Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[II EDYCJA][Survival+Frakcje][mcMMO][Nowe Dropy[itemy,exp]][Bossy chroniące bazę][Przypisanie konia do gracza][Magia-mana, czary]

Veneficium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jebnij.png

IP.png

jebnijzmiecza.pl:50000

ts3serwera.png

ts3.dragoncraft.pl

sloty.png

Dla każdego starczy miejsca

zasady.png

Jak sama nazwa wskazuje serwer to survival na którym możecie stworzyć własną gildię-frakcje i pobawić się w podbijanie konkurencyjnych gildii.

Nie tolerujemy cheaterów!

Wolno na serwerze robić wszystko co nie wykracza poza regulamin. .

ogolne.png

• Plugin Faction.
  • Plugin mcMMO, który daje opcje używania skilli.
  • Mapa generowana troszeczkę inaczej, na mapie znajduja się katakumby które warto zmnalezc i pozwiedzać
  • Drop ze stone [dodatkowo można wydropić, jajka mobów, potiony, złote jabłka,spawnery]
  • Zwiększona liczba expa ze stona.
  • Money -za kase możecie postawić spawner i zmienić go na taki jaki chcecie.
  • Możliwość adopcji konia tak by nikt go nam nie zabił.
  • NOWOŚĆ!Zabezpieczenia przed cziterami, możliwość sprawdzania loga czy ktoś używa czitów wchodząc na nasza stronę www, log aktualizuje się co jedną minutę. Masz za sobą ciężką walkę wchodzisz w link na chacie i sprawdzasz czy osoba z która walczyłeś posiada czity. Masz kontrolę nad tym czy inni nie oszukują.
  • Ładna mapa.
  • Możliwość handlu z wieśniakami na spawnie
  • Spanwer świn na spawnie
  • Portale do nether i endu
  • Codzienne eventy : spleef, gladiatorzy, kopacze.
  • Brak administracji która mogła by pomagać innym dając itemy z creativa, na serwerze służyć pomocą będą moderatorzy, którzy maja prawa takie jak Wy.
  • Wszystko co potrzebne znajdziecie na spawnie!

Administracja.png

Na serwerze nie ma administracji!

Więc nie musicie obawiać się, że ktoś Wam przeteleprtuje gracza z innej frakcji do Waszej bazy.

Szukamy moderatorów!

Chcesz zostac moderatorem?

Napisz podanie.

Wzór:

Nick:

Czy posiadasz ts3 i mikrofon:

Znajomość komend mcmmo i faction:

Ile czasu możesz dziennie poświęcic na gre?:

Napisz coś o sobie.:

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

• Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Można prosić o poadnie nicków Administracji ?

W komendach mcmmo popraw bo jest błąd, pisze się /mctop /mcstats (bez spacji) :).

Podasz jakie surowce, oraz jaki % jest na nie w Otherdrops ?

Opublikowano

Dzięki za zwrócenie uwagi na błędy :)

Na serwerze będą moderatorzy:

Blincker

Cziquita

Konrad12

Gandalf14

Moderatorzy grają razem z wami, jedyna różnica to to, że maja komendy na bana czasowego, perma, kicka, mute. Nie posiadają opcji teleportacji do wybranego gracza bez zaakceptowania.

OtherDrops:

Diament 0.8%

Żelazo 1,3%

Złoto 1%

Reszta rzeczy, czyli spawnery, jajka spawnujące, potki to szansa od 0,2% do 0,6%

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Można wiedzieć czy TNT/Creeper rozwala tereny frakcyjne, czy jednak factions jest poprawnie skonfigurowany ?

Drop rate wg mnie jest za niski i jest krzywdzący dla osób umiących i lubiących kopać, rozważacie ewentualne zmiany w tym zakresie ?

Poza tym to ładna prezentacja, i chętnie sprawdzę wasz serwer jak wystartujecie

Opublikowano

Nie ma administracji, nie ma problemów, że ktoś komuś daje itemy, że ktoś się do kogoś teleportuje, ktoś komuś pomaga :)

Sam wejdź na serwer i go pozdrów :)

Eventy będzie organizować BabsBunny, no i kontrolować czy moderatorzy nie czitują :P

Edit:

Tak, jesteśmy otwarci na zmiany i propozycje ze strony graczy.

Co do konfiguracji nie umiem udzielić odpowiedzi bo nie zajmuje sie plikami od serwera, jednakże myśle, że konfiguracja będzie poprawna gdyż osoba która konfiguruje pluginy zajmuje się tym od 2 lat. Jeśli coś będzie źle działało na pewno zostanie poprawione.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

TnT rozwala wodę.

Magia rozwala wodę.

Border na 8k.

Ts3.dragoncraft.pl

Za to macie bossy które stawiacie i Wam pilnują bazy :p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

hm trochę teraz zamieszaliście w temacie. To jak to wkońcu jest z tym tnt/creeper. Rozwalają tereny frakcyjne co powoduje, że plugin factions jest bezużyteczny a serwer jest poprostu serwerem survival ? Czy może nie rozwalają terenów frakcyjnych a jedyny sposób by podbić/zniszczyć/przejąć wrogą frakcję to zbicie powera i przejęcie claima ?

