Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] PS 3/Xbox 360, warto?

Crenshaw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem kompletnie zielony na temat konsol. Aczkolwiek chciałbym sobie jakąś zakupić. Myślę pomiędzy Xboxem 360 a PS 3. Jednak mam dylemat czy jeśli wyjdą nowe konsole PS 4 i Xbox One to chciałbym was zapytać, przez ile lat będą wspierane Xbox 360 oraz PS 3? Planuję kupić ze sklepu niż z allegro, nie mam zaufania specjalnie do allegro ponieważ już kiedyś coś kupowałem i bez komentarza.

http://www.mediamarkt.pl/konsola-microsoft-xbox-360-4-gb-bialy-fifa-13-dodatkowy-kontroler,id-821833
http://www.mediamarkt.pl/konsola-sony-playstation-3-super-slim-12-gb-2x-dualshock-3,id-871174

Prosiłbym abyście mi doradzili, co lepiej wybrać i dlaczego oraz przez jaki okres czasu będą wspierane jeszcze te konsole.

///linki wychodzące poza forum ukrywamy w code

///tripipi

Opublikowano

Podobno Sony ma wspierać jeszcze PS3 przez 2 lata. W PS4 będzie płatny internet więc myslę, że warto jeszcze kupić PS3. XBOX to badziewie tylko z dodatkami typu Kinect.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Przede wszystkim konsola jest od grania więc tutaj najlepiej sugerować się tytułami ekskluzywnymi które moim skromnym zdaniem lepsze jak i więcej ma PS3.

Grafika na obu konsolach jest niemal identyczna, może się zdarzyć, że jedna gra wypada lepiej na PS3 a druga na X360, radzę też chwycić obydwa pady w rękę i sprawdzić który będzie lepiej Ci leżał w dłoni, nic bardziej nie psuje zabawy z gry jak niekomfortowy pad.

Jeśli myślisz o przerobieniu konsoli to bierz Xboxa, zdecydowanie łatwiej przerobić nowego X'a niż nową PS3.

Przez jaki okres czasu producenci będą wpierać jeszcze swoje produkty to tak na serio nie wiadomo, podobnie jak kolega wyżej też obiło mi się o uszy, że Sony przez najbliższe dwa lata będzie wspierało PS3 a co za tym idzie dalej będą wychodziły nowe FW które powinny coś usprawnić lub dodać do konsoli.

Miałem obydwie konsole, X'a sprzedałem z racji może nie tyle co słabych tytułów ekskluzywnych ale z racji ich dostępności na PC, większość eksów z Xboxa jest na PC... więc jeśli sprzęt PC jaki posiadasz jest w miarę ok to bez problemu sobie pograsz w te gry na komputerze.

Mój głos oczywiście idzie na PS3.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie, bo nie mogłem znaleźć żadnej konkretnej odpowiedzi na to pytanie, czy internet w PS3 jest płatny? To znaczy, czy jeśli zakupię dajmy na to Fife to będę mógł grać bez problemu online? Oraz jakie przywileje daje konto PLUS na PlayStationNetwork? Polecacie bardziej PS3 Super Slim czy zwykłe Slim? Jeśli zwykły Slim to gdzie mogę zakupić nową taką konsolę?

Opublikowano

Zdecydowanie PS3. Jeżeli będziesz chciał PS+ (darmowe gry itp.) to zakup konsolę z większym dyskiem (tylko nie 12GB). Poczytaj jeszcze w innych tematach w tym dziale nt. zakupu PS3.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...