Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poradnik] Konsola czy PC

MrWykalaczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za zawartość spoilera powinieneś dostać warna, ale nie o tym.

Zacznijmy od tego, że to nie jest poradnik, ale zwykłe porównanie, wystawienie opinii na temat konsol i PCtów, i ich zestawienie ze sobą. Gdybyś chciał się kłócić:

Poradnik - książka, czasopismo etc. zawierające rady i informacje z jakiejś dziedziny.

Na podstawie ww. opinii wyciągasz wniosek, który jest nawet sam w sobie śmieszny. Jedynie na korzyść konsol przemawia fakt, że gra odpali zawsze, a na PC nie masz tego luksusu. - Ludzie ze słabszym sprzętem muszą kupić nowy...
Kolejnym dziwnym(?) argumentem jest "wygoda użytkowania":

Wygoda użytkowania: Tutaj oczywiście wygrywają konsole. W ich przypadku możemy wygodnie rozsiąść się w fotelu bądź położyć na kanapie i trzymając malutką kosteczkę, grać. W przypadku PC musimy siedzieć zgarbieni na krześle, blisko monitora, trzymając w łapie gryzonia <myszkę> oraz klikając w klawisze i się męczyć ;)

Konsole 5-3 PC

W szkole nie uczyli Cię jak przygotować stanowisko do pracy, rozrywki? Ponad to do PS3 mogę podłączyć muszkę i klawiaturę, więc?

Jedziemy dalej...

Funkcje sieciowe: Funkcje sieciowe są owiele bardziej rozbudowane na konsolach. Graczy jest więcej (Na przykład w dniu premiery CoD: MW3 na PC'tach grało ok. 200k (200 000) osób a na konsolach ok. 1mln. (1 000 000) W przypadku PC nie mamy możliwości rozmowy podczas gry ale możemy zaopatrzyć się w przystosowane do tego programy zewnętrzne (Skype),w przypadku konsol, taka funkcja jest wbudowana. Na PC'tach są serwery dedykowane a na konsolach nie zawsze..

W jaki sposób są one rozbudowane? Co posiadają, czego nie ma przez PC? Jedynie widzę statystykę dot. na jaką platformę i w jakiej ilości trafiła gra...

I znowu wpadka...

Tutaj oczywiście wygrywają konsolę. Cena PS3 to ok. 1000zł. Na dobrego PC'ta w którym zagramy w nowsze tytuły to minimum 3000zł (Nie biorąc pod uwagę cen ew. dodatków)

Dla każdego dobry komputer to pojęcie względne. Więc też raczej nie na Twoją korzyść zestawienie. gdyż można kupić używanego procka/kartę i już wydamy mniej i gry będą "chodzić". Swojego blaszaka kupiłem za niecałe 2 kafle i śmigam we wszystko na najwyższych. Gdzie te 1000 zł? ;)

Znowu? To już nudne.

Grywalność: Grywalność na obu platformach jest na równym poziomie. Graczy jest wielu, większość serwerów działa płynnie. Ogólnie jest OK

Na grywalność nie wpływa interfejs gry, kontroler w postaci pada/klawiatury etc.? Tylko ilość graczy?

Znów się nie zgadzam...

Grafika: Tutaj bez kłótni wygrywają PC'ty. Grafika na konsolach jest po prostu przestarzała. Na konsolach mamy do czynienia z teksturami niskiej rozdzielczości oraz maksymalnie 30 FPS. Jednak w nowej generacji konsol ma się to zmienić

Może jest kilka gier, ale wymień tytuły. Póki mam konsole jaszcze takiej gry nie widziałem, która miałaby kłopot z teksturami.

Kolejny...

Poziom (społeczeństwa): Tutaj obie platformy dostaną po punkcie.. Na PC'tach mamy do czynienia albo z cheaterami, albo z "ludźmi" wyzywających wszystkich od cheaterów. Mamy śmieszne rzeczy typu AutoAim, Wallhack i wszystkie inne programy zwane cheatami! Jest pełno ludzi biegających po mapie z pistolecikami, nożami i innym shitem.

Natomiast na konsolach możemy się spotkać tylko z dziećmi wyzywającymi / płaczącymi po tym jak się ich zabije oraz z ludźmi biegającymi po mapie z pistolecikami, nożami i innym shitem.

