Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dzwięk w Far Cry 3

CheaTOver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Na wstępie dodam że posiadam oryginalną wersję Far Cry 3 pobraną z Uplay. Wczoraj podczas gry coś zepsuło się z dźwiękiem dialogów. Do pewnego momentu gry można było spokojnie usłyszeć jak rozmawiają bohaterowie i nie było żadnego problemu, ale gdy rozmawiałem z gostkiem który dawał poboczną misję ( znaleźć chinskie nieśmiertelniki ) to już rozmowa z tym gostkiem jak i dalsze dialogi były jakby za jakąś ścianą... Na początku myślałem że w cale tych dźwięków nie ma, ale gdy dałem głośniej usłyszałem jak mówią, ale jakoś dziwnie.. Tak jak wyżej napisałem - słychać jak by byli za czymś chociaż tak nie jest, dialogi są po angielsku, napisy mam po polsku, ale trochę głupio się je czyta jak się nie słyszy że coś mówią... Reinstalowałem grę, od nowa ściągałem, patchowałem itd. Nic nie pomogło. W ustawieniach nie ma (przynajmniej ja nie widzę) głośności dialogów. Gra jest ściągana czyli nie ma opcji że coś się im źle zgrało na płytę. Moje głośniki są sprawne, testowałem je w innej grze poza tym muzykę z gry FC 3 słychać dobrze, tylko te dialogi... Za każdy sensowny post like.

Zbieram like ;x

Opublikowano

Próbowałeś zaktualizować sterowniki do karty dźwiękowej.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

Opublikowano

komputer ma może 5 dni i wszystkie stery są zaktualizowane, poza tym ten problem wystąpił dopiero potem. Przypomniała mi się jeszcze jedna rzecz - często gdy np. strzelałem dźwięk również był dziwny, taki przytłumiony.

Zbieram like ;x

Opublikowano

Muzyka jest ok ;P Tylko dźwięki dialogów ( ich głos itd. ). Mogę sprawdzić, ale gdzie szukać ? :)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Hmm.. A to nie jest tak że Uplay samo mi aktualizuje grę? :P Spróbuję tak jak mówisz Diosminex i odpiszę czy się coś zmieniło :)

Zbieram like ;x

Opublikowano

Niestety, ale nie potrafiłem znaleźć ani jednej aktualizacji tych dialogów...

Dzięki Deso za ostrzeżenie -.- ...

Problem naprawiony, w menedżerze realtek audio czy co to tam jest musiałem zmienić z 5.1 na stereo... Chociaż posiadam głośniki creative 5.1 to pomogło...

Zbieram like ;x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...