Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem. Explorer.exe

Dzungel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie użytkowników odwiedzających ten temat... A wiec tak, gdy uruchomie mój komputer problemów nie widać do puki nie wyskoczy napis powitalny "Zapraszamy". Gdy już windows ładuje pulpit wyskakuje czarny ekran, kursor myszki i biała plamka w lewym górnym rogu monitora ;s )Oyczwiście od razu uruchomiłem menagera zadań, wyłączając explorer.exe co nie zmieniło zbytnio reakcji sprzętu (ukazała się tylko tapeta główna pulpitu). W trybie awaryjnym się tak nie dzieje. mój system operacyjny to Windows XP Professional SP 3. Z góry dzięki prosze o skuteczną pomoc

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeszcze się ciebie zapytam. Jak zamykasz proces explorer.exe piszesz że pojawia się tapeta. Ale czy potem uruchamiasz ten proces na nowo? Czy tak zostawiasz?

Jeśli po ponownym uruchomieniu explorer.exe nie się nie dzieje, to w trybie awaryjnym użyj przywracania systemu.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Proste, że uruchamiam na nowo, (odpalam menager zadań gdy EKRAN jest czarny, gdy wyłącze explorer.exe pojawia się tapeta), gdy proces odpalam na nowo to zero reakcji, ale google chrome i inne programy bez problemowo się otwierają jeżeli chodzi o odpalanie programów w menagerze zadań ;>. Przywracanie nic nie dawało bo robiłem wcześniej i nic ;> To samo.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Widocznie posypały się jakieś pliki.

Na twoim miejscu zrobił bym

A) Włożył płytkę zabootował i wybrał napraw pliki systemu Windows o ile nie będzie takiej opcji dostępnej bo może tak być, możesz zrobić to po przez konsolę, będzie tam napisane jaka literka odpala konsolę (chyba R) wpiszesz chkdsk /p

B ) Format, jeśli ci za bardzo nie zależy.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...