Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bot muzyczny dla ts3 na linuxie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Czy ma ktoś z was DARMOWY nie spiracony! (Nie popieram piractwa) Bot muzyczny na ts3? Na tą chwilę znalazłem jedynie darmowy na windowsa.

sygnamv.png

Opublikowano

da rade takie coś zrobić, nie piracąc.

instalujesz na swoim serwerze 3 rzeczy:

- Odtwarzacz muzyczny

- Klient TeamSpeak 3

- odpowiednie kodeki

Wszystko znajdziesz na YouTube, a działa to tak, że wchodzisz jako użytkownik ze swojej maszyny, przez odpowiednie kodeki czy co to tam jest, użytkownik który ma być botem wysyła dźwięk nie z mikrofonu tylko dźwięk systemu, a odtwarzaczem "zapuszczasz" muzykę.

Najłatwiejszy i w pełni darmowy sposób.

EDIT:

http://www.mpcforum.pl/topic/377456-tut-bot-muzyczny-na-ts3-teamspeak3/

to jest na WIN ale dla linuxa też się znajdzie na bank.

Opublikowano

Według mnie to da radę wykombinować coś tak jak kolega up napisał, ale musiałbyś stworzyć wirtualną kartę dźwiękową a na linuxie to wyższa szkoła jazdy bo z tego co się orientuję to nie ma gotowców. Zawsze możesz odpalić windows xp na virtualboxie i tam kombinować (prostsza opcja).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Poszukałem co nieco w necie..

- pulseaudio as the sound router : pipe sound between player output & ts3 client input (you could also use alsa or jack)

- Music Player Daemon (mpd) and its client mpc : the player that plays mp3 files on the server or a remote playlist.

- the TS3 client for linux (you need the QT libs and some other dependancies)

- Xfvb X server for running headless

temat na forum teamspeak3

http://forum.teamspeak.com/showthread.php/54646-Music-Bot-on-Linux-Dedi-V-Server-available?p=280070#post280070

Nawet vnc nie trzeba mieć więc można odciążyć ramy vnckiem i gui. Wszystko w terminalu.

Opublikowano

Ew. możesz ogarnąć sobei VirtualBoxa i postawić na nim WIndowsa i przydzielić RAM. Tam zainstalować bota muzycznego :)

Niedoceniony mentor Counter Stike'a 1.6

:lenny:

Aktualnie realizowany projekt:

CS:GO - od nowicjusza do oporowego gracza ----->

KLIK!

Opublikowano

Napisz do mnie na gg: 653745 moge Ci pokazać na czym to działa i jak działa, w pełni darmowe obejście znalazłem, na programach freeware, działa 100% na linuxie, pełna kontrola, nawet możliwość streamu radii..

Typowe polaczki nie powiedzą Ci jak to zrobić, bo po co, interesuje ich to co sami chcą mieć .. pozdro! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...