Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer się zawiesił i nie chciał się włączyć

GrAvItY1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem taki problem związany z komputerem naprawiałem go pare dni temu i myślałem że się zjebał......... Mianowicie chodzi mi o to że 1h temu miałem włączone Google Chrome i gre nagle komp się zwiesił a z głośników był taki pisk.... Spróbowałem go zresetować ale gdy nacisnąłem przycisk RESET odezwał się głośniczek o resecie ale ekran był cały czarny i nic się nie działo jeszcze do tego monitor migał ... Gdy się nie zresetował nacisnąłem przycisk POWER żeby go wyłączyć,Włączyłem następnie jeszcze raz przyciskiem POWER ale tylko Wentylatory się odezwały a komp nie wstawał i bios się nie włączał . Więc wyłączyłem kompa tym przyciskiem o.O i wyłączyłem Zasilacz,zostawiłem go żeby odpoczął... Po 1h wróciłem i włączyłem zasilacz i jednak komputer wstał na nogi włączył się na szczęście .. Ale założyłem ten temat ponieważ chciałem się zapytać co spowodowało to że tak się zwiesił i nie mogłem go wogóle uruchomić ?

nostaleh.png
Opublikowano

Zawieszenie ciężko zdiagnozować bo ma dużo czynników. Ja wypowiem się co do tego że nie chciał się włączyć. Jest trochę ciepło, komputer ci się po prostu zagotował zawiesił i tyle. Potem był z byt gorący żeby się włączyć kiedy ostygł ruszył bez problemu :) Jeśli stanie się tak jeszcze raz otwórz go i szukaj jakiejś migającej lampki u mnie bo też tak miałem w tamte wakacje grzało sie GPU i mrugała a niej czerwona lampka.

Możesz też zdjąć obudowę wgl ale wtedy szybciej się będzie syfił ale temp. też będzie niższa.

PS: Nazwa tematu faktycznie opisuje to co jest w temacie :/ chyba ci się nie udało. Następnym razem nazwij go tak aby dotyczył treści problemu a nie taki nie wiadomo skąd.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zawieszenie ciężko zdiagnozować bo ma dużo czynników. Ja wypowiem się co do tego że nie chciał się włączyć. Jest trochę ciepło, komputer ci się po prostu zagotował zawiesił i tyle. Potem był z byt gorący żeby się włączyć kiedy ostygł ruszył bez problemu :) Jeśli stanie się tak jeszcze raz otwórz go i szukaj jakiejś migającej lampki u mnie bo też tak miałem w tamte wakacje grzało sie GPU i mrugała a niej czerwona lampka.

Możesz też zdjąć obudowę wgl ale wtedy szybciej się będzie syfił ale temp. też będzie niższa.

PS: Nazwa tematu faktycznie opisuje to co jest w temacie :/ chyba ci się nie udało. Następnym razem nazwij go tak aby dotyczył treści problemu a nie taki nie wiadomo skąd.

Niewiem jak to miałem nazwać xD. Ale jeśli jescze raz się tak zwiesi to nic się nie stanie ? ? W obudowie mam 2 wentylki 1 od zasilacza i nowy radiator kupiony jakiś 2 tyg temu ...

nostaleh.png
Opublikowano

Jak się jeszcze raz zawiesi to jak mówiłem zobacz czy nic tam nie miga. Oczywiście to miganie będzie dopiero po tym jak będziesz chciał włączyć komputer czyli klikasz i nic a to będzie tylko migać :) + wiatraczki.

Jak coś takiego będzie no to się komp grzeje.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Nie no kurde znowu to się stało -_- tylko potym jak dostał z krzesła przez przypadek... Zwiesił się i teraz nie moge go włączyć ... -_-

nostaleh.png
Opublikowano

Otwórz go i zobacz czy może jakiś kabel nie jest dociśnięty, może to tłumaczyć to że jak się nagrzeje to miedź/stal sie rozszerza.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Wejdź w dziennik zdarzeń i zobacz co tam jest o danej godzinie kiedy się komputer wyłączył. Może będą tam jakieś ciekawe informacje.

Opublikowano

Ale mnie najbardziej dziwi dlaczego się zwiesił jak dostał z krzesła... xD

Niedługo dam te logi ale to później zrobie edita

nostaleh.png
Opublikowano

Aha czyli go walnąłeś i padł hhhm knockout :D

Może faktycznie coś tam nie styka. Sprawdź wszystkie kabelki.

Opublikowano

Czekałem od wyłączenia jakieś 40 min i nie wstaje :C. Patrzałem kabelki i zdaje mi się że wszystko jest ok :(

@Edit Na serio to ten komputer jest jakiś powalony gdy nacisne lekko przycisk POWER to się nie włączy ale jak dokońca docisne to się włączy...

nostaleh.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...