Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Neverwinter] GWF - DPS Build PvP

Nuts.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kcyq.jpg

Wita Was Nuts aka Shao. Jest to mój pierwszy tutorial na temat gry Neverwinter. Przedstawię Wam znakomitą klasę, którą jest GWF (specjalista od broni dwuręcznej), a dokładniej przybliżę budowę go pod DPS. Komuś może się nie podobać, zgadzam się, ale jest to według mnie jeden z lepszych sposób prowadzenia swoich postaci. Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało, odpowiem zawsze!

10.07.2013 - Pojawienie się tematu!

1. Zaczynając od totalnych podstaw - na GWF zazwyczaj bierze się:
- Diablę. Ze względu na początkowe "statystyki" oraz inne bonusy klasowe.

eoa2.png

- Półork, działa tutaj to dokładnie tak samo jak wyżej.

odc9.png

2. Jak powinny wyglądać nasze statystyki na 60 lvlu i jak to wygląda przez wszystkie lvl`e. Krótka grafika, czytelna.

5_zpsa816c43f.jpg

3. Osiągnięcia, czyli drzewko rozwoju naszej postaci. Kolejna prosto przedstawiona grafika. Przypominam, że jest to konkretnie pod DPS!

qcie.jpg

4. Moce umiejętności, skille, czy jak kto woli.
I tutaj krótka dygresja, widzicie ustawienie skilli jakie są najbardziej "preferowane" pod ten build. Pod tabem wiadomo co się kryje, nasza maszynka do zabijania. Pod Q uderzenie przywracające nasze życie i wytrzymałość co się bardzo przydaje w walce. Rozmach pod E zadaje nam obrażenia z samego uderzenia + nasze szybkie sobowtóry biją stworka / osobą, liczy się prędkość tego. No i szał bitewny, który zmniejsza obronę przeciwnika, na którym użyjemy umiejętności. Te "dzienne" w zasadzie można samemu dobrać, ja polecam trzaśnięcie, odpycha przeciwników, można to trochę porównać do ulti Pantheona z Lola.

xv77.jpg

5. Ekwipunek i bony.

Tutaj zaznaczę, bo się też naciąłem, że niebieskie itemki wcale nie są najlepsze tylko trzeba umieć czytać z głową i sprawdzać wszystko dokładnie. Ekwipunkiem takim konkretnym będziemy się tak naprawdę przejmować na lvl`u 60, a po drodze warto zwrócić uwagę na bonusy, które tutaj wymienię.
- krytyczne uderzenie (wiadomo, im więcej ciosów na sekundę, tym więcej szansy na krytyka, tym ogólnie większy dmg),
- moc (do większego pierdolnięcia, prościej się nie da),
- obrona (mimo dużej ilości HP, zawsze się przyda, żeby nie padać jak mucha),
- wykradanie życia (podobnie działa do krytycznych uderzeń, lepiej się bije),
- przebicie pancerza ( to wiadomo, jeżeli chcemy więcej walnąć).

6. No i ostatnie już, że polecany towarzysz do tej postaci to Kapłan, przydaje się cholernie, czasami głupio łazi i myśli, ale jednak porównałem go z czarodziejem i bardziej się to "opłaca".

11.07.2013 - Pierwsza edycja!

Świetnie, że ktoś dodał taki poradnik :) Mam tylko prośbę, mógłbyś wstawić screeny skilli w lepszej jakości?

1.

Obecnie nie posiadam - jak widać, było to brane ze stronki gdzie dominuje język angielski. Sam mam 44 lvl` i tutaj masz moje dokładnie ss`y jak to wygląda na moim lvlu.

y8wm.png
ytz6.png
azvf.png
zojc.png
366n.png

~~~~~~~~~~~~

To jest build pvp? Bo bardzo podobny miał streamer z youtuba xD

2.

Nie jest to z yt, wierz mi. Nie oglądam Neverwintera w sieci. Po prostu ten wydaje mi się dobry.

