Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 1500zł

kocurek909

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie,
Budżet 1500zł
Zależy mi na :
Najlepiej intel i5
8GB ram
Płyta główna konkretny model który by to wszystko uciągnął
Tak, żeby BF3 z dodatkami bez lagów śmigał na wysokich (ew. średnich)

1272247667773s.jpg

Opublikowano

Zamiast Brutus 410, weź nowszy model M23, lepszą kartę graficzną od Gigabyta i płytę główną B75MA-E33 - jak chcesz mieć porty USB 3.0

Intel Core i3-3220 Ivy Bridge LGA1155 BOX - 468.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Goodram DDR3 8GB(2x4GB) 1333MHz CL9 - 246.00 zł
MSI B75MA-E33 Intel B75 LGA1155 (PCX/VGA/DZW/GLAN/SATA3/USB3/DDR3) - 204.00 zł
Gigabyte GeForce GTX650Ti OC Boost 2GB DDR5/192bit DVI/HDMI/DP PCI-Express + kupon o wartości 230 zł na gry ! - 668.00 zł
OCZ CoreXStream 500W - 156.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
Liteon nagrywarka DVD iHAS124-04 czarny/wewnętrzna OEM - 72.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Opublikowano

@UP 2200 za taki złom ? Skończ składanie albo sie poducz. W tym budżecie ma i5 na B75 + HD7850 w jakiejś przyzwoitej obudowie

W dodatku ten zasilacz.

Opublikowano

Drogi Moderatorze, napisz konkretnie jakie masz zastrzeżenie do zestawu a nie generalizuj. Akurat ze składaniem zestawów nie mam najmniejszych problemów - siedzę w tym od lat.

W tym budżecie ma i5 na B75 + HD7850 w jakiejś przyzwoitej obudowie

Sądzisz, że Brutus 410 jest lepszą obudową ? Patrzałeś w testach na wydajność 7850 i GTX 650 TI OC Boost - jeżeli tak to piszesz głupoty.

Opublikowano

Drogi Moderatorze, napisz konkretnie jakie masz zastrzeżenie do zestawu a nie generalizuj.

Te że za 2,2k ledwo się wyrabiasz z i3 i miernym zasilaczem

Patrzałeś w testach na wydajność 7850 i GTX 650 TI OC Boost - jeżeli tak to piszesz głupoty.

Radeon znacznie lepiej się podkręca

Sądzisz, że Brutus 410 jest lepszą obudową ?

Mówiłem o Gladiusie M40

Opublikowano

Te że za 2,2k ledwo się wyrabiasz z i3 i miernym zasilaczem

W przypadku zasilacza masz rację, można spokojnie zamienić na i nie korzystać z promocji (darmowej gry Far Cry 3):

Corsair VS Series 450W - 149.00 zł

SilentiumPC Deus G1 500W - 194.00 zł

Radeon znacznie lepiej się podkręca

GTX 650TI OC Boost też się dobrze kręci, przy czym pobiera mniej energii, pracuje cieszej i jest znacznie tańszy. Dodatkowo autor otrzyma gratis 230 zł do wykorzystania w grach - masz to Radeonie, chyba nie ...

Mówiłem o Gladiusie M40

A to dziwne, bo w twoich postach powyżej sam proponowałeś Brutusa 410.

Opublikowano

A to dziwne, bo w twoich postach powyżej sam proponowałeś Brutusa 410.

Złożyłeś zestaw za 2,2k, autor ma póki co 1500 zł. Tu masz zestaw w twoim budżecie

http://www.morele.net/inventory/info/4VuTjI/

Masz na większości gier kilkanaście-dziesiąt % większą wydajność + brak spadków FPS w grach multi typu BF3 czy innych (4 rdzenie i5) i teoretycznie można zmienić zasilacz na VP450 + budę na brutusa i dołożyć ewentualnie do ramu. Jeszcze nie widziałem żeby ktoś wolał 8gb ramu i lepszą dźwiękówkę od i5

Dodatkowo autor otrzyma gratis 230 zł do wykorzystania w grach - masz to Radeonie, chyba nie ...

Bodajże 3 darmowe gry warte po 100+ zł każda są chyba bardziej satysfakcjonujące

Opublikowano

Złożyłeś zestaw za 2,2k, autor ma póki co 1500 zł.

Zwróć uwagę na post 5 tam masz złożony zestaw za 2,1k z Brutusem 410, dziadowską płytą główną i kiepską grafiką.

Masz na większości gier kilkanaście-dziesiąt % większą wydajność + brakspadków FPS w grach multi typu BF3 czy innych (4 rdzenie i5) i teoretycznie można zmienić zasilacz na VP450 + budę na brutusa i dołożyć ewentualnie do ramu.

Nie kilkanaście tylko kilka % - zazwyczaj 3Fps: http://www.anandtech.com/bench/Product/778?vs=782

Zwróć uwagę, że np. w Battlefield 3 szybszy jest i to znacznei GTX 650 TI OC Boost - w teście jest wersja BOOST, bez OC (ta którą podałem jest szybsza). I nadal przypominam, że HD 7850 jest nieopłacalny w tym segmencie cenowym - po prostu warto zaoszczędzić 100 zł i wydać na pamięć RAM.

Opublikowano

Zwróć uwagę na post 5 tam masz złożony zestaw za 2,1k z Brutusem 410, dziadowską płytą główną i kiepską grafiką.

HIS jest kiepską grafiką ? Idź się doinformuj :f Bynajmniej się zmieściłem z 8GB ramu i i5

I nadal przypominam, że HD 7850 jest nieopłacalny w tym segmencie cenowym - po prostu warto zaoszczędzić 100 zł i wydać na pamięć RAM.

Nie mówię że 650TiBoost jest zły, tak z przyzwyczajenia daje 7850 jednak pierw daj te i5 zamiast wydawać na RAM

Po za tym z twojego linku wynika co najmniej pięcioprocentowa przewaga 7850 w grach nie licząc BF3. i chodziło mi akurat o i3 vs i5

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...