Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powiązane konta, potwierdzenie teorii

Witek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dostałem wczoraj bana na jedno konto, wszystkie postacie z tego maila dostały również perm'a - mała to strata niebędąca obiektem dyskusji. Problem pojawia się jednak w przypadku kont powiązanych, wszystkie postacie na innych meilach dostały czasową blokadę (14 dni), ale jedna mająca inne hasło nie, wynika z tego że namierzanie jest wykonywane po podobieństwie PW/ID - w tym przypadku PW. Adres IP był ten sam dla kont powiązanych jak i tego jednego z innym PW, które nie dostało bana.

Czy moje przypuszczenia na temat powiązania wspólnego hasła są prawidłowe? Dziękuje za pomoc!

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Jeśli konta miałeś na jednym mailu i wszystkie dostały bana a jedno konto też na tym mailu miało inne pw i nie dostało to znaczy, że ominąłeś blokade. gj

a jeśli czasową blokadę reszta to musiałeś też coś z nich używać, bo gf nie banuje za powiązane konta nie na tym samym mailu, więc jedno konto musiało być czyste.

Opublikowano

Całkowicie nie zrozumiałeś mojego przekazu, a chyba wyraziłem się klarownie.

1. 4 konta na 1 mailu - perm ban (hasło [przykład]: 1234),
2. konta pozostałe, inny mail - 14 dni ban - powiązanie z kontami powyżej (hasło: 1234)

Pytanie, czy powiązanie wynikło z tego samego hasła dla kilku kont, niebędących na tym samym e-mailu? Konto, które nie zostało zbanowane było botowane oraz posiadało takie samo IP jak wszystkie pozostałe konta, które dostały bana.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Co to znaczy ze konto " było botowane " ?

Podaj nazwe serwera .

Za co dostales bana na konta z blokadą ( perm )

a za co dostales bana na ( 14 dni )

Jezeli opisał bys wszystko jasno od samego początku tematu mialbyś juz odpowiedź .

08945921259705007813.png

Opublikowano

Na pewno nie dali Ci bana na innych postaciach (inny mail) za powiązane hasła. Na mailu nie masz wyjaśnienia za co masz bana?

69sf.png

Opublikowano

Niestety,Twoje przypuszczenia są błędne.Administracja Metina nie posiada dostępu do haseł graczy,więc nie może na ich podstawie doszukiwać się powiązań.

Może przeprowadzałeś handel pomiędzy tymi kontami? Wyjaśnienia mogą być różne,ale na 100% nie mają związku z podobnym hasłem.

Opublikowano

Konto (przykładowa nazwa) BOBEK1 botowało na kamerze (exp bot), dostało bana, na meilu było łącznie założone 4 konta - wszystkie zbanowane, to z wiadomej przyczyny.

Pozostałe konta dostały bana na 14 dni (kilka różnych maili), powodem - powiązania z kontem BOBEK1. Jedyną cechą wspólną był adres IP oraz takie samo hasło, nie zostały zbanowane wszystkie konta, lecz tylko te posiadające identyczne PW. Ban postaci powiązanych nastąpił mniej więcej po 12-16h od bana BOBEK1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...