Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Automatyczna edycja dużej ilości tekstu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Szukam programu, który potrafiłby postawić kropkę na końcu tych wszystkich zdań:

y3cz.png

Tak jak zrobiłem tutaj:

o3h.png

Tylko chciałbym żeby to się robiło automatycznie, bo mam kilka tysięcy linijek tekstu i chciałbym zeby na koncu kazdej linijki była kropka. Czy ktoś zna taki program?

Opublikowano

Przepisz to do zwykłego Word (najlepiej 2007+) ustaw migający kursor na końcu pierwszego zdania i daj CTRL + H w polu "Znajdź" wpisz

^p

a w polu "Zamień" wpisz

.^p

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Dzięki za chęć pomocy, ale jak wyszukuję, to zaznacza mi to "^p" na początku lini :/ Mimo tego że ustawiłem migającą kreskę (nie wiem jak to nazwać) na końcu zdania.

Opublikowano

@up

Używam :)

Ale jak dasz Zamień wszystko to daje kropke na początku czy na końcu linii ?

W Notepad++ jest na początku lini, a w Wordzie na końcu.

Wszystko w porządku, tylko że jak zamieniam to wszystko w wordzie, to on mi sie zawiesza i wyłacza :/ W Notepad++ tak nie jest.

Opublikowano

Jak chcesz to możesz mi ten tekst podesłać i ja go zmienie bo widać coś źle robisz bo u mnie jeszt wszystko dobrze jak daje tak jak mówiłem

1378331621-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...