Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft początek

wodzu1992

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż chciałbym zagrać w minecrafta, ale doczytałem się, że do pełnej wersji gry potrzeba klucza który kosztuje 60zł... Można też zagrać za darmo, ale przez 1.5h o.O (wtf? już wole wcale nie grać)...

Korzystałem z poradników na YT typu "jak zagrać za darmo w pełną wersję minecraft" itp. ale one są bez sensu... robisz to, robisz tamto i dochodzisz do ankiet (inaczej oczywiście nie pobierzesz tej zbawiennej darmowej wersji minecrafta) i tam musisz podać nr. tel. na który będa Ci przychodziły "max 3 sms-y tygodniowo za które płacisz Ty 6zł) porażka -.-" oczywiście tępy nie jestem 1zł na koncie niżej napisane "aby zatrzymać usługę ślij sms o treści STOP USŁUGA" ok. podałem nr. dostałem kod, wpisałem, zatrzymałem usługe tylko czemu kur** dalej pobrać nie mogę? Zwykły FAKE i nic więcej!

Otóż przybyłem z prośbą/pytaniem czy jest w ogóle możliwość żeby zdobyć taki klucz za darmo? lub coś tam pokombinować żeby ogólnie pograć w minecrafta na ze tak to nazwę "głównym serwerze bez żadnych ograniczeń"?

Jeśli tak to proszę podajcie linki, instrukcje jak to zrobić...

Pozwolę sobie jeszcze zadać kilka pytań.

Czy na tym "głównym" minecrafcie widzę innych ludzi i ich budowle? czy gram sam?

Czy tam są jakieś serwery? tak jak np. w Metinie, Tibi?

Czy jest coś takiego jak ItemShop?

Czy wbija się tam jakieś lvl-e czy tylko buduje?

Czy jest tam jakaś konkurencja między graczami? typu PvP albo może jakiś konkurs na wygląd mojego domku ^^

To chyba by było na tyle. Nie piszcie komentarzy typu: "zapłacić to nie łaska" itp. Bo nie łaska. Nie mam akurat 60zł w portfelu a nawet jakbym miał to raczej szkoda wydać aż tyle na grę... Lepiej iść na piwo z kolegami ;d Dopiero od kilku godzin mam styczność z minecraftem więc wybaczcie, że nie używam minecraftowskiego slangu, nazw itd. :)

Opublikowano

nie 60zł a 91zł przez paypal. co do pytań jaka jest rozrywka to powiem tak jest różna np. bijesz się ciągle na serwerach pvp,budujesz budowle na serwerach freebuild , walczysz o przetrwanie na serwerach survival games (igrzyska śmierci), budujesz własną wyspę na skyblock. item shopy są ale tylko do właścicieli serwerów a serwery znajdujesz na tym forum albo youtube

gift code do minecrafta nie znajdziesz za free a daje on zmianę skina i wejścia na serwery premium. co do leveli są po to by zaklinać przedmioty.

jak chcesz zagrać za free obejrzyj ten filmik http://youtube.com/watch?v=GgFfdL95DuI

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

No ok zrobiłem to co na filmiku tylko nie bardzo rozumiem. To jest poradnik jak grać samemu? Chodzi o "play offline". Rozumiem, że moge grać w to bez neta tak? Może źle rozumiem ;d proszę o cierpliwość bo jestem całkowicie zielony.

I to co napisałeś: "bijesz się ciągle na serwerach pvp,budujesz budowle na serwerach freebuild , walczysz o przetrwanie na serwerach survival games (igrzyska śmierci), budujesz własną wyspę na skyblock" to gdzie ja teraz bede grał? ;d na freebulid czy jak?

Edit

Nie działa mi ten sposób. Przy tym aktualizowaniu wyskoczyło mi:

---- Minecraft Crash Report ----
// Don't be sad. I'll do better next time, I promise!

Time: 06.07.13 21:58
Description: Initializing game

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:244)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:306)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:848)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:757)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:739)
at atn.O(SourceFile:299)
at atn.d(SourceFile:598)
at net.minecraft.client.main.Main.main(SourceFile:101)

Przykładowo. Nie będę wszystkiego wklejał.

Opublikowano

Tu masz poradnik jak grać za darmo w minecrafta (wszystkie wersje).

http://minecraft.org.pl/kategorie/35-inne/551-launcher-minecraft-no-premium-1-6-1

Jedyny minus to to, że nie możesz wchodzić na serwery dla premium ale dla piratów (non premium) jest bardzo, bardzo dużo serwerów.

Co do rozgrywki to możesz grać sam jak i z graczami. Są tam lvle ale nie wiem nawet czy coś daje. Konkurenci między graczami raczej niema. Głównie chodzi o to żeby przetrwać, nie dać się zabić mobom i graczom, zrobić fajną chate, wykopać diamenty i zrobić najlepsze eq. Co chwile są dodawane jakieś nowe przedmioty i można zrobić w minecrafcie praktycznie to co w realnym świecie ;)

PS. Nie zadawaj pytań tylko zacznij grać. W grze się wszystkiego dowiesz i domyślisz ;]

Jeżeli pomogłem podziękuj klikając Lubie to! <3

sygna1.png

Opublikowano

Czy na tym "głównym" minecrafcie widzę innych ludzi i ich budowle? czy gram sam?

