Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Netia Spot ograniczenie łącza

Niecodzienny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ma ktos netie i probowal ograniczyc lacze na 2 komputery ? Bo za przeproszeniem ch*j mnie strze jak moj ojciec zabiera mi caly transfer bo jest podlaczony jako 1 ....

Jesli ktos wie jak to zrobic to prosze o podanie jakichs informacji na ten temat ... Ja grzebalem ale nie chce za bardzo grzebac by czegos nie zrabac -.-

Zapomnialem dodac ze to netiaspot

1386175744-U112610.png
Opublikowano

masz instrukcję do routera to przeczytaj a nie płacz że to takie trudne

nie w każdym modemie można ustawiać transfery to najpierw poszukaj czy to możliwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

masz instrukcję do routera to przeczytaj a nie płacz że to takie trudne

nie w każdym modemie można ustawiać transfery to najpierw poszukaj czy to możliwe

Jest mozliwe ;]

Po 2 Nie jestem idiota by nie przeprowadzic podstawowych czynnosci ;];] ;>

1386175744-U112610.png
Opublikowano

skąd wiesz że jest możliwe skoro nie potrafisz poszukać w instrukcji opisu jak skonfigurować QoS, jak tego nie ma to nie obsługuje

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Netia spot tego nie ma.

Gadalem z technikiem i mowil, ze ma tylko, dlatego ze dialog zostal wykupiony przez netie i wprowadzili nowe modemy to jeszcze sie nie bawil w ustawieniach :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

nie ma. dzwoniłem nawet z takim pytaniem do netii to odpowiedzieli że ich routery nie mają takiej funkcji. możesz użyć jakiś programów do "ograniczenia" neta na 2 komputerze.

Opublikowano

no i widzisz jemu nie przetłumaczysz on wie lepiej że można i koniec. jak widać nie chce mu się przeglądać instrukcji obsługi modemu ( tylko 250 stron ;) )

można ale tylko od strony wejścia internetu do modemu czyli ograniczyć całkiem łącze dla wszystkich , nie można od strony rozdzielenia łącza na wyjściu routera

jak napisałem wcześniej, przeczytaj najpierw swoją instrukcje i sprawdź modem bo część modemów ma możliwość ustawienia jeśli był w nich zmieniany soft, ale to już twój problem poszukać sobie w ustawieniach odpowiednich opcji

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...