Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co kupić by lol chodził sprawniej

Alternatyw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż na chwile obecną jestem zmuszony do korzystania naprawdę z marnego komputera. W grze na najniższych ustawieniach mam 30 fps , słaba karta graficzna powoduje białe plamy zamiast np. Bonusów itemu bądź liczby run pod AD. Powoduje to też rzadkie, ale jednak denerwujące lagi i crashe lola. Jest to uciążliwe bo zwykle laga/crasha łapię w kluczowych momentach gry denerwując pozostałych graczy , przegrywając mecz jak i łapiąc bany za DC.

Jak wspomniałem mam słabego kompa. Wygląda to w następujący sposób :

Procek :

u26ivj.jpg

RAM:

e4h473.jpg

Mam jeszcze wolne trzy sloty.

Grafika:

1gxcie.jpg

Na komputerach za bardzo się nie znam, ale jestem w stanie stwierdzić że ten komputer jest po prostu do dupy. Naprawdę w bardzo małą liczbę gier mogę grać.

Dlatego prosiłbym was o pomoc ponieważ chcę go trochę podrasować, więc proszę powiedźcie mi co mogę ulepszyć, co zmienić co dodać. Na pewno będę miał zamiar dokupić RAM i myślę nad kartą graficzną lecz nie wiem jaka by pasowała do procka itd.

Po prostu napiszcie jaką kartę graficzną itd najlepiej zakupić. Prosiłbym też was o podanie +/- ceny i wybierajcie nie z najwyższej półki ;).

Pozdrawiam , za odpowiednią pomoc limit dzienny lajk.

bez gif

Opublikowano

Podaj zasilacz i budżet

Ale przecież napisał żebyśmy my wycenili ile co by kosztowało bo on się na komputerach nie zna.

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

jak pci-e jest i obsługuje e5200:

kup e5200, 9800GTX+, dokup ramu do 4gb i kup zasilacz chieftec gps-450

A +/- cena tego wszystkiego co wymieniłeś ?

Dodam że nie chce kompa z nasa, wystarczy mi tylko to żeby lol chodził w tych głupich 50 fps'ach i nie było by problemów z grafiką.

EDIT:/ Chodzi mniej więcej o to?

Zasilacz

http://www.ceneo.pl/1426381

Grafika<

http://allegro.pl/karta-graficzna-ge-force-9800-gtx-wysylka-gratis-i3384102706.html

Procek

http://www.agito.pl/procesor-intel-pentium-e5200-2-50-ghz-box-81-334856.html

To wszystko razem będzie śmigać itd?

bez gif

Opublikowano

Tak szczerze patrząc to dochodzę do wniosku że najlepiej było by od razu wymienić cały komputer kupując nowy. No nic, wybijam z domu i ogarnę jakieś ceny komputerów na mieście. Jak wrócę to dam ci te +.

Pozdrawiam i dzięki

bez gif

Opublikowano

Nawet nie patrz na gotowce z marketów bo kupisz sobie kolejny crap. Jeżeli masz już brać to napisz budżet, a ktoś ci złoży.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Tak szczerze patrząc to dochodzę do wniosku że najlepiej było by od razu wymienić cały komputer kupując nowy. No nic, wybijam z domu i ogarnę jakieś ceny komputerów na mieście. Jak wrócę to dam ci te +.

Pozdrawiam i dzięki

nie warto, duże ceny i tak samo słabe jak ten.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...