Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stara wersja sava

Sir Manieek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam sava z wersji 1.2.2 i chce pograć na nim na wersji 1.6.1. Po wrzuceniu go do folderu "saves" nie wczytuje go (tak jakbym go tam nie wrzucił). Chciałbym się dowiedzieć czy da się jakoś zagrać nim na wersji 1.6.1.

Save:

http://www.sendspace.com/file/j5wypd

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/bca1904d1191eb8047321b8567ff622aa967b6782fdaf87f496cb5871442c55d/analysis/1373208187/

Z góry dziękuje. Za pomoc lajki ! ;)

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale Avast wykrywa mi wirusa w tym pliku ;]

Pozatym jest to World3.rar.exe więc nie przeniesiesz tego pliku bo to jest instalka tego świata.

EDIT: Wybacz poprostu źle gdzieś kliknełem na tej stronie. Usuń .minecraft, uruchom odnowa minecraft'a kliknij "Force Update",wyjdź z minecraft i spróbuj teraz wkleić.

eJw9jbEKwjAYBvc8xSeutZVCF8eKqIjg0BcI8U8T

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale Avast wykrywa mi wirusa w tym pliku ;]

Pozatym jest to World3.rar.exe więc nie przeniesiesz tego pliku bo to jest instalka tego świata.

EDIT: Wybacz poprostu źle gdzieś kliknełem na tej stronie. Usuń .minecraft, uruchom odnowa minecraft'a kliknij "Force Update",wyjdź z minecraft i spróbuj teraz wkleić.

Teraz jest inny launcher i niema już Force update. Ale reistalowałem już mc i nic nie dało.

sygna1.png

Opublikowano

Pamiętajcie że taka zmiana nie jest korzystna, ponieważ zmieniły się przez ten czas chunki mapy i mogą wystąpić problemy z jej wczytaniem lub wogóle odczytaniem jej przez obecny launcher. Ja osobiście sposobu na naprawę chunku mapy offine, czyli bez użycia bukkit i pluginów nie znam, tylko informuję, że może się to nie dać.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

@up Man, ale launcher nie czyta przecież save'ów ? Do chunków się zgadzam bo generator mapy się zmienił i nie odkryty chunki będą "zepsute".

Po usunięciu całego .minecraft i zainstalowaniu go ponownie, i wklejeniu save. I przy włączeni save'u gra powinna go przekonwertować na nowy format.

Edit: Ou... Save jest tak stary że struktura plików mapy się nie zgadza(jest inna niż aktualna, porównaj np. nazwy folderów czy plików) przez co nie czyta... Musiałbyś jakoś to przekonwertować na nowy format nie wiem czy jest to możliwe....

sygna2014.png

Opublikowano

@up Man, ale launcher nie czyta przecież save'ów ? Do chunków się zgadzam bo generator mapy się zmienił i nie odkryty chunki będą "zepsute".

Po usunięciu całego .minecraft i zainstalowaniu go ponownie, i wklejeniu save. I przy włączeni save'u gra powinna go przekonwertować na nowy format.

Edit: Ou... Save jest tak stary że struktura plików mapy się nie zgadza(jest inna niż aktualna, porównaj np. nazwy folderów czy plików) przez co nie czyta... Musiałbyś jakoś to przekonwertować na nowy format nie wiem czy jest to możliwe....

Właśnie oto mi chodziło. Że to jest bardzo stary save i są całkiem inne pliki. I czy da się je przekonwertować na te nowe. Ale jak nie, to nie. ;)

Temat do zamknięcia.

sygna1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...