Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System Zawiesza się po uruchomieniu (format)

TheSznajper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec zacznijmy od tego, ze kiedys zanim mi sie komp wlaczal to czekalem 20 minut na odlagowanie systemu. Usunelem Avasta i juz wlacza sie od 48 - 73 sekund. Dzialalo dobrze dopiero teraz cos sie jeblo i

- Przy prawie kazdej akcji wyskakuje Brak Sygnalu czy cos tam wiecie jak program przestaje dzialac. No i to samo jest z systemem. Jak wejde np w moj komputer system sie zawiesza i musze go wylaczyc ewt sie odwiesi(po 10 minutach) ale jak wlacze po tym np panel sterowania to juz dupa i pozamiatane musze wylaczyc kompa. Zaznaczam, ze to laptop firmy Sony VAIO.

Opublikowano

No to na początek resinstal systemu.. zpewne msz partycję recovery więc nie powinno to sprawiać większego kłopotu.

58731_127467457302825_100001187146602_138450_4172064_n.jpg
Opublikowano

Mało prawdopodobne żebyś tej partycji nie miał. Kiedy komputer będzie się włączał klikaj F10 teoretycznie powinna się ta partycja włączyć do ponownej instalacji systemu.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Mo wcislem i mi chyba wyskoczyla :O. Okej to teraz sie dowiedziec jak mam zrobic formata razem ze sterownikami? Bo po formacie nie bede mial sterownikow do WI-FI ..

Jak w to wchodze to mam tylko 2 opcje Anuluj - ESC Enter - Przesli

Opublikowano

Na tej partycji jest wszystko, jak ją uruchomisz to komputer będzie jak prosto ze sklepu, ze wszystkimi sterownikami :)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No to pod tym F10 tego nie ma??? Po prostu jak ją włączysz to sama zainstaluje system ze wszystkimi sterownikami.. Komputer będzie taki jak w dniu zakupu.

Opublikowano

Aha okej. Czyli jak zformatuje system on nie będzie miał sterowników ale jak wyłączę system. I po ponownym właczeniu zacznę wciskać F10 i tam będę miał tylko jedną opcje '' Prześli '' to mi się sterowniki zainstalują?

Opublikowano

Nic nie formatujesz sam..... Po wciśnięciu tego F10 o ile działa akurat u ciebie ten klawisz... Samo się wszystko robi... formatuje dysk, wgrywa system i sterowniki.

Opublikowano

Aaa.. No to mam. Jak wciskam F10 i mam opcje wyśli i nic więcej .. I jak to włączam to się nic nie dzieje prócz tego, że się normalnie system włącza..

Opublikowano

Z tego co wyczytałem... Zależy od modelu twojego vaio.. Czyli będzie tak.

F10

F10+shift

F11

Któryś z tych musi zadziałać bo niczego innego nie znalazłem.

Opublikowano

A więc

F10 + Shift = Nic

F11 = Nic

F10 = To:

7al.JPG

A na dole mam tylko opcje Enter = Wyśli( Po której dzieje się to samo co po) ESC = Anuluj czyli nic.

Opublikowano

Dobra ostatnie co znalazłem.... To właśnie taki ekran jak ty masz i po tym ekranie jak klikniesz enter instalacja idzie dalej.... no cóż.

PS: Spróbuj ALT+F10 ja mam tak w starym HP może pójdzie warto spróbować.

Opublikowano

Albo nie wiem czemu mi to przyszło do głowy ale powciska wszystkie F, czyli F1, F2 itd. I może Delete?

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Albo nie wiem czemu mi to przyszło do głowy ale powciska wszystkie F, czyli F1, F2 itd. I może Delete?

Można też i tak... Wciskać wszystkie na raz :P Ale najpierw niech sprawdzi ten alt+f10.

Opublikowano

A więc przeleciałem wszystko jeszcze raz co mówiłeś CODER i alt + F10 i Shift + F10 działa ale tak samo jak same F10. Co mam robić skoro to walone rekovery dalej się nie chce włączyć.

Opublikowano

Ściągnij program Vaio Care z jego poziomu można to zrobić. na YT jest parę tutoriali krok po kroku :)

masz linka:

Opublikowano

No więc musisz załatwić od kogoś po prostu Windows'a od kolegi najlepiej oryginalnego :) Na spodzie laptopa masz naklejkę z cd-key do systemu. Włożysz płytkę i zainstalujesz z niej system.

Opublikowano

No to ja wiem. Ale ja to zrobię normalnie. I to chciał bym już zrobić. Ale własnie nie będę miał sterowników do Wifi i będę bez sterowników dlatego ich potrzebuje :O

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...