Jakoś nie wspomnisz o tym, że swego czasu na konsolach osoby oszukiwały a nawet usuwały innym trofea? Zresztą odnośnie konsol nie spotkałem się z takim zachowaniem.

Kolejny fail to fakt, że M$ zapowiadało Xbox One jako typowe centrum rozrywki a nie samą konsolę. ;) Stąd może te absurdalne funkcje? Oraz skąd wziąłeś cenę 20-30 zł miesięcznie? Cena PS+ na rok to 169-200 zł, na 3 miesiące 60 zł.

Opublikowano

Jakoś nie wspomnisz o tym, że swego czasu na konsolach osoby oszukiwały a nawet usuwały innym trofea? Zresztą odnośnie konsol nie spotkałem się z takim zachowaniem.

Kolejny fail to fakt, że M$ zapowiadało Xbox One jako typowe centrum rozrywki a nie samą konsolę. ;) Stąd może te absurdalne funkcje? Oraz skąd wziąłeś cenę 20-30 zł miesięcznie? Cena PS+ na rok to 169-200 zł, na 3 miesiące 60 zł.

LOL, proszę o podanie przykładu kasacji trofeów?

Zakładam, że nie podasz bo nigdy to nie miało zajścia...

Cenę podał za miesiąc czyli 20-30zł jak najbardziej się zgadza skoro 3 miesiące to 60zł to jeden miesiąc to 20zł więc w czym problem?

819531478353821175209.gif

Opublikowano

LOL, proszę o podanie przykładu kasacji trofeów?

Zakładam, że nie podasz bo nigdy to nie miało zajścia...

Cenę podał za miesiąc czyli 20-30zł jak najbardziej się zgadza skoro 3 miesiące to 60zł to jeden miesiąc to 20zł więc w czym problem?

Miało... Swego czasu była afera z jailbreikami itd.? Była. I właśnie wtedy można było nabić sobie trofea lub odejmować znając kod konsoli... Ba, można było banować podobno. Sam tego nie wymyśliłem sobie, podaje po prostu informacje z innych źródeł. - tutaj akurat masz jak koleś zdobywa platynę.

http://gametrade.pl/link/4675-
Opublikowano

Cena 60zł to cena aktualnego ps+... Po wyjściu PS4 ma się ona zmienić <podobno> obniżyć.

Nie wprowadzaj innych w błąd

Kisperable.png

Nie bądź żyła, jak ci pomogłem to daj Like.

Opublikowano

Miało... Swego czasu była afera z jailbreikami itd.? Była. I właśnie wtedy można było nabić sobie trofea lub odejmować znając kod konsoli... Ba, można było banować podobno. Sam tego nie wymyśliłem sobie, podaje po prostu informacje z innych źródeł. - tutaj akurat masz jak koleś zdobywa platynę.

http://gametrade.pl/link/4675-

Dzięki, nie wiedziałem o tym, że JB miał takie funkcje. W sumie o kasacji trofeów właśnie trochę poczytałem i jest to możliwe ale z tego co czytam to trofea kasują się tylko na przerobionej konsoli a nie z serwerów Sony.

Banowanie na JB to chyba jakieś nieporozumienie, chętnie bym o tym przeczytał :)

819531478353821175209.gif

Opublikowano

No to dobrze pisałem, że banowanie to nieporozumienie... tekst jest o odbanowaniu konsoli.

No przepraszam, ale z tego wynika co innego.

Koncern jednak najwidoczniej nie docenił hakerów. Ci opublikowali modyfikację, która umożliwia własnoręczne odblokowanie konsoli oraz… zablokowanie innej. W tym ostatnim przypadku wymagany jest numer ID urządzenia, którego jednak żadna osoba przy zdrowych zmysłach nie powinna nikomu udostępniać.

Teoretycznie rzecz jasna: Zablokowali mi konsole. Wtedy ja udaje się do cb etc. i proszę o podanie id konsoli. Ty nic nie wiesz o sprawie, a ja po godzinie będę się cieszył multi, zaś Ty będziesz zastanawiał, dlaczego masz bana. Dla mnie to jest banowanie, czyt. zablokowany dostęp do funkcji sieciowych, a po tym przykładzie jest może i dla Ciebie? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...