Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Admin Cienia
Opublikowano

Co lepsze glavier czy blader!!! Proszę o szybką odpowiedz 5* ^^!!!

To zależy. Z bladem masz tarczę co daje dodatkowy defens + bloki. Blader ma również kombosy które mają ciekawe statusy na wyższym lvl'u. Glavier zaś ma ciut większy dmg niż blade, i dodatkowo passywa na hp w heskual, w tym rzut na ogległość, odepchnięcie, kombosy i ataki z bliska.

Co wybierzesz to zależy od ciebie gdyż oba buildy potrzebują sporo sp i czasu z oczywistych powodów. (full str).

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

ja osobiscie jestem za bladerem na wyzszych lvlach blader ma wieksze damage jak glavier sam mam glaviera na vipie i ja wale po jakeis 6k max z critem a blader podlecia po 14k zaczal nawalac w gianta :) nic odac nic ujac jednym slowem blader tylko an poczatku wolno idzie a pozniej mysle ze jesyt good

Opublikowano

ja osobiscie jestem za bladerem na wyzszych lvlach blader ma wieksze damage jak glavier sam mam glaviera na vipie i ja wale po jakeis 6k max z critem a blader podlecia po 14k zaczal nawalac w gianta :) nic odac nic ujac jednym slowem blader tylko an poczatku wolno idzie a pozniej mysle ze jesyt good

Padłem... Glavier to najsilniejszy str z chińskich charów (nie biorąc pod uwagę critów).

@topic

Jeżeli masz chęci i nie szkoda Ci czasu- rób bladera. Jednak efekty swojego wyboru zaczniesz dostrzegać dopiero na wyższych poziomach (70+). Postać ta oferuje b.dobrą obronę podcinki, dobitki, jak i statusy w combo skilach. Wadą tej postaci jest to, że bez bota expi się nią strasznie powoli co niektórych (np. mnie :D) doprowadza do szału (nie mając bota ofc.). A glavier? Cóż, z każdym większym update'em (nie tylko na isro) glavier słabnie ze względu na brak nowych statusów i skili (ciągle tylko ulepszenia poprzednich i te sam status, czyli stun) . Jednakże nadal ma największy dmg, jeśli chodzi o chińskie postacie str, oraz najwięcej hp (nie biorąc oczywiście pod uwagę blue w itemach). Więc wybór należy do Ciebie. Jeśli chcesz expic szybko i mieć jako taką dobrą postać oraz stawiasz na dmg- bierz glavie. Natomiast, jeżeli wolisz większą obronę kosztem mniejszego ataku, więcej statusów oraz efektywniejsze skile, lecz dłuższe expienie weź blade'a.

@down

kwestia czasu, aż na mysro/sjsro dodadzą new skile i glavier już mocny nie będzie :P

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

ja osobiście polecam Glaviera, grałem na MySRO i moim zdaniem najlepsza postać ale, też w dużej mierze od eq to zalezy

Opublikowano

Tak jak wyżej pisali zależy do czego chcesz. Blader jest bardzo świetny pod względem pvp jednak jeśli chodzi o expienie to trwa to bardzo długo. Natomiast glavier jest taki pół na pół. I dobrze się nim wbija levele i na PVP też się umie bić. ;)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wydaje mi się że bladerem trzeba więcej farmić, niezbędne są comba (w których rozwija się jednocześnie dwie linie skillów), podcinki, dobitki, rzuty (cut blade) + pasyw <_< a właśnie w glavierze mniej się farmi bo wystarczą skille ze stunem + obrót (ewentualnie rzuty, są wg mnie dość słabe ale rzut na 98 jest naprawde świetny) no i pasyw. Zarówno glavierem jak i bladerem wolno się expi ale myślę że powinieneś grać przede wszystkim tym, którego skille bardziej Ci się podobają (ja bym grał bladerem bo mi się podobają jego debuffy od 73 :D )

,,In our eyes the era of private Silkroad servers has come to an end. Therefore is ECSRO not going to come back."

polska.gifPiszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

na rusro tak samo na isro .. tylko tyle, że na isro masz teraz 100lvl a na rusro 90. Jeżeli chcesz się dowiedzieć to poczytaj sobie tematy jak spisuje się blader a jak glavier na 90 lvl i będziesz wiedział.

btw. Ja bym brał bladera. Moim zdaniem o niebo lepszy niż glavier :).

16.04.2010r - 666 postów :-).