Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne problemy związane z Minecraftem i Java

michaeljack

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, borykam się od pewnego czasu z problemami związanymi z mc i java. Otóz od początku kupna laptopa mialem problemy z graniem w mc. Dziwne spadki fps, ściny, klatkowanie. Mam tak czasami również z innymi grami, mam wrażenie że to wina karty graficznej ale nie mam pewności więc chciałbym się upewnić. A co do javy...mc nie może być odpalone na 64 bitowej javie, wiec instaluje 32. No ale bez przesady...żeby mc cięło się? 32 pikselowe sześciany i tyle? Nie wiem już czego to wina. Proszę o pomoc! :( Poniżej zamieszam opis ogólny lapka...w razie jakiejkolwiek odpowiedzi wolałbym tłumaczenie na "chłopski rozum" :P Nie za bardzo ogarniam te sprawy.

System operacyjny: Windows 7 Home Premium 64-bitowy/ Service Pack 1

Procesor Intel® Core i3 CPU M 370 @ 2.40GHz 2.40GHz

Pamięć RAM: 4,00 GB

Karta Graficzna: nVIDIA GeForce 310M 1GB

04f4092d9a3d845a.jpg

Opublikowano

Miałem ten sam problem dwukrotnie. Pierwszy raz była to wina starych sterowników od karty graficznej

http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl

za drugim razem był to przypadkowo zainstalowany program, który powodował lagi systemu. Poszukaj w zainstalowanych programach czy nie masz czegoś co może je powodować.

Opublikowano

Ok, zobaczę te stery do karty graficznej i zobaczymy, a co do programu który laguje to raczej małe szanse bo lapek jest pare miesięcy po formacie. :P

@Edit

No więc po aktualizacji sterowników do karty dalej spadek fps i klatkowanie, stoję w miejscu to 22 a jak się ruszę to już na 10 i tak mniej więcej...może źle zaktualizowałem? Albo coś O_o

04f4092d9a3d845a.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...