Opublikowano

Niszczy wodę i wszystko w około, nie niszczy obsydianu.Czyli robienie "szklanek" jest bezsensowne.

Tak czy siak, żeby przejąć teren trzeba mieć power.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Gdzieś jakoś tak :D Nie wcześniej niż 17:00 nie później niż 17:30 :D

Przynajmniej nie będzie akcji, że się spóźnimy :p

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

po co przejmować pusty teren? W sytuacji gdy pierwszy lepszy gracz wchodzi na serwer i jest w stanie zniszczyć wszystko co znajdzie serwer jest serwerem survival. W serwerze survival+frakcje zwany też wojny gildii, Gracz bez frakcji może sobie pozwiedzać mapę, wybudować domek. Frakcje natomiast walczą między sobą i po to jest wprowadzony "cuboid", system powera, system wypowiadania wojny i cały szereg innych funkcji, żeby jedynym sposobem zniszczenia, przejęcia danej frakcji była wojna/zbicie powera itd. W waszym przypadku założenie frakcji to głupota bo jak ktoś ma np bazę podziemną to claim frakcji tylko zdradza lokalizację. Jaki jest sens wgrania pluginu, który nic nie robi ? Równie dobrze możecie wgrać teraz industrial craft poblokować wszystkie maszyny i powiedzieć że robicie serwer techniczny.

Opublikowano

Człowieku, ten plugin praktycznie na każdym serwerze "wojny gildii" się znajduje, a ty sie przyczepiłeś akurat do tego serwera.

Swoją myśl powinieneś skierować do twórcy plugina(ów, w zależności ile ich stworzył), a nie płakać po tematach prezentujących lub zapowiadających serwer z tym pluginem.

Tak po za tym, to jak się dobrze zabezpieczy baze, to nic ci nikt nie zrobi.

Claim pokazuje lokalizacje ? Człowieku masz wolny świat do 8k kratek w każdą możliwą stronę od spawna, więc jak nie chcesz mieć gildii bo "zdemaskuje" twoją baze to jej nie rób. Tylko weź po uwagę że mając gildie, masz dostęp do komend /f sethome, /f home, będąc graczem bez gildii twoje jedyne komendy to /sethome oraz /home.

Ale mniejsza o to, rób jak chcesz.

Opublikowano

po co przejmować pusty teren? W sytuacji gdy pierwszy lepszy gracz wchodzi na serwer i jest w stanie zniszczyć wszystko co znajdzie serwer jest serwerem survival. W serwerze survival+frakcje zwany też wojny gildii, Gracz bez frakcji może sobie pozwiedzać mapę, wybudować domek. Frakcje natomiast walczą między sobą i po to jest wprowadzony "cuboid", system powera, system wypowiadania wojny i cały szereg innych funkcji, żeby jedynym sposobem zniszczenia, przejęcia danej frakcji była wojna/zbicie powera itd. W waszym przypadku założenie frakcji to głupota bo jak ktoś ma np bazę podziemną to claim frakcji tylko zdradza lokalizację. Jaki jest sens wgrania pluginu, który nic nie robi ? Równie dobrze możecie wgrać teraz industrial craft poblokować wszystkie maszyny i powiedzieć że robicie serwer techniczny.

Pierdolisz, a gówno się znasz. Claim to zabezpieczenie terenu, który ogranicza innych graczy do działania na tym terenie. Pod ziemią, bez claimu, pierwszy lepszy noob na x-rayu. Wkopie się i bez żadnego problemu okradnie/zniszczy twoją krecią norę. Zresztą na Sv+Frakcję tylko debile budują się pod ziemią - łatwo przejąć taką bazę (nawet jak jest zabezpieczona).

Opublikowano

To przecież napisałem,że przejęcie bazy jest możliwe tylko za pomocą powera. Jak ktoś wejdzie na teren bazy to z niego nie wyjdzie, proste. Tnt niszczy wodę, nie niszczy obsydianu. Chyba coś zle zrozumiałeś.

Czyli jeśli baza wygląda w następujący sposób patrząc od środka : obsydian, woda, obsydian. woda to jest możliwość zniszczenia wody zaznaczonej na czerwono i wejście do bazy o ile jest jakaś dziura, jednak wyjście za pomocą komendy będzie nie możliwe. Trzeba wyjść na nogach.

Edit:

Mamy nadzieję, że antyxray uprzykrzy osobom go posiadającym widzenie kufrów itp rzeczy.

Na pewno będziemy z tym kombinować.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

- Pijany1221 z tego co mówisz w waszej reklamie dozwolone jest pisanie tylko i wyłącznie pozytywnych komentarzy. Najlepiej zgłaszaj do administracji mpc forum, żeby dodatkowo kasowali wszystkie nieprzychylne wam komentarze.

- Dlaczego mam się zwracać do twórcy pluginu ? Plugin działa doskonale. Wy po prostu pozmienialiście konfigurację pluginu tak, żeby plugin stał się bezużyteczny.

