Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows nie chce się instalować

zajete1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój problem polaga na tym, że windows (oryginalny) nagrany na płytę nie chce się instalować. Windows jest z studiów, na komputerze był instalowany 2 razy, teraz chciałem zainstalować go na nowo ale nie włącza się instalacja podczas włączania komputeraz w biosie jest włączony cd/dvdroom na pierwszym miejscu. Windows professional 32 bit jeżeli to ma znaczenie, o jakieś specyfikacje prosze pytać.

Płytka jest wypalona dobrze, przy włączonym już kompie odpala normalnie windows na pulpicie, próbowałem tak instalować to wyskoczyły błędy o jakimś service packu 1.

Dzięki :)

@edit

Mam nagrane 2 płyty z iso i już wypakowanym plikiem, tylko ta z wypakowanym się włącza na działającym komputerze.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Może coś źle nagrałeś skoro nie chce się zabootować. A co do service packa to jest on potrzebny do instalacji system na systemie. Pobierz go zainstaluj i wtedy uruchom instalkę systemu na tym systemie, który już sobie działa.

A jeśli masz płytę z jakimś innym systemem to sprawdź czy się bootuje.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Service Pack się ściąga z Windows Update, jak nie ruszy to pójdę jutro kupić płyty i bede na nowo nagrywał, dzięki, jak zadziała to napiszę, a jak nie to też napiszę

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...