Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technik Logistyk czy Informatyk?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem ponieważ nie wiem jaki kierunek wybrać wiec mam do was kilka pytań:

1.Ktory profil jest bardziej oplacalny( chodzi tu o zarobki)

2.W ktorym latwiej znalesc prace

3.Na którym profilu będzie trudniej (chodzi tu glownie o matme bo z niej jestem bardzo słaby)

4.Mam drobne problemy ze wzrokiem(muszę zakładać okulary ale tylko przed
komputer lub do czytania z bardzo cienkimi szkielkami) oraz wade
kręgosłupa czy to nie będzie przeszkoda do wykonywania któregoś z tych
zawodu w przyszłości?

5.Co ogólnie sadzicie o tych 2 zawodach?

Opublikowano

Z własnego doświadczenia od razu odradzam Ci Logistyke.

Byłem w technikum Logistyczno-Informatycznym to jedynie Logistyka leżała i ogólnie lipa.

Kumple teraz po tej szkole pracy znaleść nie mogą, ja w miarę szybko zrezygnowałem i poszedłem do Liceum.

Opublikowano

Z mojego punktu widzenia bardziej opłacalne jest bycie informatykiem. Na twoim miejscu spróbowałbym na własną rękę otworzyć działalność i naprawiać/składać/reperować komputery. Całkiem spore pieniądze byś zarobił.

1280314365-U1.png

Opublikowano

1.Słyszałem że informatyk jest dobrze opłacalny

2.Informatyk jeżeli wiesz gdzie szukać.

3.Myślę że technik logistyki ponieważ dużo nie musisz liczyć jak pójdziesz na informatyka.

1386361287-U962219.png

By Maxio.

Opublikowano

1. Logistyka

2. I tu i tu trudno, choć jak będziesz wiedział gdzie, to logistyka jest lepsza

3. Sądzę, że infa.

4. Oba kierunki zmuszają cię do pójścia na studia.

5. Przy infie na studiach, mając problemy z matmą możesz nie zaliczyć roku.

6. Nie słuchaj gimbusów @up, bo za 2 / 3 lata pracy jako inf nie znajdziesz. 80% ludu idzie na infa, jak pójdziesz na logistykę, to po studiach masz łatwiej z pracą.

7. W obu pracach zarobisz podobne sumy od 3k do nawet 20k, zależy gdzie pracujesz

doczytałem o wadach. Jako inf wydasz na siebie wyrok. Wada kręgosłupa + wada wzroku = pogłębienie choroby. Jako logistyk będziesz miał więcej ruchu.

graphic.png

Opublikowano

Nie słuchaj tych, którzy polecają ci informatyka. DOBRY INFORMATYK, nie mówiąc o grafikach, matematykę ma na poziomie celującym, bo w większości dziedzin informatyki fizyka i matematyka jest bardzo ważna. NIE PCHAJ się na informatyka. Domyślam się, że geniuszem nie jesteś, a średniaków takich jak Ty jest teraz masa (o kierunku 'informatyk'). Dodatkowo, do któregoś tam pana wyżej- SERWISANT TO NIE INFORMATYK.

1373986324-U917591.png

Zapraszam do prezentacji serwera uMetin2:

KLIK

Opublikowano

Irytuje mnie coś takiego. Sam powinieneś wiedzieć, co chcesz robić w przyszłości ...

Logistyk jest nawet lepiej opłacalny niż informatyk. Wystarczy, że trafisz w odpowiednie miejsce, w odpowiednim czasie .

Tymi informatykami na rynku pracy chce się już rzygać. Teraz duże zapotrzebowanie jest na logistyków .

9368_gold.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...