Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alcatraz [New Game Module]

Gość Nakamitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Środek oceanu, mała wysepka a na niej więzienie dla najgorszych opryszków. Wraz z nimi grupka policjantów pilnujaca porządku. Według władz kraju ucieczka z więzienia jest niemożliwa, chociażby ze względu na to, że odległość od lądu jest ogromna. "Spokojne" życie więźniów i policjantów zostaje zakłócone jednak, w deszczową, pochmurną noc kiedy to w całym ośrodku gaśnie światło. Dookoła zaczyna roić się od zombie, prądu brak, wszyscy bazują tylko na pochodniach. Wezwanie pomocy jest niemożliwe. Zaczyna się walka o przetrwanie, w której to policjanci będą musieli zawrzeć sojusz z więźniami... a może nie?

Founder: Keerok

More information will be coming soon...

Opublikowano

Takie serwery nie mają sensu. Szybko się nudzą oraz trudno zadbać o dobrą reklamę takiego serwera. Jest to serwer RP z bardzo słabym pomysłem. Musisz coś jeszcze wykombinować, aby przyciągnąć duże grono graczy na dłuższy czas.

Prawdę mówiąc owy wstęp to dopiero zalążek całej fabuły jak i struktury projektu.

Opublikowano

Jako iż ja jestem pomysłodawcą, załącze całość:

Środek oceanu, mała wysepka a na niej więzienie dla najgorszych opryszków. Wraz z nimi grupka policjantów pilnujaca porządku. Według władz kraju ucieczka z więzienia jest niemożliwa, chociazby ze względu na to, że odległość od lądu jest ogromna. "Spokojne" życie więźniów i policjantów zostaje zakłócone jednak, w deszczową, pochmurną noc kiedy to w całym ośrodku gasnie światło. Dookoła zaczyna roić się od zombie, prądu brak, wszyscy bazują tylko na pochodniach. Wezwac pomocy, albo chociaż uciec nie ma jak. Zaczyna się walka o przetrwanie, w której to policjanci będa musieli zawrzeć sojusz z więźniami... a może nie?
Ze strony więźniów normalny Prison. Diler z narkotykami oraz z nadzwyczajnie silnymi siekierami itp. U policjantów bronie. Aby przetrwać, będa musieli się tymi itemami wymieniać, policja więźniom bronie, więźniowie policjantom narkotyki.
Zombie będzie wszędzie, począwszy od cel, aż po stołówkę i spacerniak. Od czasu do czasu będą również fale i najazdy zombie tak, że przetrwać będzie ciężko. Oprócz tego nieustanna walka o ucieczkę więźniów, oraz walka z policjantami na specjalnej arenie PvP.
Fabuła tworzona przez graczy, więźniowie będa pomagać zombie w wytepieniu policjantów i uciec, a może na odwrót?. Nic nie wiadomo. Gra podzielona na sezony, żeby nie ciągnęła się w nieskończoność. W każdym sezonie lekko inna fabuła.
Myślę, że to ciekawe połączenie, zarabianie w kopalni i na parkourach a zaraz obok walka z policjantami i zombie.

Chciałem uprzedzić iż jest to tylko pomysł, chciałem poznać opinię. Póki co zrobienie serwera nie jest w planach, gdyż sam nie posiadam takich umiejętności, lub po prostu bym nie chciał.
Zastrzegam sobie prawo do pomysłu, zakazane jest wykorzystanie go bez mojej zgody.

Opublikowano

Lepiej zrobić serwer Cops and Robbers.

Można zrobić weryfikacje żeby dzieci nie wbijały np: rozmowa przez ts3/skype :)

Opublikowano

Gdyby coś takiego miało powstać to lepiej rozgrywkę podzielić na pokoje np. po 20 graczy. Pokój resetuje się po wygranej Zombie/Strażników/Więźniów.

Opublikowano

Gdyby coś takiego miało powstać to lepiej rozgrywkę podzielić na pokoje np. po 20 graczy. Pokój resetuje się po wygranej Zombie/Strażników/Więźniów.

Lepiej bez zombie tylko taki JB z cs'a (zobacz sobie serie Cops and Robbers od np: mandzia,pingwina,ideltiego itd.)

Opublikowano

@UP2

Grałem w cs'a na jailbreaku i powiem, że świetna zabawa :D , ale w temecie jest mowa o Strażnikach, więźniach i zombie. Więc trzymajmy się oryginalnej fabuły ;) .

Opublikowano

Lepiej bez zombie tylko taki JB z cs'a (zobacz sobie serie Cops and Robbers od np: mandzia,pingwina,ideltiego itd.)

Tam taki JB z cs, jak RP na serwerach Minecraft -.-

Co do pomysłu jest spoczi, tymbardziej, że jest Nakamitsu, to raczej podoła.

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Tam taki JB z cs, jak RP na serwerach Minecraft -.-

Co do pomysłu jest spoczi, tymbardziej, że jest Nakamitsu, to raczej podoła.

Zależy od serwera i graczy ^^

Spox

@topic Pomysł spoko bo przeczytałem kilka razy i spodobało się :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...