Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dysk, nagrywarka

DamianPro98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mój komputer to: http://www.promise.com.pl/aspx/produkt.aspx?pid=54743&n=hp_pro_3010_sff_dc_e5300_500gb_2gb_dc_dvd_-rw_ls_mcr_freedos_warr_3-3-0 na tym forum i na innym został wyceniony na ok. 300zł wtf :P ale nie oto chodzi. Zajrzałem pod obudowę patrzę dysk hdd seagate barracuda (ST3500418AS) 500gb Sata3. Patrzę na kable też podłączony do sata, więc myślę mam dysk sata to sobie zaoszczędzę i będę mniej musiał zbierać, natomiast w programie speecy i w googlach patrzę sata II pokazało mi też coś takiego ST3500418AS ATA Device, z nagrywarką mam podobny problem kable ma sata a piszę hp DVD-RAM GH40L ATA Device. I teraz nie wiem które jest prawdziwe? o.O Dodam że ten dysk mam podzielony na 2 partycję dzięki czemu mam dysk D i C. Jeden na system i inne duperele, a drugi to magazyn.

Opublikowano

Według mnie (musze to sprawdzić) ATA DEVICE to właśnie SATA. Program to tylko program, skoro sam sprawdziłeś, że jest kabelek a nie taśma to wiesz co masz.

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

no tak tylko trochę to dziwne dla mnie no sam wiesz komputer dostałem od taty kilka lat temu (on się nie zna na komputerach), a ja wolę wiedzieć co mam pod blaszakiem

//edit ten dysk wygląda jak mój http://www.chip.pl/testy/pamieci-masowe/dyski-twarde-wewnetrzne-35-cala/seagate-barracuda-7200-12-500gb-st3500418as-500-gb/specification?switch_t=t tutaj pisze serial ata wieć chyba mam sata ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...