Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 3500zł

SolidMan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Niedługo dostanę 3500zł i chciałbym kupić sobie komputer w tej cenie.

Z starego komputera moge wykorzystać monitor ASUS VW221.

Komputer przeznaczony do grania.

Wolałbym procesor Intel i grafike AMD HD 7970 jęsli się zmieści w budżecie.

Ogólnie dobrzebyłoby żeby całość była na techplanet .

Opublikowano

80 zł to nie zaduża różnica.Intel i5 najnowszej generacji.Gtx 770 nieźle powiem ci.Chyba jak dostanę to kupie go ale jeszcze poczekam. :-)

Opublikowano

Moje propozycję:

LGA1150:

http://scr.hu/19ox/y7rpr
Tutaj można wykorzystać to 60-70zł(jeśli złożysz na morelach to tyle wyjdzie gdzieś) i dołożyć do pojemniejszego dysku.

LGA1155:

http://scr.hu/19ox/gr8sy
Lepsza obudowa, kosztem 5% słabszego procesora, który i tak można dokręcić szyną o 400-500MHz dzięki B75-D3V i różnica niweluję się. Jeśli złożysz na morelach to możesz też dołożyć do pojemniejszego dysku.
Opublikowano

Ja bym natomiast proponował tak:

http://www.morele.net/inventory/info/fq8M46/

Masz cichszy zasilacz i obudowę z filtrami (+ cichszymi wentylatorami) i resztę praktycznie taką samą. Podciągnięcie BClk trudne nie jest i nie musisz się w nic bawić

Można też zrzucić z paru rzeczy i władować w chłodzenie pokroju Fery, będzie znacznie ciszej niż na boxie intela (w idle tragedii nie ma, za to jak w coś grasz robi trochę szumu)

Opublikowano

A ja bym pozostał przy poprzednim zestawie z procesorem Intel Haswell - podstawka bardziej przyszłościowa. W tej kwocie nie ma co wracać do 1155.

Jak chcesz ciut taniej to weź 4570 , pamięci wziąłbym Cruciala z Ballistix Tactical CL8 i grafikę od Palita GTX 770 JetStream - jest wydajniejsza i znacznie lepiej się kręci. Reasumując dostaniem coś takiego:

MSI B85-G43 Intel B85 LGA1150 BOX - 337.00 zł
Seagate Barracuda 500GB SATA3 (ST500DM002) - 205.00 zł
SilentiumPC Deus G1 500W - 194.00 zł
Samsung nagrywarka SH-224BB czarny/wewnętrzna OEM - 69.00 zł
SilentiumPC Brutus M23 Pure Black - 149.00 zł
Intel Core i5-4570 LGA1150 BOX - 788.00 zł
Crucial DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz Ballistix Tactical CL8 - 253.00 zł
Palit GeForce GTX770 JetStream 2GB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-Express - 1604.00 zł

Zestaw dostępny jest tutaj (wystarczy wrzucić produkty do swojego koszyka).

Opublikowano

@up

Właśnie myślałem nad tym , żę na 1150 będzę większa możliwość.Ogólnie chyba haswell jest lepszym rązwiązaniem i wezmę właśnie go.

W twoim zestawie dodałem mocniejszey procesor Intel Core i5-4670 LGA1150 BOX. Link do tego zestawu : http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77563&s=63363&s=77728&s=73501&s=77608&s=72512&s=77392&s=73171 . Znacie jakieś kody na darmowy montaż i przesyłkę i czy te kody mają limit czasowy czy nie.

Opublikowano

Na innym forum mają kod (postaram się, żeby dla tego forum też przyznali)

Pisaliśmy już wiele razy i nic (do techplanet i moreli), choć możesz próbować dalej.

A ja bym pozostał przy poprzednim zestawie z procesorem Intel Haswell - podstawka bardziej przyszłościowa.

Jaka to przyszłość ? Nic z K na tą płytę nie wsadzi bo nie ma po co, a intel nie planuje póki co nowych procesorów. Nawet jakby wyszły, to 5% wzrostu wydajności nie zrobi różnicy. A 100 zł w tym budżecie tak, bo można dołożyć do paru pierdół

Opublikowano

I tutaj widać sensowną odpowiedź - brawo :) Płyta co prawda nie pozwoli na wsadzenie procka z odblokowanym mnożnikiem - albo inaczej pozwoli go wsadzić, ale nie będziesz mógł go za bardzo podkręcić. Można poszukać czegoś na starą platformę - ale mimo tego i tak wydaje mi się, że w tym budżecie warto przenieść się na Haswelle - później można wziąć 4670/4770 - bez odblokowanych wyjdzie taniej.

A o kod będę się starał, jak coś będę wiedział to napiszę w tej sprawie do ciebie.

Opublikowano

Na innym forum mają kod (postaram się, żeby dla tego forum też przyznali) - możesz wpisać kod rabatowy "forumowicz" dostaniesz darmową wysyłkę, oraz usługę montażu za 0 złotych (trzeba ją wrzucić do koszyka). Kod nie ma żadnych limitów cenowych i czasowych - jedynie 5 podzespołów w koszyku :).

Czytałem trochę i chyba od pięciu wzwyż.A za kod dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...