Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to za owad? O.o

Cóż to jest?  

2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy to:

• Cykada
      1
    • ?ma
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj chyba o północy usłyszałem takie jakby darcie siatki przeciw owadowej którą mam powieszoną. Podszedłem do okna i moim oczom ukazało się takie coś wielkiego. Nie widziałem nic więc spróbowałem rano to zobaczyć. Rano się zdziwiłem bo myślałem że to jakiś szerszeń czy coś a tu od nocy mi siedzi ( i do teraz) jakiś tak spory jak szerszeń owad ... Rano zrobiłem zdjęcie. (nie jestem taki niski tylko firana mi przeszkadzała ...)

rijv.jpg Zrobione o 9:00

9La1rOf.gif

Opublikowano

Szarańcza?

Szarańczą nazywa się nie owad tylko grupę lecących obok siebie owadów (jak jest ich dużo) to jest szarańcza.

Może być szarańcza pszczół, szarańcza szerszeni.

Co do tematu to przedwczoraj stojąc z kolegą na przystanku on zauważył wielkie "coś". Podszedłem i to był ten sam owad. Na początku myślałem, że to Yu Gi Oh, ale nie.. trochę za mały. To jest po prostu ćma, nie groźna. Urosły tak pewnie, bo teraz zaczął się sezon na siłownię i weź sam powiedz... nie chciałbyś na miejscu ćmy wyrwać jakiejś "ciemki" ? Dbają o siebie i są efekty.

P.S jak się takie coś zdepcze to tryska na zielono.

Opublikowano

siadlo mi to na ręcę , chciałem to zabić i chyba mnie ujebało dziś ! 30 min temu . Jeszcze nic się nie dzieje , więc bez paniki

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

ej kurwa, czy ty jesteś świadom, że w polsce nie ma cykad ? -=.=-

To jest na 99% ćma, to na pewno nie cykada, chyba, że mieszkasz/zrobiłeś zdjęcie np. w Grecji ale po pogodzie raczej nie sądzę

Opublikowano

Wiesz, ja tam specem od owadów nie jestem, mimo że pewnie to nawet głupi wie. Skoro to ćma to raczej temat jest wyczerpany. Dziękuję tym co napisali tutaj coś z sensem a nie jakieś smoki i nie wiadomo co jeszcze ;p

9La1rOf.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...