Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Co wymienić w kompie?

Achtung <3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanie, chciałbym wymienić w obecnym komputerze m.in. karte graficzną i procesor (myślałem nad i3/i5). Mam do wydania max 1700zł.

Pomożecie dobrać co mam kupić? Komputer nie musi być mega wypasiony, za takie pieniądze, nawet o tym nie myśle, ważne, żeby gry jakoś sensownie chodziły :)

Obecny komputer:
CPU: Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 2400 MHz

Płyta główna: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP31-DS3L
Grafa: NVIDIA GeForce 9600 GT 512MB
Ram: DDR2 Dual Symmetric, 2x KINGSTON 2GB (4GB razem)

Coś mam tu jeszcze podać? To wszystko co udało mi się wygrzebać z programu CPU-Z.

Opublikowano

ziomuś żeby wymienić procesor na i3/i5 trzeba mieć płyte głowną pod socket 1155 a nie 775, żeby kupić taki procek musisz wymienić całą płyte główną czego nie polecam bo teraz ciężko jest znaleźć płyte pod socket 1155 z ramami ddr2 lepiej kup jakiegoś "QUADA" do 500 zł który będzie bardzo porównywalny do i3 a może i nawet lepszy ? A co do grafiki przy reszcie sprzętu polecam 560 TI w wersji BOOST ;)

Tak To W Życiu Bywa Raz Pęka Serce Raz Prezerwatywa :)

Opublikowano

ziomuś żeby wymienić procesor na i3/i5 trzeba mieć płyte głowną pod socket 1155 a nie 775, żeby kupić taki procek musisz wymienić całą płyte główną czego nie polecam bo teraz ciężko jest znaleźć płyte pod socket 1155 z ramami ddr2 lepiej kup jakiegoś "QUADA" do 500 zł który będzie bardzo porównywalny do i3 a może i nawet lepszy ? A co do grafiki przy reszcie sprzętu polecam 560 TI w wersji BOOST ;)

:F Jak zmiana platformy to chyba i wszystkiego, nie? Jedynie dysk/nagrywarka moze zostac jak na SATA. No i zasilacz jak markowy, ew. obudowa jak przewiewna i pojemna

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

a gdzie napisał, że chce zmienić platforme ? hahaahh ;f ja wyczytałem takie coś

Siemanie, chciałbym wymienić w obecnym komputerze m.in. karte graficzną i procesor (myślałem nad i3/i5). Mam do wydania max 1700zł.

Opublikowano

do 2k złożysz zajebisty komp na którym ci pójdą wszystkie gry ;) Bananowe ryje tylko ci powiedzą, że nie bo mają kase od tatusia, tatuś kupił komputer najdroższy w media expert za 8k a ty takiego samego złożysz za 2,5 :) Polecam 2 strony na nich składaj Agito.pl i morele.net

Opublikowano

a gdzie napisał, że chce zmienić platforme ? hahaahh ;f ja wyczytałem takie coś

Ale to chyba logiczne? W 775 nie ma co się pchać, a jak ma dysk i napęd na SATA to fajny zestaw wychodzi z 3350p i 7790/650 ti

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ja to bym zrobił tak. Sprzedajesz całego kompa (albo na części, tylko dłużej sie zejdzie), dokładasz te 1700zł i masz ładny nowy sprzęt. :)

Opublikowano

Mam 1700zł, obecny komputer mógłbym sprzedać spokojnie, tylko, że musielibyście mi podać co miałbym kupić itd. ktoś wyżej podawał strony i widziałem na forum, że innym użytkownikom do danej ceny dawaliście już gotowe zestawy.

Opublikowano

wejdź na agito.pl albo morele.net określ się z jaką kwotą wogóle startujesz i spróbuj coś sam złożyć a użytkowników forum zapytacz czy dobze czy zle

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...