Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA]Znajomi, markowe ciuchu itp ? <--- Wbijać do tematu.

94 użytkowników zagłosowało

1. 1. Nosisz markowe ciuchy?

• Tak
      64
    • Nie, nosz? zwyk?e :)
      30
  2. 2. Czy ola?by? swojego kumpla, jak Ty by? by? ubierany za 500 z? a on za 50?

• Tak
      9
    • Nie.
      85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, temacik do dyskusji.

Załóżmy, że osoba no nie wiem... 13-18 lat trzyma się z kolegami, Ci koledzy noszą jakieś tam markowe ciuchy SSG, PROSTO, ogólnie ze skate. I załóżmy, że ten 15 latek trzyma się z nimi a on nie ma żadnych markowych, tylko normalne.. no wiecie :P A tamci koledzy go olewają bo nie pasują do nich bo nie ubiera się tak jak oni :mellow: .

Co o tym myślicie? Czy to według was jest ,,normalne'' :O ? Mój kolega miał taki przypadek i powiem, że miło mu jednak nie było..

Zapraszam do dyskuski na ten TEMAT. :D

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Cytat. "Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie" Ludzie nie powinni zwracać uwagi na ubrania, tylko na charakter .

Dokładnie tak, no ale idą ziomki na przykład w pięciu ubrani za 400 zł bluzy do kolan i wgl xD i jeden z nich za 50 zł ubrani.. dziwnie mu tak moze byc i wgl..

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Moje buty kosztują 100 euro (400 pln) ale to szczegół.

Nigdy bym nie izolował kolegi, tylko dlatego że nie stać go na drogie ubrania.

Wręcz przeciwnie, żal by mi go było.

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

Moje buty kosztują 100 euro (400 pln) ale to szczegół.

Nigdy bym nie izolował kolegi, tylko dlatego że nie stać go na drogie ubrania.

Wręcz przeciwnie, żal by mi go było.

Nie wiem po co napisałeś, ile twoje buty kosztują, ja tylko z marek mam buty DC za 300 zł, nic więcej :) reszta jakieś bluzki po 50 zł, spodnie po 60-70 bluzy po 80 gdzieś tak :) i chuj mój kolega łazi po lumpexach ale go nie odrzucam, bo to, że ma problemy finansowe to nie znaczy, że jest kurwa gorszy od innych.

,,Nigdy nie dziel znajomości na tych biednych i bogatych, bo nikt nie ma wpływu na to, z jakiej pochodzi chaty'' ~ Słoń.

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Nie wiem po co napisałeś, ile twoje buty kosztują, ja tylko z marek mam buty DC za 300 zł, nic więcej :) reszta jakieś bluzki po 50 zł, spodnie po 60-70 bluzy po 80 gdzieś tak :) i chuj mój kolega łazi po lumpexach ale go nie odrzucam, bo to, że ma problemy finansowe to nie znaczy, że jest kurwa gorszy od innych.

,,Nigdy nie dziel znajomości na tych biednych i bogatych, bo nikt nie ma wpływu na to, z jakiej pochodzi chaty'' ~ Słoń.

Dokładnie tak, no ale idą ziomki na przykład w pięciu ubrani za 400 zł bluzy do kolan i wgl xD i jeden z nich za 50 zł ubrani.. dziwnie mu tak moze byc i wgl..

@Top tacy co ignorują biedniejszych to tylko dlatego że mają poparcie innych.

Jak i poparcie tych "bogatszych" uniknie, to na kolanach ten "bogacz" przyjdźie do tego "biedaka" .

(napisałem to tak jakby to było z biblii xD)

Dej kazał usunąć beke z niego więc trudno :c

Jbc. piszcie pw :D

Opublikowano

@Top tacy co ignorują biedniejszych to tylko dlatego że mają poparcie innych.

Jak i poparcie tych "bogatszych" uniknie, to na kolanach ten "bogacz" przyjdźie do tego "biedaka" .

(napisałem to tak jakby to było z biblii xD)

Czemu PODKREŚLIŁEŚ na czerwono moje słowa ?

