Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obudowa do 400zł

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo, chciałbym zmienić moją obudowę Gladius M40 na coś lepszego i ładniejszego. Nie ma to być choinka - jakie obudowy do 400zł są dobre? Jakie polecacie? Myślałem nad fractal define core r4 ale ona otwiera się jak lodówka :D

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Takie otwieranie się ma zalety. Niektóre napędy nie są idealnie duże w to miejsce, i wlatuje nam kurz, a to choć trochę pomoże :P Poza tym nie masz wszystkiego wyjebanego na wierzch.

Ps. Masz gigantyczna grafike lub chlodzenie ?

Fractal Design R3 lub Cooler Master RC-692.

To jedyne co przychodzi do głowy, od razu po przeczytaniu ceny.

Ale jeśli nie maniaczysz w OC, nie potrzebujesz znów tyle wydawać.

Z tańszych, a wystarczających (jeśli nie jesteś maniakiem mocnego OC) to SilentiumPC Gladius 800 Windows (czarna). za mniej niz 250zl wygarniesz na 100% nowa

Opublikowano

Mam proca na 4,6 wrzuconego, chłodzenie zmieniam na Fortisa ( zamówione ), a karta graficzna jest że tak powiem krowiasta - jak wszystkie MSI z TwinFrozr IV :f

Warto dopłacić? http://www.morele.net/obudowa-corsair-graphite-series-600t-midi-tower-atx-8-slots-usb2-0-usb3-0-wej-cie-mikrofonowe-audio-line-out-firewire-steel-zasilacz-opcjonalnie-czarna-cc600tm-451035/

Opublikowano

Szczerze? Nie. Jeśli nie bawisz się w ultra OC (tu masz mocne OC, ale to jeszcze nie ultra maniackie OC...) to gladius 800 z okienkiem. Spokojnie starczy, a jak fajnie masz wygladajace rzeczy i porzadek to bedzie dodatkowo design, nie tylko temperatury niskie. Powyzej 300zl juz nie ma sensu - wtedy bedziesz mial tzw choinke jak to nazwales

Opublikowano

Hmm, w sumie kuszące, bo jak zaplace troche mniej za bude to mógłbym sobie dolozyc troszke i kupic do tego modularny zasilacz + zrobic porzadek i zeby to jakos fajno wygladalo, akurat moja msi 660ti ma podswietlenie na niebiesko wiec calkiem fajnie to bedzie wygladac. dzieki za pomoc, jeszcze sie porozglądam w necie :)

Jak by ktoś miał jeszcze jakies propozycje, niech pisze :)

Opublikowano

600T to kupa. Ją trzeba od razu modować. Zastanów się nad CM690 Advanced. Buda ładna i przewiewna. Możesz też wziąć pod uwagę FD Arc Midi R2, albo dopłacić parę złoty do lodówki - R4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...