Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Złóżcie mi kompa pod gry.

uвer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę odpalić BF3 na ultra bez lagów, najnowsze GTA5 też pasowałoby, żeby szło bez lagów na hajt i najwazniejsze Far Cry 3 dx11 ultra + fraps żeby przynajmniej 20-30fps wyciągnęło albo na dobrych 40fps frapsem.

Budżet to jakieś 3000zł, dałoby się?

//Dysku nie musicie, mam swój prawie nowy.; x

//Klawy, myszy, słuchaw etc. też.

Opublikowano

Mam 2 propozycje http://www.morele.net/inventory/info/mGfFCG/

albo http://www.morele.net/inventory/info/1aTXDV/

W pierwszym masz nowszy procesor, za to w drugim możesz pozwolić sobie na lekkie o/c, a fortis zapewni ciszę i niskie temperatury procesora.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Co do ciszy to tak serio mam na to wyjebane, przywyczaiłem się do głosu obecnego PC'ta.

//Edit: Skombinowałbyś koszyczek, gdzie jest fortis bez dysków? Mam swój dysk. =x

Opublikowano

Za bardzo nie podkręcisz nawet na tym D3V co najwyżej 200Mhz,a to prawie nic nie daje, jeżeli masz zamiar go podkręcić to bierz płytę z chipsetem Z77. ( Na b75 nawet turbo nie włączysz, więc lepiej zaoszczędzić i wziąć i5 3350p + B75A-G43 ).

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

@Bozydar zaproponował rozsądny zestaw, ja proponuję lekką modyfikację min. zmianę dysku na wydajniejszy, oraz obudowę Gladius M40 (w tym budżecie można sięgnąć po coś z nieco wyższej półki). No i płytę główną w formacie ATX, z większą ilością złącz - w dodatku za ok. 30 zł więcej masz dodatkowy rok gwarancji (36 miesięcy). No i zmieniłem jeszcze zasilacz na trochę mocniejszy (będzie większy zapas mocy), w dodatku to model modularny - z odpinanymi kablami.

MSI B85-G43 Intel B85 LGA1150 BOX - 335.00 zł
Intel Core i5-4670 LGA1150 BOX - 873.00 zł
Gigabyte GeForce GTX760 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express (ver.OC) - 1058.00 zł
Crucial DDR3 4GB 1333MHz CL9 - 115.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł
Thermaltake Smart SE Modular 530W - 216.00 zł
SilentiumPC Gladius M40 Pure Black - 199.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Proponuję, żebyś przy zamówieniu w polu kod rabatowy sklepie Techplanet wpisał "MPC", dostaniesz wtedy darmową wysyłkę do domu, usługę montażu za 0 zł i podstawowe testy całego komputera ! Kod rabatowy ważny jest od 5 produktów koszyku.
Dodatkowo jeżeli będziesz jedną z pierwszych 5 osób, możesz do koszyka dodać myszkę komputerową Esperanza Titanium Hornet 3D TM103K, którą również dostaniesz za darmo (jeżeli cena będzie inna, niż 0 zł po wpisaniu kodu rabatowego tzn. że nie załapałeś się na darmową myszkę) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...