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Nikt nie wybiera w jakiej rodzinie się rodzi ale każdy ma ręce i nogi, a to umożliwia mu pracę :) Nie odrzucam biedniejszych od siebie tak samo jak reszta to są tylko ubrania.

1373794396-U336505.png

Opublikowano

Mówisz chyba o gimnazjalistach (wiek 13-16), bo nie znam żadnej normalnej osoby starszej, która nosi bluzki RPK xD

Miej w dupie takich ludzi, mają hajs to sobie kupują. Przecież jest multum innych osób, z którymi można miło spędzić czas.

Opublikowano

Mówisz chyba o gimnazjalistach (wiek 13-16), bo nie znam żadnej normalnej osoby starszej, która nosi bluzki RPK xD

Miej w dupie takich ludzi, mają hajs to sobie kupują. Przecież jest multum innych osób, z którymi można miło spędzić czas.

U mnie w mieście jest ziomek ok. 30 lat co nosi wszystko skate :D Dresy prosto, bluza elade, buty DC, fullcap :)

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

Opublikowano

Ostatnio chyba w Dlaczego Ja albo Trudne sprawy było nawet coś takiego, że ojcec dziewczyny upozorował to, że zbankrutowal czy coś, i wszyscy znajomi sie od niej odwrócili, dla mnie to totalnie pojebane ze niektorzy wybieraja ludzi po ilosci hajsu w kieszeni ;-)

Opublikowano

Noszę markowe ciuchy, ale one nie są ważniejsze od znajomych, rzeczy materialne jak dla mnie nie stoją nad prawdziwą znajomością... znajomość jest zbyt ważna. Ciuchy nie wysłuchają Cię, nie zrozumieją, nie poradzą.

Opublikowano

Czy olałbyś swojego kumpla, jak Ty byś był ubierany za 500 zł a on za 50?

Odpowiedź : Pewnie nie, ale jeżeli najeżdzałby na mnie bo ja ubieram się w urbancity i go to boli to niech spływa. Tylko też nie rozumiem tych co kupują bluzy ssg itp. Ja noszę markowe koszulki ze sklepów na mieście i mi takie wystarczają - dla mnie liczy się jakość, a nie firma.

Ale też nie ma co się tłumaczyć brakiem pieniędzy.. większość po prostu nie ma tak zwanego "stylu". U mnie w klasie są tacy co się ubierają hmm.. dziwnie? po prostu jak młodzież w latach 90-tych. Ich nie interesuje to co modne i to co się teraz nosi - bunt jakiś ?XDDDDD

1372794467-U137250.jpg

Opublikowano

Mam markowe buty, koszulkę i tyle mi wystarcza, ale jak bym miał nie markowe to bym na niczym nie stracił, jedynie na wygodzie i długowieczności ubrania.

A co do drugiego pytania to codziennie wychodzę na dwór z kolegą który jest ... jak by to powiedzieć: biedny. Ale to jest właśnie najlepsze, szanuje każdego tak, jak ktoś szanuje jego.

Opublikowano

Ogólnie ocenianie kogoś ze względu na ubiór to jest chyba jakaś choroba we współczesnym świecie. Już nie patrzy się na charakter tylko na to czy masz parę vansów czy nie. Sam ubieram się jak ubieram, noszę markowe ciuchy, ale nie uważam się za lepszego z tego powodu. Każdego traktuje równo, nie oceniam po ubiorze tak jak się mówi nie oceniaj książki po okładce. Uważam, że nie warto się zadawać z kimś kto wyraźnie jest pozerem i nie dostrzega u kogoś fajnego charakteru tylko ubiór. Co do takiej sytuacji grupa skejtów i jeden nie skejt który nie ma markowych ciuchów to myślę, że powinien znaleźć nowe towarzystwo, bo na dobre mu to nie wyjdzie.

