Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery gier i nie tylko. PROBLEM

WhiteM200

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z serwerami gier i nie tylko takich jak-

-TF2 - nie wyszukuje serwerów

-Warframe - pisze że nie mam połączenia z internetem i (patchuje) się cały czas

-DC Universe -jakiś błąd i to samo co z warframe tele że bez patchowania

-Twitch - nie może połączyć sie z serwerami

-BF2BD (EA Games) nie mogę się zalogować

-hamachi - próby połączenia i tak w kółko

-minecraft forge - nie chce ściągać plików "lib" ściągnąłem manualnie

-League of Legends - serwer undefined ale działa po wpisaniu 'thereisnourflevel'

-Cube World (chyba) - nie mogę się połączyć z żadnym serwerem oprócz moim

-Warthunder - szuka aktualizacji bez końca...

Co tu jeszcze wymienić...

To jest problem z komputerem ponieważ na drugim komputerze wszystko dobrze śmiga.Ale pograć sobie na tym sprzęcie szkoda gadać...

Potem dodam screeny

Proszę o pomoc z góry dziękuję

Opublikowano

Pierwsza myśl jakiś problem z firewall'em.... Od kiedy tak jest? Jeśli od niedawna a wcześniej działało to użyj przywracania systemu.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Pierwsza myśl jakiś problem z firewall'em.... Od kiedy tak jest? Jeśli od niedawna a wcześniej działało to użyj przywracania systemu.

a przywracanie systemu usuwa pliki które wtedy ściągnąłem?

Nawet z wyłączonym nie działa

Opublikowano

Przywracanie systemu nie rusza plików. Tylko przywraca ustawienia jeśli jakieś zmieniałeś w systemie i usuwa zainstalowane programy od tej daty kiedy został zrobiony backup do danej chwili.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Przywracanie systemu nie rusza plików. Tylko przywraca ustawienia jeśli jakieś zmieniałeś w systemie i usuwa zainstalowane programy od tej daty kiedy został zrobiony backup do danej chwili.

dzięki zrobię to jutro. Doszedł problem z

Lolem błąd podczas logowania

i gogle chrome przestał działać :O

Opublikowano

dzięki zrobię to jutro. Doszedł problem z

Lolem błąd podczas logowania

i gogle chrome przestał działać :O

W niektórych przypadkach... A tutaj na to się zanosi jednak, jeśli przywracanie nie pomoże, proponuję format.

Opublikowano

nie pomogło tylko google chrome zaczął działać

a przy okazji jak sprawdzić ip lan bo chce na jednym kompie zrobić serwer z hamachi a na drugim połączyć się lan

Opublikowano

Jak sprawdzić ip komputera tak? No więc odpalasz

Sposób nr1: Na komputerze, którego chcesz znać adres ip w sieci lan uruchamisz wiersz poleceń (windows+R -> cmd ->enter ) wpisujesz ipconfig szukasz swojej karty sieciowej i tam masz wszystkie dane taki jak

ip - maska - brama.... ip to właśnie ip w sieci lan (o ile masz router no bo raczej masz skoro masz dwa kompy)

Sposób nr2: Wchodzisz do panelu routera (otwierasz przeglądarkę wpisujesz 192.168.1.1 podajesz passy do routera i tam gdzieś będzie zakładka DHCP albo będą to ustawienia ale będzie też lista komputerów z ich nazwami i jakie mają ip w sieci lan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...