Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szczęśliwie byłem sobie administratorem fajnego serwera. Pojawił się jednak problem ... Chodzi o to ,że znika mi świat. Dzieje się to o losowej porze i uniemożliwia grę. Polega to na tym ,że jeżeli ktoś się teleportuje ,świat nie chce mu się załadować i spada w przepaść. Dotyczy to też graczy którzy weszli na serwer. Wylogowywanie się itp. nic nie pomagają. Jedynym sposobem jest restart serwera. Na serwerze znajduje się niewiele pluginów ,które zbytnio go nie obciążają. Ram i procesor nie są przeciążone nawet przy największej ilości graczy online na serwerze. Nie wiem co jest przyczyną błędu ,dlatego proszę o pomoc. Warto też wspomnieć ,że problem rozpoczął się od kiedy zacząłem używać command bloków na serwerze. Jednak po 2 zanikach świata usunąłem je z serwera. Problem jednak pozostał....

Lista moich pluginów:

- AntiCheat

- AntiRelog

- AuthMe

- AutoMessage

- Essentials

- Factions

- Orebfuscator

- PermissionsEx

- WorldBorder

- WorldEdit

- WorldGuard

Admin ,proszę zdejmij mi trochę ostrzeżeń, już będę grzeczny :).

Opublikowano

nie jestem pewien po czyjej stronie jest błąd czy gracza czy serwera ale tez kiedyś miałem takie problemy

hm pewnie chodzi ci o problem z nielądującymi się chunkami na serwerze :/ można próbować je ręcznie przeładowywać zamiast resetować serwer

możliwe ze korzystasz ze zbudowanego silnika zmień go na najnowsza wersje jak dalej będzie błąd to może Orebfuscator

jak chcesz możesz tez ustawić np spawn serwera tak aby miał nie gasnące chunki (miejsce teleportów ) mi to kiedys pomogło na serwerze pvp (i zmniejszyłem tym lagi bo ustawiłem cala mape aby chunki nie gasly a ze byla mala nie miałem problemów z zasobami serwera )

Opublikowano

Dzięki za rade. Sprawdzę czy coś pomoże.

Opublikowano

Jeżeli posiadasz bukkita 1.6.1 to jest on pełny bugów, więc takie problemy mogą być.

Polecam ci obecnie zainstalować 1.5.2 recommended build - żadnych problemów nie ma.

Opublikowano

Aktualnie posiadam wersje bukkita 1.5.2. Niedługo robię update. Przyczyną problemu okazał się orebfuscator. Po jego usunięciu wszystko wróciło do normy ,jednakże nie wyobrażam sobie serwera bez jakiegokolwiek zabezpieczenia przed x-rayem. Dlatego też zainstalowałem go ponownie.

Proponuje, usunięcie wtyczki orebfusctaor'a i zamienienie silnika craftbukkit na spigot bo w nim znajduje się taki anty-xray.

Oto link:
http://ci.md-5.net/job/Spigot/

A i na wszelki wypadek mógłbyś zaktualizować wszystkie wtyczki.

Nie mogę zmienić silnika ,ponieważ posiadam hosting na ownserver. Są tam jedynie silniki podstawowe takie jak bukkit czy tekkit itp.

Czy ktoś może wie jak zmienić na tym hostingu silnik na wybrany?

Opublikowano

W FTP na każdym hostingu możesz podmienić pliczek server.jar, który odpowiada za silnik serwerowy.

Program do FTP ~ FileZilla.

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...