Opublikowano

No wiadomo że nie, sam nie chodzę w markowych ciuchach, tyle że buty mam markowe

Ale też nie ma co się tłumaczyć brakiem pieniędzy.. większość po prostu nie ma tak zwanego "stylu". U mnie w klasie są tacy co się ubierają hmm.. dziwnie? po prostu jak młodzież w latach 90-tych. Ich nie interesuje to co modne i to co się teraz nosi - bunt jakiś ?XDDDDD

Niech się ubierają jak chcą, ale coś mi się wydaje że to prowo jest

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

13-18 lat trzyma się z kolegami, Ci koledzy noszą jakieś tam markowe ciuchy SSG, PROSTO

Tylko debile i gimby noszą te niby raperskie szmaty. Na miejscu kolesia olałbym.

A tak poza tym, to wyjebane w wygląd ziomków. Nie po to się z nimi zadaje,

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Przynajmniej przez takie zachowanie można wydzielić tych 'prawdziwych'.

Ciuchy nie mają nic do człowieka, tym bardziej za dziecka. Nosisz to na co Ci rodzice dadzą, w większości przypadkach tak jest :)

Jeżeli nawet by ktoś próbował ocenić człowieka po wyglądzie, to dorosłego, który sam pracuje na to w czym chodzi.

Sam nie oceniam ludzi po wyglądzie i gdy widzę mojego rówieśnika który szczyci się tym, że chodzi ubrany w ciuchy po parę stów, to mi się śmiać chce ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Ja osobiście nie patrzę na to czy ciuch jest markowy a jedynie na to, czy dobrze wygląda. Nie zależy mi na metce przytwierdzonej zarówno do moich ubrań, jak i do ubrań znajomych. Przecież to nie markowa bluzka przyjaciółki ze mną porozmawia i to nie buty za 1k udzielą mi pomocy w potrzebie. Niestety jest masa ludzi, którzy za główne kryterium oceny drugiego człowieka przyjmują właśnie to. Jednak w moim mniemaniu takie osoby to emocjonalne dno.

#don't care

Opublikowano

beka życia, markowe ciuchy to ssg prosto hahahahahaahahaahaahahahaa

markowe ciuchu to louis vuitton, tommy, ralph lauren, klein, burberry a nie jakieś wieśniarskie ssg, prosto.

ludzie dzielą się na banany i normalni w tych kategoriach. banan to osoba która ma drogie rzeczy i myśli, że jest lepsza od innych, a normalni wręcz przeciwnie.

moim zdaniem to tylko takie wychowanie i wina rodziców.

Opublikowano

Ja nie zwracam uwage na chiuchy tylko jak bardzo jest poje*any

Opublikowano

Jeżeli cie koledzy olewają to automatycznie nie są twoimi kolegami...

Bo jak można się kolegować z kimś przez kogo jesteś olewany?

Ja miewałem często takie sytuacje w szkole, że grupa ludzi składająca się głównie z osobników rasy GIMBUS

znęcała się psychicznie nade mną ponieważ moi rodzice nie są tacy bogaci jak ich.

Z resztą nie tylko oni to robili, lecz dało się to wypatrzyć też u nauczycieli.

Na wszelkie konkursy, zawody itp. brano ich, nie mnie, czemu?

Bo ich rodzice sponsorują szkołę, i jest z nich kasa.

Dlatego trza ich dawać na konkursy i inne pierdoły chociaż są kompletnymi idiotami i nic nie potrafią,

a szkoła tylko traci na nich swoje dobre imię.

Ci ludzie zawsze mieli lepiej na sprawdzianach, bywało że pani im podpowiadała natomiast jak ja poprosiłem o podpowiedź,

to sapała że mi zaraz kartkę zabierze i szmatę wpisze.

Tak funkcjonuje dzisiejszy świat, że bogaci zawsze mają lepiej.

Ja tam pierdolę, wolę trzymać się z kolegami szczerymi i dobrymi na swoim poziomie,

niż z ciotami udawanymi na poziomie "wyższym" ode mnie.

*BEZ ODBIORU*

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Tylko debile i gimby noszą te niby raperskie szmaty. Na miejscu kolesia olałbym.

A tak poza tym, to wyjebane w wygląd ziomków. Nie po to się z nimi zadaje,

Każdy ubiera się jak chce ale to nie powód, żeby szufladkować ludzi...

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...