Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Od początku? Co i jak?

Minkin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Już od dawna kusiło mnie aby zagrać w 4Story. I dzisiaj nadszedł dzień aby zagrać :D

Grałem w tą grę rok/2 temu. Wydawałęm dużo pieniędzy na nią i przestałem w nią grać. A teraz powróciłem i mam kilka pytań.

- Jaki serwer polecacie? Mortal itd i dlaczego?

- Czy są jakieś nowe państwa ( nie wiem jak to się nazywało ). Jak grałem był tylko Valorian i Derion. <-- które polecacie i dlaczego?

- Czy da się teraz wybić bez kasy? Ew. nie duże koszty 12 zł miesięcznie?

- Jaką postacią się opłaca grać i dlaczego?

- Czy są jakieś nowe postacie?

-Co nowego dodano? czy jest łatwiej itd?

No to chyba na tyle. Jak ktoś chce pomóc jakieś datki dać to pisać PW co i jak :)

Daje LIKE!

Opublikowano

To ja zacznę od tego że nie polecam grać na pl. Ale jeżeli bardzo chcesz to graj :)

1. To zależy od ciebie jaki serwer wybierzesz i gdzie np. grają twoi kumple.

2. Jest nowe państwo/królestwo Gór do którego możesz dołączyć po wbiciu 80lv.

3. Wybić czyli? Jeżeli chodzi ci o eq +18-+20 to tak bez kasy dasz radę ale teraz większość graczy ma takie więc nie wiem czy to można nazwać wybiciem.

4. Ja bym polecał zaklinacz/mag/kapłan są to postacie dobre do wojen jak i do pvp.

5. Jeżeli chodzi ci o rasy i klasy to nie dodano żadnej nowej ale dodano nowe wyglądy twarzy.

6. Co dodano? to tak dodano nowe bronie i zbroje, nowe wierzchowce i inne itemki które zmieniają wygląd naszej postaci. Dodano także nowy wygląd interfejsu ( który mi się osobiście nie podoba) i zmieniono max lv do 93. Oczywiście jest znacznie więcej zmian których nie bd opisywał bo są to drobne zmiany, ale zauważalne ( jak zagrasz to zobaczysz :))

"Śmierć nas nie rozdziela, robimy się tylko niewidzialni" 

Franco Scaglia – Czarna mewa

Opublikowano

p4story i nexon aktualnie tylko te 2 a w przyszłości to oczywiście sune4s, utoara4s i just4s oczywiście jeżeli wystartują.

Opublikowano

Ok a między tymi dwoma "p4story i nexon" to w którym jest łatwiejsze ulepszanie i zdobywanie lvl itd?

A jeśli sie na jakiegoś zdecyduję to najpierw muszę globala pobrać czy te serwery mają własnego clienta?

Opublikowano

Ja szybciej zdobyłem eq na p4story i jak dla mnie tam łatwiej jest ulepszać. Co do lv to raty są podobne ale wydaje mi się że na nexonie są wyższe. Jeżeli zdecydujesz się na któryś z tych serwerów to wchodzisz na ich stronę i pobierasz ich clienta.

Opublikowano

Ok, dzięki. Wybiorę p4story rozumiem, że jest tam all po angielsku? I są tam jakieś nowe państwa? :D

Opublikowano

p4story jest w 2 językach angielski/włoski i tak jest tam nowe królestwo.

Opublikowano

Dość dużo jak na priv.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...