~~~~~~~~~~~~

Fajna postać do expa i pvp, ale wbilem 35 na dwurecznym i gdy mialem dobre eq, poszedlem na pvp, bije jakiegos maga czy cos, a tu nagle wyskakuje mi rogal, 3 skille, 3 kryty po ~2k i pozdro.. Śmierć na miejscu, od tamtej pory gram rogalem i niszcze kazdego ;) Wg. mnie dwureczny jest mocny tylko na nizszych lvl pozniej juz nie tak bardzo. Rogal moze papierowaty i niby trudniej sie expi, ale bierzesz kaplana i cisniesz na luzie. Dodam jeszcze ze bosa ktorego dwurecznym bilem z 30 sek, rogalem zajebalem czterema skillami :O Wiec nie grajcie tym gownem !!! Rogale lepsze!!! :O

3.

Wiesz, jak dla mnie postać "Rogal" jest za silna, na TS`ie jak rozmawiamy często o klasach jestem za tym, aby to znerfili. Damage jaki robi ta postać jest niesamowity, ale powiem Ci, że czasami jak lecę na PvP to padają bardzo szybko jak odpale, że tak powiem moje combo z Tab`a + przywracanie życia, więc to jest już zależne. Może postać źle robiłeś? Bije szybko i od bossa się nie muszę odsuwać, więc lajtowo :D

~~~~~~~~~~~~

4. Jeszcze parę słów.

Jeszcze dodam, że wczoraj w nocy zmieniłem swoją postać. To jest rozdawałem punkty jak leci i wydawało mi się, że zamiatam tą postacią. Zrobiłem ją wobec tego buildu i teraz naprawdę konkretnie bije + bardzo szybko więc polecam. Obecnie robię mapę piratów, nie potrzebuję niczyjej pomocy, kleryk mi starcza i tyle, pis joł : D.

21/22.07.2013 - Druga edycja!

Czemu jak mam dodane 20 pkt w heroizm to nie mogę dodawać już w chwałę tylko dalej dostaję punkty do heroizmu

1.

Bo już jakby wydałeś wystarczającą liczbę punktów na daną ścieżkę rozwoju i po prostu nie możesz już raczej swojego wyboru zmienić.

~~~~~~~~~~~~

Byłbym wdzięczny za wstawienie paska HUD skili których używasz :)

2.

Nie zrobię tego, ponieważ nie ma mnie w domu. W każdym razie jeżeli Ci na tym zależy to zapraszam do przyjrzenia się ss`om w jednej z odpowiedzi, tam masz mniej więc jak mam to ustawione. Jak możesz zczaić? Tam gdzie masz myszkę no to wiadomo gdzie mam na myszce, poszczególne klawisze to wiadomo co, dzienne też zaznaczone! Enjoy!

29.07.2013 - Trzecia edycja!

1. Zmieniłem hosting screenshotów na imageshack, więc screeny nie powinny wygasać, jak coś wbijajcie tam na galerię moją, to tam wszystko powinno się zachować i tyle.

~~~~~~~~~~~~

2. Tutaj ktoś chciał screen mojego paska skilli więc zamieszczam poniżej.

5efv.png

