Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Połączenie HTTPS zamiast HTTP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema czolem i wgl. Mam problem otoz mialem Stale IP i wszystko bylo OK i uznalem ze chce miec zmienne ok mam zmienne i od hmm 3 dni mam problem od czasu do czasu wchodze np na Fejsa czy Tez google to na poczatku zamiast HTTP://XXXXXX.XX mam HTTPS://XXXXX.XX

reszta stron dziala .. moze wie ktos czemu ?? Bo to troche smiech na stali ze samo dodaje sie
S dziekuje z gory.

image.png

Opublikowano

https oznacza że połączenie jest szyfrowane i od zawsze tak było czy to z FB czy z Google, dzięki temu nikt nie przechwyci np. twojej sesji na facebooku, nie sprawdzi czego szukasz w google.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

https oznacza że połączenie jest szyfrowane i od zawsze tak było czy to z FB czy z Google, dzięki temu nikt nie przechwyci np. twojej sesji na facebooku, nie sprawdzi czego szukasz w google.

Na Firefox'ie pisze HTTP nie HTTPS dlazcego sie samo zmienia ?

na Chrome jest dokladnie to Samo , wybacz ale twoj Post nie za bardzo mi pomogl .. ; / Teraz np. Wszystko dziala poprawnie bez zadnych zarzutow ale jak przyjdzie 22-23 to jakbym dostal bana na Google i FB bo zmienia sie samo z HTTP na HTTPS i nie mozna tego ominac wczesniej zmienialem IP przez program AOL czy tez FlyVPN mialem Amerykanskie IP i wszystko smigalo ale przestalo dzialac .. dobre pytanie Czemu ? :p Licze na konretne odpowiedzi , Dzieki za Gory i Pozrawiam

image.png

Opublikowano

Jeśli strony ci się otwierają to co jest problemem??? HTTPS jest lepsze od HTTP, skoro nie rozumiesz tego co napisałem (ja też nie rozumiem jaki jest twój problem z tym że masz https, niektóre przeglądarki podkładają obrazek albo po prostu nie pokazują tego https..)

Proszę bardzo

HTTPS (ang. Hypertext Transfer Protocol Secure) – szyfrowana wersja protokołu HTTP. W przeciwieństwie do komunikacji niezaszyfrowanego tekstu w HTTP klient-serwer, szyfruje go za pomocą protokołu SSL. Zapobiega to przechwytywaniu i zmienianiu przesyłanych danych.

HTTP (ang. Hypertext Transfer Protocol – protokół przesyłania dokumentów hipertekstowych) to protokół sieci WWW (ang. World Wide Web). Obecną definicję HTTP stanowi RFC 2616. Za pomocą protokołu HTTP przesyła się żądania udostępnienia dokumentów WWW i informacje o kliknięciu odnośnika oraz informacje z formularzy. Zadaniem stron WWW jest publikowanie informacji – natomiast protokół HTTP właśnie to umożliwia.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Jeśli strony ci się otwierają to co jest problemem??? HTTPS jest lepsze od HTTP, skoro nie rozumiesz tego co napisałem (ja też nie rozumiem jaki jest twój problem z tym że masz https, niektóre przeglądarki podkładają obrazek albo po prostu nie pokazują tego https..)

Proszę bardzo

HTTPS (ang. Hypertext Transfer Protocol Secure) – szyfrowana wersja protokołu HTTP. W przeciwieństwie do komunikacji niezaszyfrowanego tekstu w HTTP klient-serwer, szyfruje go za pomocą protokołu SSL. Zapobiega to przechwytywaniu i zmienianiu przesyłanych danych.

HTTP (ang. Hypertext Transfer Protocol – protokół przesyłania dokumentów hipertekstowych) to protokół sieci WWW (ang. World Wide Web). Obecną definicję HTTP stanowi RFC 2616. Za pomocą protokołu HTTP przesyła się żądania udostępnienia dokumentów WWW i informacje o kliknięciu odnośnika oraz informacje z formularzy. Zadaniem stron WWW jest publikowanie informacji – natomiast protokół HTTP właśnie to umożliwia.

ok teraz bardziej rozumiem xD

wiec to nie byl problem .. Problem polega na tym ze co Jakis czas Strony internetowe sa Wylaczone .. z nie wiadomej przyczyny a internet jest dzialajacy. np Yt dziala a FB juz nie .

image.png

Opublikowano

To już dziwne. A kiedy odświeżysz stronę to już działa czy dalej nie???

Jeśli nawet po odświeżeniu nie chce się załadować zrób tak.

1. Windows+R

2. wpisujesz cmd

3. enter

4. w okienko wpisujesz " ping strona_która_nie_działa np( youtube.pl) -t "

ping youtube.pl -t

pierwsza wersja cały czas wysyła pakiety do serwera YT i będziesz widział czy przechodzą czy nie. Jeśli będziesz chciał przestać żeby już nie wysyłało pakietów klikasz ctrl+c i widzisz podsumowanie

Jeśli chcesz wysłać tylko 4 pakiety wpisujesz

ping youtube.pl

Jeśli strona nie będzie się chciała otworzyć ale serwer będzie odpowiadał sprawdź stronę na innych przeglądarkach.

Opublikowano

To już dziwne. A kiedy odświeżysz stronę to już działa czy dalej nie???

Jeśli nawet po odświeżeniu nie chce się załadować zrób tak.

1. Windows+R

2. wpisujesz cmd

3. enter

4. w okienko wpisujesz " ping strona_która_nie_działa np( youtube.pl) -t "

ping youtube.pl -t

pierwsza wersja cały czas wysyła pakiety do serwera YT i będziesz widział czy przechodzą czy nie. Jeśli będziesz chciał przestać żeby już nie wysyłało pakietów klikasz ctrl+c i widzisz podsumowanie

Jeśli chcesz wysłać tylko 4 pakiety wpisujesz

ping youtube.pl

Jeśli strona nie będzie się chciała otworzyć ale serwer będzie odpowiadał sprawdź stronę na innych przeglądarkach.

Robilem Ping .. bo niestety wiem jak ale kij ;d

mam Time Out ;> sprawdzane na FB

Przy kazdej zmianie IP mam blokane na FB i Google teraz i nawet na Gre .. xD grube nie ? musze zresetowac Router ktory jest u Babci .. ^^ i pewnie pomoze ale NIkt nie wie czemu.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...