Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Internet mobilny

BitBoxer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam do was pytanie. Czy mozna jakos podlaczyc komputera z windows'em XP do internetu, przez telefon BlackBerry 9320 z Play'a z nielimitowanym internetem, razem z kablem USB, tak aby telefon dzialal jak modem.

Z gory dzieki.

za duża sygna

Opublikowano

A nie masz tam opcje routera wi-fi?

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ja nie mam tego telefonu ani nigdy z tego systemu nie korzystałem więc mnie się nie pytaj.. Zastanów się przecież wiadomo że w ustawieniach... poszukaj albo sprawdź w necie czy twój telefon ma wgl taką opcję.

filmik jak włączyć.

tylko jeszcze komputer musi mieć wi-fi

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Chodzilo mi czy na telefonie czy kompie. Ja wi-fi w kompie nie mam, wiec z tego linka nie skorzystam. Moj telefon ma wbudowane wi-fi. Ja szukam takiego set up'a ze blackberry dziala jak modem prze ktory komputer moze sie polaczyc do internetu.

Skoro nie masz tego telefonu, I mowisz mi zebym sie nie pytal ciebie o cos, to po co w ogole sie odzywasz skoro nic mi nie pomozesz, oraz nikomu kto to czyta I szuka tego samego co ja (tak mi sie wydaje).

@EDIT

Nawet jezeli chialbym zobaczyc ten film, to moja taryfa nie obejmuje filmow na YT, a mam 9 groszy na koncie :D

za duża sygna

Opublikowano

Przeważnie smartfony mają taką opcję routera wi-fi a z internetem po kablu to już trochę zabawy, na andku się da. Więc nic z tym nie zrobisz, możesz jedynie kupić kartę wi-fi pod USB.

Opublikowano

Juz wykombinowalem. Trzeba pobrac blackberry destop software, wejsc w ustawienia, wybrac internet mobilny, I ustawic polaczenie, I juz! Taka jest moja teoria, jeszcze dam edita I was poinformuje. Dzieki wam za pomoc.

@EDIT

Niby BlackBerry desktop pobralem przez telefon, ale na kompie nie mam .NET 3.5, a ten setup ze strony microsoft pobiera wszystkie pliki .NET przez internet. Ma ktos moze takie pliki setup, do ktorych nie trzeba miec internetu? Dzieki

@EDIT 2

Mam juz zainstalowane .NET framework 3.5 sp1, oraz blackberry desktop.

Mam teraz kolejny problem. Zrobilem juz siec telefoniczna, ale jak chce sie do niej dolaczyc, o mi caly kreator polaczen sie freezuje. Jestem pewien ze to od zlych ustawien sieci, ale nie wiem jakie sa prawidlowe. Moze ktos pomoc? Dzieki!

za duża sygna

Opublikowano

@EDIT 3

Teraz siec jest dobrze ustawiona (chyba), ale w Desktop software wyskakuje mi blad "wystapila awaria sprzetowa w modemie (lub innym urzadzeniu laczacym)."

Blabkberry jest podlaczane przez USB, mobile network jest wlaczone, wi-fi jak I mobile hotspot tez.

Prosze o pomoc!!!

za duża sygna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...