- Porównujesz swój serwer do prezentacji serwerów krzaków, które najczęściej padają po paru dniach a jeżeli już są jakieś komentarze w ich prezentacjach to "ref" albo "tak chce diaxy/vipa za podbicie reklamy"

- Jeżeli Twój tok rozumowania uznać za prawidłowy to równie dobrze nazwa reklamy waszego serwera może być ....[survival+auth me+world guard+mcmmo+factions...]

- Serwer jest pospolitym serwerem survival (i sam to podkreślasz) Koniec kropka

Pierdolisz, a gówno się znasz. Claim to zabezpieczenie terenu, który ogranicza innych graczy do działania na tym terenie. Pod ziemią, bez claimu, pierwszy lepszy noob na x-rayu. Wkopie się i bez żadnego problemu okradnie/zniszczy twoją krecią norę. Zresztą na Sv+Frakcję tylko debile budują się pod ziemią - łatwo przejąć taką bazę (nawet jak jest zabezpieczona).

Kolego umiejętność czytania ze zrozumieniem u Ciebie leży i kwiczy polecam przeczytanie wszystkich postów ponownie

To przecież napisałem,że przejęcie bazy jest możliwe tylko za pomocą powera. Jak ktoś wejdzie na teren bazy to z niego nie wyjdzie, proste. Tnt niszczy wodę, nie niszczy obsydianu. Chyba coś zle zrozumiałeś.

Czyli jeśli baza wygląda w następujący sposób patrząc od środka : obsydian, woda, obsydian. woda to jest możliwość zniszczenia wody zaznaczonej na czerwono i wejście do bazy o ile jest jakaś dziura, jednak wyjście za pomocą komendy będzie nie możliwe. Trzeba wyjść na nogach.

Dalej nie rozumiesz. Wejdę na serwer w nocy, nie mam frakcji ani nic tylko zbiorę trochę dynamitu, rozwalę całą frakcję dynamitem creeperami itd zbiorę wszystko co cenne i tyle. Nie mam potrzeby przejmowania claima, na którym nic nie ma. Taka rozgrywka gdzie wszystko idzie rozwalić to jest zwykły survival

Opublikowano

Nie rozwalisz tnt frakcji jeśli będzie zrobiona z obsydianu.
Jeśli baza atakowanej frakcji będzie mądrze zrobiona to po wejściu na ich jej teren wpadniesz w pułapkę bez wyjścia, jedyną opcja będzie śmierć lub przejęcie claima .
Nie wiem czego się czepiasz, bo wszystko jest jasne jak barszcz.
To osoby zakładające bazę pod frakcje mają wykazać się inteligencją by zbudować ja tak by przejęcie było możliwe tylko za pomocą powera, logiczne.

Nie mam nic przeciwko negatywnym komentarzom bo one pomagają robić coś co się robi lepszym. Jednakże Twoje założenie, że da się bazę zniszczyć jest blednę i próbujemy Cie w tym uświadomić. Oczywiście da się ale tylko taką która będzie zrobiona z dirta. Zadaniem osób grających jest ją zrobić z obsydianu i włożyć w bazę czas i wykazać się kreatywnością a nie stworzyć gildie z dirtu i być happy, że żadna osoba mi mojego kloca z dirtu nie ruszy.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Opublikowano

Wojny gildii właśnie polegają na atakach kiedy przeciwnika nie ma albo kiedy się tego nie spodziewa. Jak sobie wyobrażasz wojny gildii bez możliwości ingerowania creeperami i tnt w teren przeciwnika ? Jeżeli liczysz tylko na zbicie powera wrogiej gildii na -, to gratuluje zapewne twój genialny pomysł przewidział taktyke graczy "wyloguj z serwera i wejdź po 6h". Więc jakoś nie wydaje mi się aby ktokolwiek miał ochote czekania na delikwenta.

Opublikowano

Wojny gildii właśnie polegają na atakach kiedy przeciwnika nie ma albo kiedy się tego nie spodziewa. Jak sobie wyobrażasz wojny gildii bez możliwości ingerowania creeperami i tnt w teren przeciwnika ? Jeżeli liczysz tylko na zbicie powera wrogiej gildii na -, to gratuluje zapewne twój genialny pomysł przewidział taktyke graczy "wyloguj z serwera i wejdź po 6h". Więc jakoś nie wydaje mi się aby ktokolwiek miał ochote czekania na delikwenta.

Poczytaj o możliwych ustawieniach pluginu factions. Wymienię Ci tu niektóre bo widzę, że jesteś zbyt leniwy i uparty by zamiast swoich błędnych poglądów poznać prawdę: Jest np ustawienie pozwalające na niszczenie/stawianie kratek między wrogimi frakcjami w czasie wojny można ustawić karę jaką wrogi gracz dostaje za każdą taką akcję (zabiera mu trochę życia). Domyślnie jest oczywiście ustawione, że tego typu akcji nie można wykonywać gdy wrogich graczy nie ma online a uciekanie offline w tej sytuacji jak nie przez pluginy można zawsze uregulować regulaminem. itd itp.

Opublikowano

Za 10minut :)

Kody na vipy dla pierwszych osób które wbiją komendę

/vip status jebnezmiecza

/vip status jebutlemzmiecza

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...