1. Nie, widzisz dopiero jak wbijesz na dany serwer. Możesz grać mutli/single.

2. Tak

3. Tak ( Sklep Mojangu - czyli koszulki etc, nie chodzi o wspomagacze w grze).

4. Wbija, wbija. Na różnorodnych serwerach możesz wybierać nawet klasy postaci, wbijasz poziomy, rankingi, poziomy PvP, poziomy prac ( górnik, drwal etc. )

Czy jest tam jakaś konkurencja między graczami? typu PvP albo może jakiś konkurs na wygląd mojego domku ^^

5. Jasne.

Opublikowano

Na single player niestety nie, ponieważ zawsze renderuje sie nowy, inny świat.

Tak są serwery większe i mniejsze takie po 10 graczy i takie po 400 graczy.

Tylko dodam że każdy może zrobić swój własny serwer na hamachi i pograć z kolegami.

Kupienie serwera z możliwoscią wgrania urozmaiceń: pluginów itp. wynosi około 20 zł sms na miesiąc

Na więkości serwerów jest możliwość kupienia Vipa, lub innej rangi za prawdziwe pieniądze zwykle to koszt 11zł+vat

Lvl'e wbija sie np. poto aby ulepszyć sobie itemy (kilofy, zbroje itp.)

Tak istnieją nawet serwery PvP konkursy na wyglądy domków zazwyczaj organizują Admini/moderatorzy serwera.

A co darmowego minecrafta wpisz w googlach:

minecraft anjo caido

I bez problemu sciągaj z chomika, ponieważ ma on plik ten ma mały rozmiar i niepotrzeba transferu.

Pamietaj również aby mieć zainstalowane jave, ponieważ bez niej minecrafta nie uruchomisz.

Myśle że pomogłem

Opublikowano

Więc tak...

1.Nie ma czegoś takiego jak główny minecraft

Jest tryb SinglePlayer i MultiPlayer

Ewentualnie możesz postawić własny darmowy serwer przez hamachi gdzie pograsz free z kumplem.

Na singlu jesteś sam

Na multi widzisz innych i widzisz co robią burzą itd. a nawet z nimi piszesz.

2. Oczywiście że są serwery minecrafta :)

Wpisz w wuja google i odrazu Ci poświeci przykładami

3. Item Shop.... nie porównuj metina do mc na litość Boską!

Nie nie ma czegoś takiego tam, aczkolwiek na serwach masz wybudowane sklepy w których za zarobione pieniądze kupujesz drobiazgi :)

4.Więc tak.

W minecrafcie bijesz poziomy zabijając potwory i zwierzęta, wykopując węgiel itd.

Stawiasz klocki (budujesz)

Oraz cieszysz się niepowtarzalnością swojego świata.

5. Na większości dobrych serwów jest tzw. Arena PVP

I owszem są tzw. Eventy np. na najładniejszy domek na serwie itd itd

To odpowiedzi do tych pytań co zadałeś na końcu teraz czynnik główny czyli free minecraft.

Tutaj masz link do launcher'a czyli do czegoś co Ci pozwoli bezpłatnie grać w minecrafta (bez ustalonego czasu)

Po prostu zaznacz Forge Udpade wpisz nick i ognia!

PS. Na początek nie radze Ci się bawić w "ulepszanie" minecrafta poprzez dodawanie modyfikacji.

Zoorientuj się co jak działa, pożyj luzem.

!!! STWÓRZ KOPIĘ ZAPASOWĄ plików mincraft !!!

.../users/.../appdata/.minecraft

.../użytkownicy/.../appdata/.minecraft

menu>nowe zadanie>%appdata%>.minecraft

Jak coś nie tak to pisz do mnie na gg.

Procesor: AMD Athlon II X2 270 Processor 3.40 GHz

Zainstalowana pamięć RAM: 4.00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Opublikowano

Czy na tym "głównym" minecrafcie widzę innych ludzi i ich budowle? czy gram sam? //Grasz sam na singlu

Czy tam są jakieś serwery? tak jak np. w Metinie, Tibi? //Ta

Czy jest coś takiego jak ItemShop? // Zależy od serwera

Czy wbija się tam jakieś lvl-e czy tylko buduje? //To i to

Czy jest tam jakaś konkurencja między graczami? typu PvP albo może jakiś konkurs na wygląd mojego domku ^^ //Ta.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

http://sklep.majkrafci.pl/client.rar Proszę tutaj jest client minecrafta na wszystkie wersje .. Od 1.0.0 do 1.7.2 .. Zarówno multiplayer jak i singleplayer .. Nie ma tam ankiet . Klient od razu się ściąga .. Na 100% nie ma tam żadnych keyloger'ów i innych cudów , sam z niego korzystam. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...