Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - mapa adventure

reaver1551

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was wszystkich :)

Od dłuższego czasu pracuję nad mapką, w zasadzie miała to być przygoda tylko dla mnie i ew. dla kolegów.

Chciałbym wam zaprezentować kawałek mapki. Na razie tylko podam parametry, jeżeli ktoś chciałby zobaczyć przedsmak to moge wstawić filmik(dałbym od razu ale nie chce żeby ktoś to podciągną pod promowanie sie, choć i to by sie przydało ;)).

Więc tak:

-Mapa jest na terenie płaskim, wycięta została willa z gry Resident Evil 1 (mapa była pobrana z internetu, przeze mnie troche przebudowana poprawiona etc.)

-użyłem modyfikacji takich jak: Broń palna, Mob spawn control

(PEŁNA LISTA)

-rei_minimap

-Jammy Furniture_mod

-Computer Craft

-Craft Guide(nie używany w mapce)

-Custom NPC

-Dynamic Elevators

-Flans Mod

-Mob Spawn Control

-Keyhole

-Smart Moving

-More pistons

-Mutant Creatures

-Necromancy

-PortalGun(nie uzywany w mapce)

-SecretRoomsMod

-SHIM(super hero mod)(nie używany)

-Slender man

-slender man(nie wiem który działa ale oba nie uzywane)

-Slimevoidlib(biblioteka do wind)

-Wireless Redstone

Nie wiem w jaki sposób napisać całą tą historie czy opowiadanie, jak postępować w grze, ale jest dużo książek i kartek do przeczytania. W dniu dzisiejszym Mapa nadaje sie dla graczy którzy grali w Resident Evil i pamiętają mniej więcej co gdzie jak z czym sie robi. Z tego co pamiętam nie które pomieszczenia są puste i jak nie zapomnę to coś tam wstawię.

Więc tak jak pisałem, jeżeli ktoś chce wstawie filmik z YT jak to wygląda w grze. Oczywiście dużo tam nie widać bo nie chcę psuć zabawy dla Tych którzy doczekają sie publikacji owej mapki ;)

Co do publikacji samej, to wraz z mapą dam spakowane pliki do wklejenia żeby nie bawić się w modowanie samemu. Dużo problemu sprawiło mi napisanie w konfiguracji poprawnych ID przedmiotów żeby w ogóle to odpaliło. Więc całość będzie trochę ważyć ;)

PS. Na mapie jest kilka bossów oraz bardzo mało amunicji ;) (chyba zrobie 2 wersje tą co mam i taką z większą liczbą amunicji) niestety nie ma możliwości strzelania w głowę żeby zabić szybciej... no cóż ... to już nie mój problem będzie :P

Opublikowano

Dla mnie ciekawy pomysł, choć w Resident Evil nigdy nie grałem. Wg. mnie powinieneś kogoś zatrudnić, żeby ci przetłumaczył książki i tabliczki na mapie, i wrzucić to na minecraftforum czy planet minecraft, bo tutaj taki duży projekt się zmarnuje ;)

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Dla mnie ciekawy pomysł, choć w Resident Evil nigdy nie grałem. Wg. mnie powinieneś kogoś zatrudnić, żeby ci przetłumaczył książki i tabliczki na mapie, i wrzucić to na minecraftforum czy planet minecraft, bo tutaj taki duży projekt się zmarnuje ;)

Dzięki ;) w zasadzie to jest tak że wszystkie teksty są w języku angielskim dostępne sam siedziałem kilka dni i tłumaczyłem na Polski i kolejne kilka dni wpisywałem je do gry i chowałem w odpowiednie miejsca zgodnie z mapami także niema problemu z tłumaczeniem niczego ;P

Fajny pomysl trza miec glowe:D

Dzieki wielkie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...