompował ją pan bardzo słabo. Prawidłowe ciśnienie w takiej piłce powinno wynosić od 294,3 do 318,82 hPa i gdy ją pan już prawidłowo napompuję dopiero wtedy niech sprawdzi czy nie są widoczne bombelki.

Kontrahent:

Czekam na rozpatrzenie sprawy przez allegro. Pozdrawiam

I spór zakończyłem potem dostałem wiadomość od allegro że on otrzymał ostrzeżenie i mam mu przypomnieć o zwrocie. Więc przypomniałem

lecz on odpisał że nie da hajsu więc co teraz mam zrobić? Co mu odpisać ? Jak postraszyć ? Z góry dzięki!

Opublikowano

Tak jak up nie ma na co czekać i lepiej od razu iść na Policje.
Mniej nerwów, szybsze wyjaśnienie sprawy, a z kolesiem i tak się nie dogadasz.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Nie rozmawiaj z baranem, idź na policję.

barany to dziwne rady dają o policji ... bez komentarza. policja ma w nosie takie gówniane sprawy które nie maja nawet nic wspólnego z przestępstwem czy naruszeniem prawa, do sądu od razu ma polecieć jeszcze co... by odzyskać parę groszy !

allegro zwraca koszty takiej sprawy , zapoznaj się z Program Ochrony Kupujących. najlepiej pisz do pomocy allegro

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Jeżeli koszt piłki był mniejszy niż 100 zł nie warto się srać.

Ja bym się na nim inaczej zemścił ^^

Króciutki tutorialek:

Potrzebujesz:

- Długopis

- Kartki

- Koperty

Piszesz byle gówno drukowanymi literami,

na kopercie adres gościa jako nadawcy.

Nie naklejasz znaczka, idziesz do pobliskiej skrzyneczki gdzie można wysłać samodzielnie.

Wrzucasz listy, w rezultacie one wrócą do nadawcy czyli do gościa,

i on poniesie karę za brak znaczka itp...

ROBISZ TO NA WŁASNE RYZYKO :)

Ja jeszcze nie próbowałem.

Zajrzyj na bloga -> Click

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...