Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] netgear n150

Kodii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jestem po wymienie routera na netgear n150 DGN1000. Od momentu skonfigurowania nie mogę włączyć gry. Dochodzi do ładowania graczy, po czym w pewnym momencie gre wyłacza bez żadnego komunikatu. Dodam, że pingi na tym routerze wzrosły z 30 do 180. Ktoś może wie co na to poradzić?

Opublikowano

Problem występuje dopiero po wymianie routera, a w cześniej nie było go w ogóle?

Skoro pingi przez ten router wzrosły z 30 do 180 to zwyczajnie wcześniejszy router był lepszy i ja bym go na twoim miejscu spróbował podłączyć ten stary chociaż tymczasowo - jeśli kłopotu z LoLem nie będzie to znaczy że był on spowodowany działaniem nowego routera.

Opublikowano

Odrazu mówie, że jesteś bardzo wielkim pechowcem, trafiłeś na najbardziej gówniany router w historii ludzkości, wiem, bo sam się z nim męczyłem. Ciągłe rozłącznie się internetu, poblokowane porty(które powinny być standardowo otwarte) to nic, zobaczysz po dłuższym korzystaniu z niego, reouter będzie ci tracił łączność czy też sam w pewnym momencie "restartował" ci łącze, bo stwierdzi że tak ma byc, i tyle, a niestety nie da się tego wyłączyć. Wifi w nim to jakaś porażka, nie łapie zasięgu 4m od nadajnika... Jeśli jeszcze masz możliwość oddaj ten sprzęt do sklepu i weś coś innego, obojętnie, osobiście przerowiłem juz kilka tego typu sprzętów, i najbardziej polecam ci routery firmy Belkin oraz Samsung.

Opublikowano

stary router niestety sie spalił po burzy. Jade teraz właśnie do sklepu żeby oddać to coś i poszukam czegoś innego. Z doświadczenia wiam, że tp-link jest dość dobrą firmą wiec bede celować w coś z tego. Mam nadzieje, żę znajde coś lepszego... Dam znać co i jak w razie czego. Dzięki póki co :)

Opublikowano

Jak słyszę model DGN1000 to po mnie ciary przełażą... Ten router jest zbugowany, blokuje prawie wszystkie porty, pamiętam jak kumpel go kupił 2 lata temu jak graliśmy w Combat arms to nie mogliśmy nic zrobić. Port forwarding/triggering leży w tym routerze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...