Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Logowanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Up, żeby kod działał, trzeba jeszcze go umieć użyć, lekko przerobić. A nie wklejać na oślep ;)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

On zrobił wszystko pod moje pliki, tak jak było we wcześniejszym kodzie. Tylko co to za robota jak usunął kawałek... Tak to ja sam wcześniej zrobiłem.

Opublikowano

Tu nam podałeś cały kod logowania? Bo nie widzę wywołania funkcji połączenia z bazą danych.

Opublikowano

Masz funkcje, ale jeśli ten kod co podałeś to cały kod logowania to jej nie wywołałeś, przez co nie ma połączenia z bazą.

Opublikowano

A pliku include.php na pewno dobrze skonfigurowałeś połączenie z bazą danych? Chodzi mi o host, nazwę użytkownika, hasło do bazy, nazwa bazy danych ... ?
Jeśli nie, to już masz powód..ale myślę, że takie coś już dawno zrobiłeś ;)

Opublikowano

Pisał wcześniej, że mu wyskakuje 'Taki graz nie istnieje lub został zbanowany', czyli dokładnie przeciwieństwo tego kawałka

$zapytanie = row("SELECT * FROM gracze WHERE login='$username' AND pass='$pass' AND ban='0'");

if ($zapytanie){

:)

Opublikowano

nie wiem, zapewne jakiejs funkcji nie zaincludowałeś lub cos takiego. Najlepiej napisz to w czystym php + zapytania mysql a nie jakis funkcji z gvw uzywasz..

Opublikowano

tego 'bana' w zapytaniu też sam napisałeś?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Boże, sadzicie się do człowieka tak jakbyście byli mądrzejsi od niego. To że nie potrafi DOBRZE napisać głupiego skryptu to już o nim świadczy źle ? Może zaczyna a sapiecie do niego że masakra. Przypomnijcie sobie czasy kiedy to wy zaczynaliście i byliście pewnie gorsi niż on.

Opublikowano

Czy dodać w skrypcie kawałek tekstu, i zapomnieć dodać to w bazie to już nagle to nie ja pisałem? Ogarnij się człowieku..

Opublikowano

Tak, ale jeszcze screena z tej bazy robiłeś a potem jak gdyby nigdy nic odpowiedziałeś, ze nie masz takiego pola w bazie. na 'zapomniałem' to nie wyglądało ;)

Nie dość, że nie ogarniasz to jeszcze z kogoś innego idiotę chcesz zrobić.

@Roowinek, jak ja zaczynałem, to przede wszystkim myślałem co robię. Gdyby galaxy również myślał (no bo w końcu twierdzi, że sam to pisał) to nawet nie było by tutaj tego tematu.

Nie myślał co pisał, przepisał z gotowca i ściemnia - jak by nie było to za dobrze o nim nie świadczy.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

galaxy, coś za dużo tych 'zbiegów okoliczności' :)

Jakbyś to wszystko napisał sam, to byś wiedział co do czego służy, co może tu być źle, że nie działa..a nie Ctrl + C, Ctrl + V (czy tam przepisałeś) i jak nie działa to dawaj na forum..jak pisał FrozenShade, nie rób z nas idiotów..jeden już wystarczy.

EDIT

@Roowinek

Najpierw go bronisz, a później śmiejesz się z niego..FrozenShade przynajmniej umie sam coś napisać, a ty..?? Tak spojrzałem na nasze archiwum na GG, to zobaczyłem tylko, że chciałeś żebym ci dał skrypt panel admina (taki prosty), tam było tylko banowanie, odbanowywanie i usuwanie konta gracza.. i nie napisałeś sobie sam tylko prosiłeś o to mnie..a ja głuupi ci to dałem, bo myślałem że akurat nie masz czasu na pisanie, a później mi pomożesz, tak jak to wcześniej się oferowałeś..Później przydzieliłem ci zadanie..napisanie sklepu itemków i ekwipunek..zwykły..nie D&D..i pewnie poległeś..bo od tamtego momentu odzewu BRAK, a potwierdziłeś, że napiszesz to na następny dzień..stary, jakaś epicka długość ci powiem..Nie lepiej napisać "NIE UMIEM" albo się nauczyć? :) Ja czekałem a to stało w miejscu..więc tak przy okazji, innym nie polecam współpracy z tym 'panem' :D

TYLE ODE MNIE

Opublikowano

Biały Wilku, aktualnie jestem na wakacjach, posty piszę z telefonu więc jak wyobrażasz sobie żebym pisał Ci grę na telefonie ? :) ( a tak poza tym mam swój projekt który muszę wkońcu skończyć)

Całe życie kogoś bronił nie będę, pośmiać się trzeba też, prawda?

Opublikowano

" więc jak wyobrażasz sobie żebym pisał Ci grę na telefonie ? "

Piszesz to tak, jakbym nic nie umiał, za to ty wszystko, i niby chciałbym, żebyś napisał za mnie całą grę..niestety tak nie jest..

I jak już gdzieś jedziesz, to wypadałoby wcześniej napisać, a nie brak odzewu przez tydzień, i dopiero jak ja spytałem co się dzieje, to ty : "sorki, nie ma mnie w domu.". I jak już wcześniej masz w planach jakiś swój projekt, to tak szczerze..po chuja do kogoś piszesz?

Opublikowano

@Biały_Wilk, nie unoś się. Takie postępowanie to rzecz powszechna dzisiaj. Ja się od miesięcy ganiałem z grafikami, bo niby jak ktoś się zgłosi do pomocy to od razu wielką łaskę robi i nie czuje się w obowiązku poinformować, że mu się odechciało albo np nie ma czasu. Ktoś się nie odzywa po terminie? Skreślasz z listy kontaktów i tyle, i ja też tak zacząłem robić bo uwzględnianie takich ludzi w planach to tylko opóźnienia. Oni nie zrozumieją twoich argumentów i tego, że realizując jakiś projekt masz coś tak dziwnego jak plan i grafik prac.

Btw, szukam grafika-rysownika. Temat: tła z budynkami, postaciami i drzewkami.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...