Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HD7870XT Vs. GTX660Ti

penerurwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio przyciągnęła moja uwagę karta graficzna http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/xfx-ati-radeon-hd7870-xt-tahiti-le-2gb-ddr5256bit-dvihdmidp-pci-express,39180.html jest to XFX HD7870XT

i mam pytanko własnie do tej karty graficznej :D a wiec :

czy chłodzenie jest dobre ??

Czym się rożni od Asus gtx660ti DirectCu II

Jakie znaczenie na wydajność ma taktowanie pamieć i rdzenia? Bo gtx660ti taktowanie pamieć ma 6008MHz a xfx hd7870xt ma 5000MHz. Z taktowaniem rdzenia jest odwrotnie to xfx ma większe bo 1000 a gtx 980MHz boost

Upraszczając - która lepsza do nowych gierek :)?

Opublikowano

zalezy do jakich gtx to np do battlefielda

ale moim zdaniem hd7870xt jest lepszy :)

nie mam stałych gier, a wiec liczy się ogólna wydajność we wszystkich możliwych grach :)

Opublikowano

To zależy. Jak będziesz robił o/c to 7870 xt, a jak nie to 660ti. Ja bym wziął 660ti. Dlaczego? Jest teraz lato, a w upały jak podkręcisz może się gotować, więc nie będziesz podkręcał. Te różne pierdoły jak PhysX itd. są teżpo strenie 660 ti. Do tego ma świetne chłodzenie ;p

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

oo dziękuje :D co do OC to nie umiem i nie mam zamiaru w najbliższym czasie robić. Hmm każda odpowiedz jest dla mnie ważna i mam nadzieje ze pojawia się jeszcze jakieś :D

Opublikowano

Tak jak bozydar, 660ti jak nie kręcisz a 7870xt jak kręcisz. Po za tym do argumentow bozydara dopowiem, ze nvidia ma wiecej sterownikow, sporo gier jest pod nia robione, psychx i cuda, ktore jakos tam poprawiają grafikę w grze. :)

Opublikowano

7870XT jest taką grzałką że nie podkręcałbym tego nawet o 50 mhz. Wydajność ciut mniejsza od 660 Ti, więc wiadomo jaki wybór.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...