Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko! :)

W tym poradniku pokażę wam jak dobrze enchant'ować(pol. zaklinać) przedmioty!

a)Potrzebujemy:

1png_nnrernq.png

-Rozsądną ilość książek

-Kowadło

-Stół do zaklinania

-Przedmiot, który będziemy zaklinać

-Poziom(LvL)

b)Zaklinamy:

2png_nnrerer.png

Zaklinamy, w zależności jaki enchant będziemy chcieli(czym większy poziom,tym lepszy enchant)

c)Książki:

3png_nnreren.png

Gdy już mamy ulepszone książki, wybieramy te które nam odpowiadają najbardziej i...

d)Kowadło:

4png_nnrerea.png

Ulepszamy je w kowadle, możemy nadać również specjalną nazwę przedmiotu(nie wymagane).

e)Efekt końcowy:

5png_nnrerww.png

Pewnie teraz zadajecie sobie pytanie, dlaczego ten sposób jest lepszy?Może dlatego ,że książki nie są kosztowne i możemy wszystko ulepszać na 1 poziom(LvL) i potem wybrać to ulepszenie, które chcemy. Jak widzimy na podpunkcie e ulepszenie jest dosyć dobre, zaś nie poszło mi zbyt dużo poziomu. Sposób ten przydaje się również wtedy ,gdy chcemy samemu wybrać jakie atrybuty ma posiadać dany przedmiot, np. do walki z mobem.

Jeżeli zdjęcia by wygasły, proszę o napisami mi prywatnej wiadomości.A ja w miarę możliwości spróbuję wrzucić je tutaj od nowa. W tekście wiadomości, najlepiej aby był link do tego tematu oraz jego nazwa i powód dla którego piszecie tą wiadomość.

Jeżeli taki temat by już istniał, to przepraszam, ale nic takiego nie znalazłem.

Autor tematu: QuarK

Data: 2013-07-06

Opublikowano

Poradnik dobrze napisany. Fajny. Ale apostrof piszemy tylko, kiedy ostatniej litery z pierwotnego wyrazu nie wymawiamy np: "Nie ma remake'a" W tym przypadku nie wymawiamy "e", tylko "a".

Enjoy ;)

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Używam tego sposobu od wersji cały czas, polecam. Bardzo łatwo wbić sobie Sharpness V i Fire Aspect II w mieczu. A TuT bardzo dobrze zrobiony :)

r04p.jpg

Opublikowano

Tut fajny kto tego nie znał temu się przyda ale od wersji 1.8 enchantowanie się zmieni i będzie wiadomo na co się enchantuje :)

Cześć...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...