Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] internet

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam problem a mianowicie co chwile mi net sie zawiesza ... Na stacjonarnym jest wszystko ok, tam ani razu sie nie zatnie a na laptopie co chwile, czego to moze byc przyczyna ? Gadalem z dostawca internetu i nie mam spowolnionego transferu, nic nie naprawiaja itp itd. Moze to byc jakis wirus ?

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Sprawdź czy dzieje się to przy jakiejś konkretnej czynności czy może jest to dokładny przedział czasu np. równo co 5min.

Możesz też otworzyć wiersz poleceń i wpisać komendę " ping google.pl -t " jeśli pakiety przestaną przechodzić to oznacza że rozłączyło się z routerem.

Problem może być zarówno po stronie komputera jak i po stronie routera.

@edit: a połączenie z routerem masz jak cię rozłącza?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Polaczenie z internetem jest nawiazane caly czas, nie rozlacza mi net.

Nie ma reguly kiedy mi internet sie zacina i nie chce wczytac strony.

Moze to byc wina gry metin2 bo czesto gram na serverach prywatnych

Aktualnie po restarcie komputera sie nie zacina

1386175744-U112610.png
Opublikowano

@ Refffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

1386175744-U112610.png
Opublikowano

A może masz starszego laptopa?

Ja na swoim PC(dość stary, 6 letni grat) mam też tak czasami, ale z powodu obciążenia procka, lub oglądania filmów(raz na jakiś czas zawiecha), a na lapku z tego roku wszystko hula ok. Podaj parametry lapka, no i przeskanuj kompa porządnym antywirem i ccleanerem.

"My World is in your Head..."

Pierwszy Polski blog o grze Vampyr:
http://www.czasnawampyr.pl/category/news/

Opublikowano

A może masz starszego laptopa?

Ja na swoim PC(dość stary, 6 letni grat) mam też tak czasami, ale z powodu obciążenia procka, lub oglądania filmów(raz na jakiś czas zawiecha), a na lapku z tego roku wszystko hula ok. Podaj parametry lapka, no i przeskanuj kompa porządnym antywirem i ccleanerem.

...

Lapek kupiony rok temu ...

Codziennie czyszcze kompa ;]

Potrzebuje konkretnych odpowiedzi na moj problem a nie ....

1386175744-U112610.png
Opublikowano

@ Refffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff

LuuL pomoze ktos ? ....

1386175744-U112610.png
Opublikowano

mozliwe ze nie masz dobrych sterownikow do karty sieciowej.

mi chrome zbytnio nie dziala bo mi laduje twojarure YT 1 minute a safari i moilla 10 sek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...