~~~~~~~~~~~~

3. Parę słów gratis odnośnie SHIFT`u + jednego skilla dziennego.

Nie wiedzieć czemu, ale bardzo mi się spodobał skill Cresendo, który można dopiero maksować po wbiciu 50 punktów. Jeżeli będziecie mieli wątpliwość, który skill dzienny maksować potem i mieć go na pasku, to jest zdecydowanie ten. Wiedziałem, że DPS nie ciśnie jakoś mnóstwo ze skilli, tylko skupia się na hitach, ale ta umiejętność po prostu mnie zadziwiła. Serdecznie polecam.
A odnośnie drugiej rzeczy - naszej umiejętności na shifcie, nie pisałem jeszcze, ale warto wspomnieć. W rozmowach z paroma graczami poruszałem temat tego klawisza i tak naprawdę część z nich nie korzystała z niego! Ludzie, trzeba o nim pamiętać, bo po pierwsze dzięki niemu bardzo łatwo uniknąć jakiegoś skilla, dostajemy niesamowitego kopa, a po drugie właśnie można się dostać do kogoś bardzo szybko. Pamiętajcie o tym!

~~~~~~~~~~~~

4. Jaki towarzysz po kapłanie?

Najlepiej będzie sobie sprawić, o ile kogoś stać - Golema, albo jak to fajnie Janusz określił - Syrenę z Harfą, sporo leczy.

jeśli chcesz żebym znów odpowiedział, zacytuj mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Dobry poradnik, choć co do osiągnięć to widziałem inny układ pod DPS, ale to chyba zależy jak kto myśli ;p.. Bardzo fajny poradnik, like.

Opublikowano

Ja myślę o tym poradniku że jest super , lecz gdzieś część z niego widziałem (Lub miałem sen :D ) ale oceniam go tak jakby 5/5 (Jeden z lepszych co daje Like :)

Opublikowano

Świetnie, że ktoś dodał taki poradnik :) Mam tylko prośbę, mógłbyś wstawić screeny skilli w lepszej jakości?

Przyjmuję zlecenia na grafikę - chętny? Napisz do mnie

Jeżeli pomogłem lub podoba Ci się mój post - kliknij Lubię to!

Opublikowano

Fajna postać do expa i pvp, ale wbilem 35 na dwurecznym i gdy mialem dobre eq, poszedlem na pvp, bije jakiegos maga czy cos, a tu nagle wyskakuje mi rogal, 3 skille, 3 kryty po ~2k i pozdro.. Śmierć na miejscu, od tamtej pory gram rogalem i niszcze kazdego ;) Wg. mnie dwureczny jest mocny tylko na nizszych lvl pozniej juz nie tak bardzo. Rogal moze papierowaty i niby trudniej sie expi, ale bierzesz kaplana i cisniesz na luzie. Dodam jeszcze ze bosa ktorego dwurecznym bilem z 30 sek, rogalem zajebalem czterema skillami :O Wiec nie grajcie tym gownem !!! Rogale lepsze!!! :O

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Dobra, na pytania które zadaliście, czy tam ogólnie problemy odpisałem, edytowałem estetycznie temat i zapraszam do dyskusji jak coś!

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Mogę się z jednym nie zgodzić najlepszą rasą dla GWF jest półork a nie diabeł ze względu na cechy pierwszorzędne i drugorzędne.

Opublikowano

ale jakby ktoś miał obiekcje co do półorka, taką gorszą alternatywą jest Diablę.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Dodałem tą jedną odpowiedź. Jeżeli macie jakieś pytania to walcie. Jestem na wakacjach i mam ograniczony dostęp, ale napewno odpowiem. Zapraszam! W końcu napiszę na co innego niż dps.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Byłbym wdzięczny za wstawienie paska HUD skili których używasz :)

Procesor: Intel Core i5-6400 3.3GHz (Turbo)   Karta graficzna: Gigabyte GTX 1060 6GB Windforce OC    Płyta główna:  MSI B150M Mortar

Zasilacz:  Antec VP 500    Dysk:  SSD 240GB + HDD 1TB    RA M:  4x4GB Kingston HyperX FURY 2133MHz CL14   Obudowa: SilentiumPC RG3

Mysz: Razer Viper Mini   Klawiatura: IBOX Aurora K-4   Monitor: iiyama XU2490HS-B1

Opublikowano

Dodałem odpowiedź, dalej zachęcam do pisania pytań. Znalazłem ciekawe informacje, którymi uzupełnie poradnik. Gdy tylko jeden z moderatorów odczyta też moją wiadomość zmieni odpowiednio tytuł tematu. A ja ciągle zabieram się za GWF i ciągle mi to średnio idzie, ale w końcu znów coś skrobnę, obiecuje!

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Kurcze, wybrałem zły hosting, dopiero w niedzielę będę mógł poprawić - zmienię na imageshack i powinno być. Jak potrzebujecie tego, to mogę na PW wyjaśnić. Jak macie pytania, dalej zapraszam.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Dobra! Temat edytowany, dodałem to co chcieliście, dodałem odpowiewdzi, zmieniłem hosting więc wszystko już śmiga. Są pytania to walcie do mnie.

1374609758-U346826.png
Opublikowano

Dzieki za Builda! przydał mi sie :D

Opublikowano

Dobry podranik ;] . Mam pytanie : jaki towarzysz po kapłanie? bo aktualnie mam 50lvl i niestety szybko ten kapłan "pada na glebe". Jest jakiś lepszy towarzysz leczący?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...